5 cărți ce ar trebui interzise în caz de dietă

5 cărți ce ar trebui interzise în caz de dietă

   Dacă țineți dietă, e important să știți care sunt 5 cărţi interzise pe care trebuie să le evitați. Nu de alta, dar vă vor face așa o poftă, încât veți arunca pe geam orice restricție.

    Să vedem tentațiile: 

1.Viața secretă a Fridei Kahlo 

  Cartea asta mi-a făcut așa o poftă de mâncare mexicană în perioada în care o citeam și imediat după… Rețetele din carnețelul Fridei, îmbinate cu povestea extraordinară de viață a pictoriței, te fac să visezi numai mole, quesadilla, enchilada… Cartea mai este și foarte bine scrisă, ceea ce te împiedică să renunți la ea odată ce ai început-o. Așa că mai bine te ții departe de ea… dacă reziști…

2. Love & Gelato: Vacanță la Florența 

5 cărți ce ar trebui interzise în caz de dietă

   După ce am citit-o, mi-am spus un singur lucru: trebuie să ajung la Florența și să mănânc gelato! Neapărat! Am făcut acest lucru și nu am regretat. Ah, scuze! Am uitat, era vorba de cărți interzise la dietă! Descrierile minuțioase ale înghețatei, precum și a mirosului de pâine proaspătă de la o anumită brutărie m-au făcut să salivez în continuu.

   Așa că evitați cartea sau dacă puteți, săriți peste pasajele „vinovate”. Vă las aici un citat, pentru a le recunoaște:

Munți întregi de gelato colorată garnisită cu bucățele de fructe sau de spirale de ciocolată erau stivuiți în niște lăzi metalice și fiecare din ele arăta ca și cum ar fi putut să-mi îmbunătățească ziua cu nouă sute la sută. Ciocolată, fructe, nuci, fistic… Cum să pot alege, oare?”

3.Cină cu ficat și inimă 

5 cărți ce ar trebui interzise în caz de dietă    Un thriller atipic: un bărbat ce trăiește pentru gustul mâncării, mese organizate la el acasă, morți suspecte, rețete delicioase… Dacă veți citi această carte, sunt posibile două variante: fie vă veți oftica pentru că nu aveți acces la ingredientele exotice, fie veți spune: „Slavă Domnului, altfel ajung cât Murki!”.

   Imposibil să nu-ți facă poftă felurile de mâncare pregătite de Murki, iar originalitatea, suspansul, construcția romanului te împiedică să te oprești din citit.

„Plănuise o prăjitură cremoasă, blândă, caldă, plină de tandrețe. O prăjitură din care să se prelingă spuma ușoară de ouă și lapte; ceva cu foietaj parizian și cremă onctuoasă de Bizanț. Vedea deja plutind foile ușoare, în multe straturi subțirele, fulgi mari și fragili, și între ele, alintându-se alunecos, caimacul dulce și vanilat, în care o să strecoare ingrediente nemaivăzute: păstaie de orhidee comestibilă, amăruie, un praf subțire de aur și trei picuri de esență de trandafir de Bagdad.”

FACEBOOK. Status: Înghețată de șampanie și choux à la crème cu mousse de citrice. Peste două zile, la mic dejun.

Mai trăiți?

4.Maestrul bucătar 

5 cărți ce ar trebui interzise în caz de dietă

   Evitați-o mai ales dacă vă place mâncare indiană! Eu nu sunt fan, dar rețetele pentru dulciuri m-au dat gata! Spumă aerată de mango, spumă de mentă, spumă înghețată, înghețată pe băț de lemn dulce, miere și ghee. La fel ca la „Cină cu ficat și inimă”, multe ingrediente nu le veți găsi, așa că poate acest lucru vă va ajuta în evitarea tentației.

5.13 motive 

Cele treisprezece motive de Jay Asher

  Spre deosebire de cele de mai sus, nu se leagă în mod evident de mâncare. Nu conține rețete sau descrieri mirobolante ale unor produse dintr-un anume colț al lumii. Însă m-a înnebunit Clay când toată noaptea în care ascultă casetele, bea milkshake sau când merg toți trei la cafenea. Nici de popcorn nu ducem lipsă, doar Clay lucrează pe timpul verii la un cinematograf! Dacă sunteți fan cafea, capuccino, milkshake sau orice asemenea băuturi dulci care din păcate, îngrașă, vă urez succes!

Sursa foto: Pexels, Arhivă personală

 

Topuri cărţi

Top 5 carti speciale-emotii, trairi sau noi perspective literare

Top 5 cărți la care am plâns

***Sorina Ciocârlan***Bună! Sunt Sorina și îmi plac cărțile bune. Pun suflet în tot ceea ce îmi place, iar printre pasiunile mele se numără cititul, scrisul, filmele, pisicile, dulciurile. Atunci când „mi se pune pata” pe ceva, indiferent că e carte, film sau opera întreagă a unui autor, sunt de neoprit: fac ce fac și aflu tot despre subiect, îl analizez și îl întorc pe toate părțile. Care sunt subiectele astea, care mă „obsedează”? Agatha Christie, Rodica Ojog-Brașoveanu, Harry Potter, mai nou, Cassandra Clare. Da, pentru că „obsesiile literare” se schimbă, când unele se epuizează, scad în intensitate și apar altele noi. Asta nu înseamnă că dispar de tot, rămân acolo și așteaptă să fie reactivate. Și când sunt reactivate, să te ții!...

18 COMMENTS

  1. Excelent top, Sorina! Cine e la dietă știe cât de ușor poți să corelezi lectura cu arta culinară!
    Acum că te-am văzut cu înghețata aceea italiană… mi-am amintit că am și eu în frigider!

    • Da, nu este la fel de „culinara” precum celelalte. Doar ca imi faceau pofta cafelele, milkshake-urile si ce mai beau personajele :)) Eu cum sunt cafegioaica inraita, si cu cat mai dulce, cu atat mai bine… :))

  2. Interesant top. Nu m-as fi gandit la asa ceva :)) La randul meu, iti recomand sa eviti, in caz ca esti la dieta, urmatoarele carti: Ingredientele iubirii si Cina in paradis, ambele de la editura ALL.

    • Vezi, ma? Pisicile mele sunt niste ingerasi, nu rod cartile. Doar le miros si dorm pe ele :))

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.