Amor la Paris de Juliette SobanetAmor la Paris de Juliette Sobanet

Titlul original: Sleeping with Paris
Editura Leda
Anul aparitiei: 2014
Nr. pagini: 458
Traducere: Carmen Ion

Colecţia 100 % iubire

Seria A Paris Romance 1. Amor la Paris (Sleeping with Paris), 2. Îmbrăţişări la Paris (Kissed in Paris), 3. Honeymoon in Paris

DRAGOSTE ŞI CIOCOLATĂ ÎN ORAŞUL IUBIRII

Charlotte Summers, o profesoară de franceză tânără și plină de viață, mai are două zile până să se mute la Paris cu iubirea vieții sale. Ea descoperă însă pe un dating site că logodnicul ei s-a văzut pe ascuns cu o roșcată voluptuoasă. Așa că se desparte de el și decide să plece singură la Paris.
Că să nu pățească și alte femei că ea, Charlotte creează un blog anonim în care le sfătuiește cum să acționeze în amor că… un bărbat – mai precis, cum să sara din pat în pat fără a se îndrăgosti vreodată. Dar cu atâția parizieni sexy, Charlotte nu mai este deloc sigură că nu va cădea săgetata de Cupidon de-adevăratelea.”

Amor la Paris este o carte relaxantă, uşoară perfectă pentru vacanţă, dar în același timp poate fi asemănată cu strigătul de ajutor al unei femei dornice de razbunare. La încetul totul pare distrativ, Charlotte își dorește cu orice preț să se adapteze cu noul statut de femeie înşelată și să facă ce și-a dorit, să studieze la prestigioasa Universitate Sorbona, dar pe parcurs obiectivul ei se schimbă și pare să uite ce și-a propus.
Dorința ei de se răzbuna, pe Jeff-fostul logodnic, cu ajutorul blogului pe care scria frecvent, o determină să posteze detalii complete cu sfaturi pentru alte femei trădate, la fel ca ea. Numai că va face greșeala de a da vina pentru suferința ei pe întreaga masculinitate. În clipa când îl întâlnește pe Luc, un francez sexy, chiar în baia căminului, Charlotte știe că a sosit clipa pentru distracție, doar se află singură la Paris, nu?
„Ies din cabina aburită şi mă ciocnesc de un alt corp ud înfăşurat în prosop. Fac un pas în spate şi îi arunc o privire bărbatului de care tocmai mi-am lovit corpul pe jumătate dezbrăcat şi dau ochii de un tip înalt, subţire, musculos, cu păr şaten-deschis şi o umbră de barbă sexy. Se holbează şi el în jos la mine cu un rânjet maliţios.
-Oh, pardon, zice şi verifică dacă prosopul i-a rămas înfăşurat în jurul taliei.
Nu îmi găsesc cuvintele şi, ca o idioată ce sunt, las să-mi scape un hohot de râs ascuţit şi o zbughesc pe coridor cât de repede pot.”
Atracția este reciprocă și la scurt timp vor ajunge să împărtășească amorul combinat cu aroma de ciocolată, dar telefoanele neașteptate ale lui Luc primite în timpul nopții, precum și plecările fără explicații o determină să creadă că este un bărbat căsătorit și nu merită atenția ei, este doar un alt bărbat pe care trebuie să-l ignore.
Blogul pe care scrie cu ardoare-Amor la Paris-Ghidul fetelor deștepte care se comportă ca bărbații în Orașul iubirii par une américane à Paris va ajunge să fie accesat de cât mai multe femei care o încurajează pe Charlotte să se comporte precum un bărbat, să se distreze seară de seară și să nu-i pese de restul lucrurilor.
Toate aceste excese o vor duce pe marginea prăpastiei și va omite esențialul, venise să studieze, iar exigenta madame Rousseau ce îi era îndrumătoare nu admitea din partea ei greșeli, fie mergea la cursuri, își făcea proiectele și ajungea la timp când avea întâlniri programate, fie pleca acasă. Doar așa își putea asigura un loc de muncă în Paris.

Amor la ParisAventurile ei vor continua și se va bucura de nopțile misterioase din Paris împreună cu prietenele ei, Lexi și Fiona. Ocazional se va distra cu Luc, dar tentativa lui de a da explicații va fi întreruptă de Charlotte. Ea dorea doar să trăiască clipa, fără să o intereseze și altceva.

„Regula nr. 2.: Rezistaţi oricărei tentaţii de a vă întoarce la foştii iubiţi ticăloşi. Pentru asta, va trebui să urmaţi lecţia nr. 1 de mai sus. Dacă veţi sta în casă plângând după vremurile bune de odinioară, fostul va prinde ocazia să se furişeze înapoi în viaţa voastră. Şi asta e periculos. Pentru a respinge un astfel de atac, va trebui să ieşiţi cu alţi tipi. Credeţi-mă, după ce trădătorii vor avea suficient timp la dispoziţie pentru a cântări greşelile lor, se vor târî înapoi la voi şi vă vor implora să îi iertaţi.
N-o faceţi. Nu cedaţi.”

