18.04.2014 „Funeraliile Mamei Mari” de Gabriel Garcia Marquez -Editura Rao

18.04.2014 „Funeraliile Mamei Mari” de Gabriel Garcia Marquez -Editura Rao

Funerariile Mamei MariVreme de multi ani, Mama Mare garantase pacea sociala si concordia politica in imperiul sau, in virtutea celor trei cufere cu buletine electorale false care faceau parte din patrimoniul ei secret. Slujitorii barbati, protejatii ei si dijmasii, majori sau minori, exercitau nu doar propriul drept de sufragiu, ci si pe cel al alegatorilor morti de un secol. Ea reprezenta predominarea puterii traditionale asupra autoritatii trecatoare, suprematia de clasa asupra plebei, transcendenta intelepciunii divine asupra improvizatiei muritoare. in vremuri pasnice, vointa ei hegemonica infiinta si desfiinta slujbe banoase si sinecuri si veghea la bunastarea asociatilor chiar daca, pentru asta, trebuia sa recurga la viclesuguri sau la frauda electorala. in vremuri furtunoase, Mama Mare a contribuit in secret sa-si inarmeze partizanii si le-a ajutat in public pe victimele acestora. Zelul acela patriotic o acredita pentru cele mai inalte onoruri.

Sursa Editura Rao

2 COMMENTS

  1. Gabriel Garcia Marquez, este considerat inventatorul stilului ,,realismul magic”. ,,Un gen literar care insereaza elemente magice supranaturale si situatii care tin de un cadru istoric si geografic real.”
    In multe din romanele sale abordeaza tema solitudinii. In general sunt romane de fictiune si non -fictiune. Este considerat unul dintre cei mai mari prozatori ai lumii, iar stilul sau a revolutionat literatura. Cel mai cunoscut roman si cu un impact major este ,,Un veac de singuratate” -1967.
    Imi doresc sa abordez cel putin una din cartile faimosului scriitor.

  2. dupa ce iti dai cu parerea despre cartile acestui autor,IASMY,apoi o sa ma incumet si eu. 🙁

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.