Ciorbă de gulii - Macaroane cu brânză dulce - Banane prăjite

Ciorbă de gulii – Macaroane cu brânză dulce – Banane prăjite

1.Aperitiv: cașcaval pane

-tăiem cașcavalul în felii potrivite

  • dăm feliile prin ou bătut+făină+ou bătut+pesmet = și le coacem în tigaia cu ulei
  • scoatem feliile pe șervețele să se absoarbă grăsimea

2. Ciorbă de gulii

  • dăm pe răzătoarea fină morcovi,pătrunjel,păstârnac,le călim puţin în ulei
  • adăugăm 2 gulii tăiate bucăţele ,apa si punem la fiert
  • potrivim de sare, piper, curry, chimen praf, lemon gras praf, boia (opţional)
  • cand legumele sunt fierte adăugăm amestecul de verdeaţă si mai lăsăm să dea cateva clocote
  • se poate servi aşa sau dreasă cu smântână sau iaurt

3.Macaroane cu brânză dulce (Vero)

  • 500 gr macaroane, 1 kg brânză dulce, 3 pliculețe de zahar vanilinat, 2 linguri zahar tos, 1 punga de stafide, 3 ouă de casă.
  • o lingură smântână grasă.
  • se fierb macaroanele și se lasă la răcit.
  • separat punem celelalte ingrediente și apoi le amestecăm .
  • le punem peste macaroane, le învârtim și băgăm la cuptor aproximativ 25 de minute.
  • să fie o crustă maronie.
  • se pot servi reci sau calde

4. Banane prăjite:

  • se folosesc bananele verzi
  • se taie bananele felii (cam de grosimea unui jumătate de deget), se prăjesc în unt sau ulei pe ambele părţi
  • se scot pe un platou și se presară imediat pe ele zahăr brun
  • se pot manca aşa sau cu iaurt, smântână, îngheţată (mie îmi plac cu iaurt sau îngheţată)
  • în Jamaica (dacă tot am fost vă mai spun câte ceva)  se manâncă prăjite sau fierte ca și garnitură la carne
  • Reţete culinare

    Culinar

    #reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.