Chifteluțe de ciuperci – Ciorbă acrișoară de legume cu carne de porc – Varză călită cu orez la cuptor – Plăcintă cu dovleac
Chiftelute de ciuperci – Ciorbă acrișoară de legume cu carne de porc – Varză călită cu orez la cuptor – Plăcintă cu dovleac
1. Aperitiv: chifteluțe de ciuperci
- ciupercile se curață, se spală, se sărează puțin și se lasă să se scurgă apoi se dau prin mașina de tocat carne
- 1-2 cartofi cruzi se dau pe răzătoarea fină și se storc bine
- punem în castron ciupercile+cartofii+1-2 ouă+2-3 linguri făină + condimente (sare, piper, curry, boia)+pesmet cât e necesar și amestecam bine
- dacă vă place puteți adauga verdeață patrunjel sau mărar taiat fff mărunt
- se coc în ulei și se servesc pe platou cu felii de roșii sau cu murătură
2. Ciorbă acrișoară de legume cu carne de porc (Vero)
- 250 gr carne de porc, 1 ceapă, un morcov, 1 roșie , un ardei, 2 cartofi, un pahar de orez, 2 ouă, un pahar bulion, foi de dafin, condimente/ piper și vegeta, sare de lămâie, verdeață.
- se călește ceapa morcovul rase în puțin ulei adăugând câte un strop de apă, până se colorează portocaliu, se pune aproximativ 2 litri de apă.
- când fierbe se adaugă carnea tăiată cubulețe și 2/3 foi de dafin.
- se fierbe 20 de minute la foc mediu cu roșia și ardeiul.
- se adaugă cartofii tăiați cubulețe și bulionul.
- peste 10 minute se adaugă orezul și condimentele.
- într-un bol se bat bine ouăle cu puțină apă rece.
- când sunt fierte toate se adaugă ouăle din bol , un vârf de linguriță sare de lămâie și verdeața( eu pun leuștean și mărar).
3.Varză călită cu orez la cuptor (Iliuţa):
- o varză potrivită că mărime tocată feliuțe și 2 cepe tăiate cubulețe de sotează în puțin ulei de măsline pentru 2 minute.
- se adaugă 100 g orez alb cu bob rotund spălat în prealabil.
- le mai lăsăm la foc mic pentru 2-3 minute.
- Între timp adăugăm condimentele: piper alb, cimbru uscat, frunze de dafin, sare și busuioc verde.
- transferăm totul într-un vas potrivit pentru cuptor.
- se adaugă apă cât să acopere ingredientele și puțin ulei.
- se lasă la cuptor pentru 60 minute la foc mic.
- la final punem mărarul tocat și 100 gr cașcaval răzuit.
4.Plăcintă cu dovleac (Vero):
- 1 foaie foietaj Linco se împarte în 4 părți egale și se întind foarte subțiri
- se pune dovleac ras gros de 2 degete , se pudrează cu griș, se stropește cu ulei, nu foarte mult, zahar peste toată suprafața și se rulează.
- deasupra se unge cu ou bătut.
- se coc câte 2 în tavă .
-
-
Poftă Bună!
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
-
.
Musai sa fac din nou plăcintă. Weekend plăcut
Chifteluțe cu ciuperci nu am mai făcut de mult timp. Sunt super ideile! Mulțumim!
Super rețete! Mulțumesc!
Mulțumesc pentru meniu!