Acest maraton al exceselor la un moment dat se va întoarce împotriva ei ca un bumerang. Își dorea răzbunare, dar în același timp ar fi vrut să fie iubită, răsfățată. Și-ar dori ca Jeff, fostul logodnic să o caute pentru împăcare și să o implore, dar în același timp ar fi vrut ca el să sufere că a pierdut-o și să o regrete amarnic. Vrea să fie indiferentă, dar nu este deloc. Luc se străduiește să își facă loc în viața ei, dar problemele personale îl forțează să fie superficial de multe ori și să o părăsească atunci când momentele dintre ei erau pline de farmec. El crede că o cunoaște, dar nu a aflat încă despre postările de pe blog și cum întâlnirile lor au fost descrise cu minuțiozitate în mediul online.

Cum va reacționa Charlotte când întreaga lume se va destrăma în jurul ei și va trebui să culeagă roadele muncii sale virtuale? Va reuși să se trezească la realitate și să conștientizeze că a uitat esențialul-cariera sa? Ce măsuri va lua când va vedea în ce stadiu a ajuns? Va fi mulțumită de rezultate sau se va întoarce acasă? Cum va reacționa când se va revedea cu Jeff, fostul logodnic? Se va arunca în brațele lui sau îl va detesta cu aceeași intensitate din cauza trădării sale?

Cartea Amor la Paris a fost o delectare şi chiar dacă momentele de incertitudine ale lui Charlotte au fost frecvente şi enervante pe alocuri, ea vrea să arate tuturor femeilor cum anumite decizii pot fi plătite atât de scump şi ce se întâmplă când te ia valul. Întreaga aventură este prezentată din punctul ei de vedere, dar totul are un farmec aparte pentru că se întâmplă chiar în oraşul iubirii. Mi-aş fi dorit să fie mult mai dezvoltată cartea, poate aşa Luc ar fi putut să insiste şi să îi spună adevărul, nu să aştepte atâta timp pentru ca lucrurile să se rezolve de îndată ce Charlotte se trezeşte la realitate.

Editura LedaMulțumesc Editura Leda pentru portunitatea de a citi cartea Amor la Paris de Juliette Sobanet.
Cartea poate fi comandă de pe site-ul Editura Leda sau dinprofitând de transport gratuit.

Autor: Mili

10 COMMENTS

 1. Mili, imi place si ma tenteaza foarte mult recenzia ta, felicitari! Nu am citit cartea, dar n-am stiut ce pierd! Multumesc de recomandare, am trecut-o la lecturi de vacanta obligatorii.

  • Fetelor, va asigur ca este o carte usoara ce sigur va fi pe placul vostru. Mult mai dezvoltata si incarcata de adrenalina mi s-a parut Imbratisari la Paris. Trebuie sa recunosc, aceea este preferata mea din serie.
   Cartile pot fi citite si separat, nu au legatura intre ele. O mica parte din actiune se petrece in compania lui Charlotte si Luc, mai exact la nunta lor. Am sa ofer detalii in urmatoarea recenzie.

 2. Mili, descrierea de la a doua carte m-a intrigat si mai mult ,asa ca : iti astept cu nerabdare recenzia la ea!

  • Sigur ca da Alina. Saptamana viitoare sunt pe val. Abia astept sa redau fragmente din ea.

 3. Am tot citit despre aceasta carte. Recunosc autoarea nu imi spune nimic. Este trecuta deja pe lista de achizitii viitoare. Cand o voi lua inca nu stiu dar ….o voi citi ola un moment dat. Imi doresc sa cumpar si continuarea „Imbratisari la Paris”

  • Mirela, daca iti va face curaj si nu ai pretentii foarte mari, da este perfecta pentru relaxare. Personal, mi-a placut, am calatorit, pe alocuri m-am distrat, chiar enervat, dar stii cum este, nici in carti nu exista perfectiune, ar fi prea plictisitor.
   Preferata mea este Imbratisari la Paris. Daca nu te poti decide, atunci se pot citi si separat.

 4. Am citit aceasta carte si pot spune ca este una dintre cartile mele preferate ce-mi ajung in suflet. Ador astfel de povesti de iubire. Felicitari pentru recenzie, Mili! Eu i-am dat cartii nota maxima!

 5. Am citit cartea 😉 si a fost draguta. Chiar delicioasa as spune. O lectura de weekend relaxanta, placuta, care mi-a aadus zambetul pe bueze. Mi-au placut personajele dar pentru prima data nu am placut personajul principal feminin. Desi am rezonat cu ea la inceput, pe parcurs nu am inteles-o si mi s-a parut exagerata. Iar blogul ei o tampenie.
  Ca fapt divers, daca as da peste un astfel de blog, in realitate, l-as ocoli cu drag 😀
  Cat de curand voi citit si urmatoarea carte „Imbratisari la Paris” 🙂

  • Mirela, ce ma bucur ca ai reusit sa o citesti. Da, este perfecta pentru relaxare. Sper sa te prinda si urmatorul volum. Din punctul meu de vedere, mult mai bun decat acesta. Important a fost farmecul, s-a dorit sa fie altceva.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.