CDPL FEST 37: sărbătorim 3 ani de FEST-uri! Afis cdpl 37_

Cu Nora Iuga, Ioana Nicolaie, Lucia Cuciureanu, Dumitru Vlad. Lecturi, standuri de autor şi câteva momente speciale

Luna aceasta, CDPL FEST împlinește 3 ani. Echipa Casei de Pariuri Literare va marca aniversarea festivalului editurii printr-un eveniment special: CDPL FEST 37.

Astfel, vineri, 31 iulie, de la ora 18:00, vă așteptăm cu drag în Club A pentru o seară cu invitații noștri: Nora Iuga, Ioana Nicolaie, Lucia Cuciureanu și Dumitru Vlad. Mai jos, puteți consulta desfășurătorul serii.

Vineri, 31 iulie, ora 18:00

Club A, București

  • 18:00 – intro (deschiderea ediției aniversare CDPL FEST 37)
  • 18:15 – lansarea volumului de poezie Save Point, de Dumitru Vlad, a aplicației Save Point – Poetry Run și stand de autor
  • 18:45 – lansarea volumului de poezie O sută de kilometri mai la nord, de Lucia Cuciureanu
  • 19:20In memoriam George Geacăr (actorul Filip Popa va citi o selecție din poemele lui George Geacăr)
  • 19:45 – lansarea volumului de poeme Inima ca un pumn de boxeur (reeditare), de Nora Iuga (cu participarea autoarei); invitat: Cezar Gheorghe
  • 20:15Ioana Nicolaie – stand de autor și lectură publică
  • 18:00 – 21:00 – stand de autor Sorin Stoica + CDPL sale: pe modelul garage sale, CDPL aduce la Club A cărți noi și bune și, la fiecare volum cumpărat, îți dăm o carte gratuită (la alegere, în limita stocului disponibil). Noi zicem că e de neratat!

Pagina event-ului de Facebook, unde veți regăsi informații suplimentare despre invitați și altele, aici.

Săptămâna aniversară CDPL

Săptămâna noastră aniversară începe de marți (28 iulie) – pentru că, unde nu-s trei ceasuri rele, pot fi mai multe evenimente care să pună CDPL-ul pe harta lumii editoriale – și ține până luni, 3 august 2015.

Așadar, 7 zile cu specific diferit, pentru a marca primii 5 ani de CDPL.

28 iulie: vizionarea documentarului CDPL STORYpunem la liber, timp de o săptămână, documentarul despre mica editură Casa de pariuri literare, spusă de cei doi fondatori și prietenii lor (autori sau critici literari, scriitori invitați la diverse evenimente). Nu-l ratați!

29 iulie – e-books: campanie de reduceri pe elefant.ro

30 iulie – noutăţile editoriale ale verii pe site

31 iulie – CDPL FEST 37, 3 ani de festuri + CDPL sale

1 august – CDPL FEST 38, 5 ani de CDPL + CDPL sale

2 august – mesaje aniversare pentru CDPL

3 august – o incursiune prin arhiva media CDPL

Fiți cu ochii pe pagina de Facebook a editurii pentru a afla primii detaliile cu privire la suprizele săptămânii aniversare CDPL!

De asemenea, pentru că editura Casa de pariuri literare împlinește în iulie 3 ani de FEST-uri, iar în august 5 ani de la înființarea editurii, în perioada 28 iulie – 3 august propunem o săptămână aniversară inedită.
Astăzi, 29 iulie, de pildă, pe vă așteaptă o campanie de reduceri consistente la e-books – între 20-100% -, la peste 60 de titluri CDPL – De exemplu, „Casa scărilor”, de Corina Bernic, „Instituția moartă a poștei”, de Ionuț Chiva, „Jucăria mortului”, de Constantin Acosmei sunt câteva dintre titlurile cu reducere 100% (gratuite). Ori „Spitalul manechinelor” sau „Dactilografa de noapte”, ambele semnate de Nora Iuga, sunt 3, 99 lei fiecare. Iar „Blogstory” poate fi cumpărat la 2,5 lei.

Despre CDPL FEST, succint

În iulie 2012 avea loc primul CDPL FEST, un eveniment cu standuri de autor personalizate, proiecții video, lecturi publice, lansări de cărți, conferințe și dezbateri, creat pe ideea de low budget. Era și este, până în prezent, singurul festival de editură din România, la care au fost și sunt invitați autori publicați în toate editurile românești. La FEST-urile (click pe link pentru a vedea arhiva festivalului) CDPL s-a pus accentul, de-a lungul timpului, nu doar pe titlurile editate, ci pe întregul fenomen literar – istoria publicaţiilor și editurilor, interviuri cu public, probleme concrete, dezbateri, campanii ș.a.m.d. Calitatea invitaţilor şi modul de a-i aduce în faţa publicului au fost cele mai importante aspecte pentru organizatori.

Trei elemente sunt definitorii pentru FEST-urile CDPL: reconfigurarea ideii de eveniment literar (se insistă pe eventualitatea ca publicul să ajungă să plătească la evenimente, dar și regândirea unui gen de lectură personalizată), realizarea unei arhive (toate edițiile beneficiază de arhivă foto, înregistrări audio și video), circulaţia valorică. Toate acestea au fost asumate încă de la început, nu au apărut pe parcurs. O mențiune specială ține de faptul că bugetul proiectului este independent.

În 36 de ediţii, peste 100 de scriitori de la case editoriale diferite au susţinut lecturi, conferinţe, au avut standuri personalizate, aici proiectându-se documentare literare din seria CDPL.DOC şi nu numai. Materialele video sunt încărcate pe canalul de YouTube al editurii.

Proiectul se desfășoară în cel mai vechi club studențesc din Europa, Club A.

Deși nu se prezintă sub forma unui eveniment grandios, festivalul insistă pe aspecte ca: reprezentativitate, inovație, arhivare și interacțiune. Prin edițiile cu casa închisă (umanitare, cu bilet de intrare) și cele de spectacol (concerte, spectacole de teatru), CDPL FEST-ul încearcă să îmbine lecturile tradiționale cu forme concrete de promovare a literaturii contemporane. Fără să se limiteze la autorii cu cărți la CDPL, FEST-ul face dovadă că o editură poate da un semnal de normalitate și fair play într-o industrie a competiției de culoar propriu.

Se urmărește găsirea unor modalități nu doar interactive de promovare, ci și conturarea unei platforme contemporane reprezentative. Nu sunt excluse revistele și instituțiile literare sau proiectele studențești semnificative, iar o atenție deosebită este acordată istoriei editurilor.

În 2014, la Gala Bun de tipar, gala excelenţei editoriale româneşti, CDPL FEST a fost nominalizat la secţiunea Cea mai bună campanie de marketing / PR / CSR.

Review overview
3

1 COMMENT

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.