Cărți pentru copii de la Univers Enciclopedic (II)

Cărți pentru copii de la Univers Enciclopedic (II)

  Vă prezentam acum câteva luni câteva titluri care au bucurat serile familiei mele, seri petrecute împreună, toți cinci. Astăzi, am o mulțime de motive să completez lista: pentru că se apropie 1 Iunie, iar o carte e mereu un cadou potrivit fie pentru copilul tău, fie pentru un alt copil;  pentru că vine vacanța mare și trebuie să nu uităm literele; pentru că la Serbarea de sfârșit de an școlar se oferă și câte o carte și… pentru că Univers Enciclopedic Junior vine cu o ofertă de nerefuzat: reducere de 50% și transport gratuit pentru comenzi mai mari de 29 de lei.

Frida, mica vrăjitoare a pădurii, de Jutta Langreuter

Ilustrații de: Stefanie Dahle

Titlu original: Frida, die kleine Waldhexe

Traducere de Cristina Muică

 

Bale de șopârlă verde,

Iarba rea ce-n cazan fierbe:

Cu licoarea descântată

Necazul s-a dus pe dată!

  Mica vrăjitoare Frida exersează pentru marele concurs de vrăjitorie, dar toate descântecele îi ies prost. Desigur, de vină este răceala și toți prietenii săi sunt de acord cu asta, chiar dacă aceștia se ceartă tot timpul, mai ales păianjenul negru și cel roșu. Cam zăpăcită de felul ei, Frida reușește cea mai mare și importantă vrăjitorie: să îi împace pe toți!

Vrăjitoarea cea poznașă, de Hellen Baugh

Ilustrații de Deborah Allwright

Traducere de Irina-Ruxandra Popa

   O altă poveste despre o micuță vrăjitoare căreia nu-i ies descântecele și care învață ce este bine și ce este rău. O poveste ritmată despre răbdare, prietenie, empatie, foarte potrivită pentru cei mici

Acum descântecul a funcționat,

Căci vrăjitoarea n-a mai strănutat!

Iar rochia nouă i se potrivește fetiței ca turnată,

E chiar fără cusur, e minunată!

Pune-ți o dorință, Pepina!, de H. Grundmann

Ilustrații de ZORA

Titlu original: Wünsch dir was, Pepina!

Traducere de Cristina Muică

   Pepina este o fetiță-elf tare simpatică, ce îndeplinește dorințele oamenilor.  Cartea are și rol didactic, deoarece conține o serie de întrebări cu rol pedagogic, pentru educația prin joc a copiilor.

   Ce zi frumoasă a fost! Acum se bucură cu adevărat că va putea să îndeplinească dorințele altora! Mâine va încerca să exerseze câteva trucuri magice. Știi a cui dorință va vrea cel mai mult să o îndeplinească? Pe a ta!

Lunabella, poneiul fermecat, de Edith Thabet

Ilustrații: Ana-Maria Weller

  Încă o carte plină de magie adevărată! Lunabella, poneiul cu coamă roz, îndeplinește dorințele copiilor și le alungă visele rele, așa cum s-a întâmplat cu Luiza, o fetiță timidă, care nu reușea să își facă prieteni la grădiniță.

   Imediat din inimioară țâșnesc sute de steluțe sclipitoare, care scot scântei. Dintr-odată, Luiza se simte curajoasă și puternică. Acum știe bine ce trebuie să facă.

Ce se-aude, șoricelule? de Stephanie Stansbie

Ilustrații de Polona Lovsin

Titlu original: What′s that noise, little mouse?

  Șoricelul s-a cuibărit în pat să se culce, când deodată aude un zgomot foarte ciudat. Speriat, se ascunde în diverse locuri din casă, dar peste tot sunt umbre amenințătoare și zgomote și… O fi o fantomă? Noroc de mama!

O poveste amuzantă, care-l va învăța pe cel mic zgomotele naturii și-i va alunga teama de întuneric.

Omulețul care aduce somnul, Christine Pätz

Ilustrații de Renate Cossmann

Titlu original: Das sandmännchen kommt

Traducere de Cristina Muică

   O cărticică de citit seara, de noapte bună. Omulețul care aduce somnul, un soi de Moș Ene, îi vizitează pe toți cei mici, înainte de culcare și le oferă câte o stea care să-i liniștească și să-i facă să viseze frumos.  Somn ușor!

Vom fi mereu prieteni, de Michael Engler

Ilustrații de Joëlle Tourlonias

Titlu original: Wir zwei gehören zusammen

Traducere de Marilena Iovu

  O poveste emoționantă despre prietenia adevărată dintre un iepuraș și un arici. Se joacă trei anotimpuri, dar/ într-o zi mohorâtă de toamnă târzie, ariciul pleacă. Oare se va mai întoarce vreodată?

Lecturici pentru pitici plăcute!

Verifică disponibilitatea cărţilor în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Piticot-Literatură pentru copii-articole-recenziiCărți pentru copii de la Univers Enciclopedic (II)

 

 

***Andreea Oana Duduman-(Andreea D)***Soție, mamă a trei fete superbe, profesor de limba și literatura română, cu un viciu fără leac: cititul. Când am o carte bună în mână, uit de cotidian. Sunt o persoană practică, cu simțul umorului, însă nu foarte sociabilă; vorbesc doar dacă am ceva de spus. Empatică, iubesc oamenii și mă impresionează poveștile lor. Nu de puține ori mi le-am imaginat subiecte ale unor romane celebre. Respir literatură, eman literatură pe tocuri, pe platforme, în balerini sau în opinci; viața toată e literatură, trebuie doar să observi... .

3 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.