Ciorbă de gulii – Macaroane cu brânză dulce – Banane prăjite
Ciorbă de gulii – Macaroane cu brânză dulce – Banane prăjite
1.Aperitiv: cașcaval pane
-tăiem cașcavalul în felii potrivite
- dăm feliile prin ou bătut+făină+ou bătut+pesmet = și le coacem în tigaia cu ulei
- scoatem feliile pe șervețele să se absoarbă grăsimea
2. Ciorbă de gulii
- dăm pe răzătoarea fină morcovi,pătrunjel,păstârnac,le călim puţin în ulei
- adăugăm 2 gulii tăiate bucăţele ,apa si punem la fiert
- potrivim de sare, piper, curry, chimen praf, lemon gras praf, boia (opţional)
- cand legumele sunt fierte adăugăm amestecul de verdeaţă si mai lăsăm să dea cateva clocote
- se poate servi aşa sau dreasă cu smântână sau iaurt
3.Macaroane cu brânză dulce (Vero)
- 500 gr macaroane, 1 kg brânză dulce, 3 pliculețe de zahar vanilinat, 2 linguri zahar tos, 1 punga de stafide, 3 ouă de casă.
- o lingură smântână grasă.
- se fierb macaroanele și se lasă la răcit.
- separat punem celelalte ingrediente și apoi le amestecăm .
- le punem peste macaroane, le învârtim și băgăm la cuptor aproximativ 25 de minute.
- să fie o crustă maronie.
- se pot servi reci sau calde
4. Banane prăjite:
- se folosesc bananele verzi
- se taie bananele felii (cam de grosimea unui jumătate de deget), se prăjesc în unt sau ulei pe ambele părţi
- se scot pe un platou și se presară imediat pe ele zahăr brun
- se pot manca aşa sau cu iaurt, smântână, îngheţată (mie îmi plac cu iaurt sau îngheţată)
- în Jamaica (dacă tot am fost vă mai spun câte ceva) se manâncă prăjite sau fierte ca și garnitură la carne
-
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri