Din vina domnișoarei Bridgerton, de Julia Quinn-parfum de fericire

Din vina domnișoarei Bridgerton, de Julia Quinn-parfum de fericire

Titlul original: Because of Miss Bridgerton
Editura Miron
Traducere: Andreea Radu
Nr. pagini: 367
Gen: Romance, Historical romance

Seria Rokesbys

1. Because of Miss Bridgerton (2016)/Din vina domnișoarei Bridgerton (Editura Miron)
2. The Girl with the Make-Believe Husband (2017)

3. The Other Miss Bridgerton (2018)

     Cărțile autoarei Julia Quinn le asociez cu veselie, multe zâmbete, personaje nonconformiste, puternice, ce nu se sfiesc să iasă în evidență. Familiile sunt numeroase, naturale, deschise şi trăiesc fiecare clipă. Dragostea poate fi considerată piatra de temelie a generației Bridgerton. Prima mea carte citită de la această autoare a fost Eu și ducele şi aşa m-am îndrăgostit de Bridgertoni. Pentru a înțelege evenimentele, trebuie să știți că acțiunea cărții Din vina domnișoarei Bridgerton se desfășoară în anul 1779, înaintea seriei Bridgerton. Partea frumoasă este că nu vă veți plictisi, replicile sunt savuroase, iar cele două familii care apar pe parcurs Rokesby și Bridgerton sunt diferite, dar foarte unite pentru că au la bază prietenia, respectul și naturalețea.

       Billie (Sybilla) Bridgerton este total opusă domnișoarelor de aceeaşi vârstă cu ea. La cei douăzeci și trei de ani, ar trebui să fie căsătorită, să poarte rochii după ultima modă, să meargă în fiecare sezon la Londra, dar ea parcă ar avea alte planuri sau ar aștepta persoana potrivită într-un loc pitoresc din Kent. Este băiețoasă, întotdeauna prima la provocări de orice fel, se îmbracă în pantaloni, citeşte cărţi despre agricultură, supraveghează cu ochi de vultur proprietățile tatălui său și indiferent ce alege să facă, se descurcă formidabil. De când se știe a trăit în compania familiei Rokesby. Este foarte bună prietenă cu Mary, fiica căsătorită a acestora, dar și cu frații ei. Andrew și Edward au fost prieteni de nebunii. Dacă exista un obstacol de trecut sau vreun joc de încercat, ei eram nedespărțiți. Singurul care nu le-a fost alături este George. El mereu a fost băiatul cel mare, urmașul familiei, cel mai serios care n-a știut să guste le glumele  sau să se tăvălească prin praf toată ziua şi să fie lipsit de griji.

     Probabil de aceea nici relația lui cu Billie Bridgerton nu a fost apropiată, mereu se evitau, numai că inevitabilul se produce, iar ea rămâne blocată pe un acoperiș.
       Deși ura pisicile, i s-a făcut milă de o pisică și a urcat în copac să o salveze, însă ghearele felinei care nu dorea să coboare i-au adus o căzătură zdravănă pe un acoperiș din apropiere și o entorsă la picior. Cum să coboare? Cine ar putea să o salveze? Oricine ar fi fost ideal, dar parcă nu chiar oricine, mai ales când îl zărește pe nesuferitul George Rokesby.
   

“Nu. Nu. Nu. Oricine, numai el, nu. Dar sigur că el era, fiindcă nimeni altcineva n-ar fi avut cum să treacă în plimbare pe lîngă ea exact în momentul în care lucrurile stăteau mai prost, cînd ea era într-o situaţie stînjenitoare, singura dată cînd ea avea nevoie să fie salvată.” 

      Conversația lor este delicioasă, râzi, te încrunți și tot așa. Se simte că au o prietenie de complezenţă, dar fiecare admiră la celălalt temperamentul, stăpânirea sau pur şi simplu nebunia din sânge. Sunt total opuşi sau cel puţin aşa se văd ei. 🙂 George are intenţii bune şi urcă pe acoperiş să o salveze, dar eşuează lamentabil şi se trezesc împreună izolaţi, spre groaza fiecăruia. Singura şansă este ca Andrew, fratele lui George să treacă prin zonă şi să îi scoată din impas înainte ca reputaţia să le fie compromisă. Din păcate, Billie reuşise să se rănească la gleznă şi o durea destul de rău, dar voinţa sau poate mândria o determină să nu rostească prea multe proteste.

      Şi totuşi acest eveniment neplăcut le va fi piatră de temelie pentru următoarele aventuri :

“El şi Billie nu fuseseră niciodată prieteni, dar simţea un fel ciudat de responsabilitate pentru starea ei de bine, cel puţin în situaţia respectivă. Cum era proverbul acela chinezesc? Dacă salvai o viaţă, erai responsabil pentru ea pe veci? Nu-i salvase el viaţa lui Billie, dar fuseseră captivi pe acoperiş împreună…”


“Chiar dacă era femeia cea mai exasperantă din lume şi îl scotea din minţi de cele mai multe ori.”

    Încetul cu încetul, George a început să o cunoască pe Billie, să încerce să îi înţeleagă gesturile, să o descopere pe adevărata EA, femeia care ar putea să îl scoată din minţi 🙂 şi cine ştie, poate să îi dăruiască şi fericirea.

“I se păru cel mai minunat sunet pe care îl auzise în întreaga lui viaţă.
Şi, poate, cel mai înspăimântător, fiindcă ştia ce înseamnă asta. Şi nu avea de gînd în nici un caz să se îndrăgostească, dintre toate femeile de pe pământ, tocmai de Billie Bridgerton.”

     Numai că viaţa lor pare să ia o cu totul altă întorsătură atunci când primesc vestea neplăcută că Edward Rokesby-căpitan în armată este dat dispărut. Printre grijile legate de soarta fratelui său, George se luptă şi cu sentimentele care nu-i dau pace. Ce părere va avea Billie şi cum va gestiona situaţia, hmmm, aici, chiar trebuie să descoperiţi. 🙂

    Din vina domnişoarei Bridgerton este o carte perfectă pentru vacanţă, uşoară relaxantă în care prietenia şi glumele frecvente sigur vă vor însenina clipele. Din păcate mi-aş fi dorit mai mult, să se ridice la nivelul celor din seria Bridgerton, iar relaţia dintre Billie şi George să se contureze într-un alt mod, nu doar spre final. Am apreciat legăturile dintre cele două familii, J. Quinn a ştiut cât să dozeze şi să îi pună în valoare.  În cazul în care nu ştiaţi, autoarea mărturiseşte că Billie este sora mai mare a lui Edmund, cel care va fi tată a celor opt copii din seria Bridgerton. În cazul în care aţi uitat ordinea cărţilor, dar şi a personajelor, vă invit să descoperiţi arborele genealogic. Mă gândesc că Billie în calitate de mătuşă a lor a avut grijă să le transmită câteva tehnici de supravieţuire nepoţilor săi 😛 

arborele-genealogic-al-familiei-bridgerton-de-julia-quinn

Editura Miron

Cartea Din vina domnişoarei Bridgerton de Julia Quinn poate fi comandată de pe site-ul Editurii Miron

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant şi cărtureşti

16 COMMENTS

  • Mirela, sa stii ca sunt multi copii, dar atat de carismatici si de uniti, te apuca si rasul cand le citesti replicile. 🙂 Aici, recunosc, J. Quinn stie cum sa pluseze, a creat niste personaje care cuceresc iremediabil cititorii.
   Sper sa ai curaj si sa citesti cel putin o carte de la Bridgertoni 😛

 1. Toate cartile Juliei Quinn mi-au placut, pana acum. Ma rog, toate cele citite de mine. Se pare ca astazi am avut ocazia de a da peste o adevarata comoara, la propriu vorbind! Vreau si cartea asta. Multumin, Mili 🙂

  • Ce veste buna Raluca. Inseamna ca nu sunt singura care ii adora cartile autoarei J. Quinn. De fapt, cum as putea sa le ratez, mai ales cand sunt amuzanti si mereu pus pe nebunii.

 2. Chiar imi starneste interesul recenzia aceasta. 🙂 Vreau si eu cartea. :))) Dar toate la randul lor, o s-o am si pe aceasta, dupa multe altele care sunt in capul listei. 😀 Felicitari, Mili! locco_smiley_10

  • Ehe, si eu am lista de dorinte. Este lungaaaa, lunga 🙂 Ce sa ma fac eu in ritmul acesta.

   • Te inteleg perfect. 🙂 Dar cum se spune: daca ne dorim ceva cu adevarat si ne propunem sa-l avem, atunci se va intampla. 😀 Deci sa avem incredere!

 3. Chiar m-a amuzat povestea acestei viitoare matusici a Bridgertonilor pe care i-am cunoscut deja in seria cu acelasi nume! Felicitari Mili !

  • Alina cred ca era frumos ca autoarea sa publice cartile invers. Sigur ne-am fi bucurat mai mult de actiune. Asa simtit ca ne-am intors in timp sa vedem cum era Billie.

 4. foarte frumoasa prezentarea,mi-a placut si mie cartea.
  felicitari! locco_smiley_10 locco_smiley_10

 5. Julia Quinn are numai carti frumoase. Cartea asta nu am citit-o, dar cu siguranta o voi avea in vedere. Multumim Mili!

  • Daniela, ne asemanam la gusturi. Chiar sunt curioasa cum vei percepe aceasta carte, daca o vei compara cu restul sau ce plus sau minus vei gasi. 🙂

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.