Chifteluțe de ciuperci - Ciorbă acrișoară de legume cu carne de porc - Varză călită cu orez la cuptor - Plăcintă cu dovleac

Chiftelute de ciuperci – Ciorbă acrișoară de legume cu carne de porc – Varză călită cu orez la cuptor – Plăcintă cu dovleac

1. Aperitiv: chifteluțe de ciuperci

  • ciupercile se curață, se spală, se sărează puțin și se lasă să se scurgă apoi se dau prin mașina de tocat carne
  • 1-2 cartofi cruzi se dau pe răzătoarea fină și se storc bine
  • punem în castron ciupercile+cartofii+1-2 ouă+2-3 linguri făină + condimente (sare, piper, curry, boia)+pesmet cât e necesar și amestecam bine
  • dacă vă place puteți adauga verdeață patrunjel sau mărar taiat fff mărunt
  • se coc în ulei și se servesc pe platou cu felii de roșii sau cu murătură

2. Ciorbă acrișoară de legume cu carne de porc (Vero)

  • 250 gr carne de porc, 1 ceapă, un morcov, 1 roșie , un ardei, 2 cartofi, un pahar de orez, 2 ouă, un pahar bulion, foi de dafin, condimente/ piper și vegeta, sare de lămâie, verdeață.
  • se călește ceapa morcovul rase în puțin ulei adăugând câte un strop de apă, până se colorează portocaliu, se pune aproximativ 2 litri de apă.
  • când fierbe se adaugă carnea tăiată cubulețe și 2/3 foi de dafin.
  • se fierbe 20 de minute la foc mediu cu roșia și ardeiul.
  • se adaugă cartofii tăiați cubulețe și bulionul.
  • peste 10 minute se  adaugă orezul și condimentele.
  • într-un bol se bat bine ouăle cu puțină apă rece.
  • când sunt fierte toate se adaugă ouăle din bol , un vârf de linguriță sare de lămâie și verdeața( eu pun leuștean și mărar).

3.Varză călită cu orez la cuptor (Iliuţa):

  • o varză potrivită că mărime tocată feliuțe și 2 cepe tăiate cubulețe de sotează în puțin ulei de măsline pentru 2 minute.
  • se adaugă 100 g orez alb cu bob rotund spălat în prealabil.
  • le mai lăsăm la foc mic pentru 2-3 minute.
  • Între timp adăugăm condimentele: piper alb, cimbru uscat, frunze de dafin, sare și busuioc verde.
  • transferăm totul într-un vas potrivit pentru cuptor.
  • se adaugă apă cât să acopere ingredientele și puțin ulei.
  • se lasă la cuptor pentru 60 minute la foc mic.
  • la final punem  mărarul tocat și 100 gr cașcaval răzuit.

4.Plăcintă cu dovleac (Vero):

  • 1 foaie foietaj Linco se împarte în 4 părți egale și se întind foarte subțiri
  • se pune dovleac ras gros de 2 degete , se pudrează cu griș, se stropește cu ulei, nu foarte mult, zahar peste toată suprafața  și se rulează.
  • deasupra se unge cu ou bătut.
  • se coc câte 2 în tavă .
    • Poftă Bună!

       Reţete culinare

    Culinar

    #reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

.

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

4 COMMENTS

  1. Chifteluțe cu ciuperci nu am mai făcut de mult timp. Sunt super ideile! Mulțumim!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.