Interviu cu autoarea Marina Neagu (Frumuseţi monstruoase)

Sunt născută în mijlocul perioadei sărbătorilor de iarnă, iar despre Capricorni gurile rele spun că ar fi harnici, de încredere, dar cam plictisitori şi de modă veche. M-am născut într-o familie plină de economişti ce m-au îndemnat spre acest gen de carieră. Am terminat Facultatea de Management, dar nu am uitat niciodată cea mai mare pasiune:

Să visez cu ochii deschişi şi să scriu despre asta. Între noi fie vorba, nu tocmai un atu pentru un economist.

Îmi place să citesc la fel de mult pe cât îmi place să scriu, iar noua generaţie de scriitoare din România este favorita mea.

Theo Anghel, cu stilul ei unic de a te face să zâmbeşti chiar şi în momente de tensiune. Simona Stoica, ce reuşeşte, prin descrierile ei minunate să te facă să crezi că eşti chiar acolo, în interiorul poveştii. Lavinia Călina, cu scrieri intense, pline de adrenalină. Lina Moacă, ale cărei cărţi nu ai cum să nu le iubeşti pentru că simţi emoţie în fiecare cuvânt, în fiecare pagină.  Raluca Andreea Chiper, o tânără incredibil de talentată. Şi lista poate continua la nesfârşit. Aşa că, da! Mă ataşez de scriitori la fel de mult pe cât le iubesc cărţile.

Frumuseţi monstruoase –Editura  Quantum PublishersFrumuseti monstruoase Marina Neagu

1.Cum şi de ce te-ai apucat de scris?

Încă din copilărie, am găsit în scris o formă de eliberare. Am pus pe hârtie idei, gânduri, sentimente, care apoi s-au transformat în mici povestiri. Am zeci de agende pline cu astfel de idei şi încă mai adun. 🙂

2. Cine este cel mai mare critic al tău?

Răspunsul la această întrebare este strâns legat de aceea voce interioară. Mă critică, mă ceartă şi îmi spune să mă străduiesc mai mult pentru că se poate mai bine.

3. Ce părere au prietenii când află că eşti publicat?

Câţiva dintre ei au citit deja o parte din ceea ce am scris, cu ani în urmă.  Au fost lângă mine, m-au ascultat şi m-au încurajat. M-au acceptat aşa cum sunt, visătoare şi câteodată cu capul în nori. Datorită lor am găsit suficient curaj să public.

4. Ai sau ai avut jurnal personal?

Am avut chiar două. Când începeam să scriu, aveam impresia că păşesc într-o altă lume. Erau trăirile mele, dar parcă reuşeam să mă separ cumva de realitate, doar prin faptul că le puneam pe hârtie. Este foarte interesant cum percep trăirile din copilărie, ani mai târziu. Îmi dau seama cât de mult m-am schimbat şi cât de diferit văd totul acum, ca adult.

5. Te-ai gândit şi la apariţia cărţii în format ebook?

Probabil că o să fie şi în format electronic. Personal, le prefer pe hârtie. Ştiu! Sunt de modă veche.

6. Ce surse de inspiraţie ai avut la scrierea romanului?

În general, totul mă inspiră. O melodie, un cuvânt, o imagine într-un film, sau când urmăresc cu fiul meu desene animate. Totul poate să devină inspiraţie.

7.  Spune-ne câteva cuvinte despre cartea ta.

Intenţia mea a fost să aduc un zâmbet pe faţa cititorului, dar fiecare o va percepe în felul său.

Este o poveste de iubire, o poveste despre lupta dinte partea întunecată şi partea luminoasă din interiorul personajelor. Este o poveste despre prietenie, încredere, despre curaj şi trădare.

8. Ce planuri/vise/dorinţe mai ai în afară de scris.

Din păcate, nu am foarte mult timp liber. Am o familie, un job şi ori de câte ori găsesc timp pentru mine, ascult muzică, citesc sau scriu.

Ce este bine? Nu apuc niciodată să mă plictisesc.

Mulţumesc mult!

                                                     Marina.

Mulţumesc, Marina, că ai acceptat să ne răspunzi la câteva întrebări! Arci!

Mulţumim şi noi, Mili şi Iasmy!

Review overview
5
***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

12 COMMENTS

 1. Un interviu pe care l-am asteptat cu nerabdare!
  „Mă ataşez de scriitori la fel de mult pe cât le iubesc cărţile.” Perfect de acord cu tine Arci! Multumesc!

 2. Frumos interviu. Mărturisesc ca nu știam nimic de autoare și cartea nu am citit-o
  Remediez eu.
  Felicitari

 3. da si la mine e cu „va urma”cit de curind,dar fetele au recomandat-o si asa am aflat.
  si e bine sa ne cunoastem talentele.
  multumesc marina!

 4. Arci, nu incetezi sa ma surprinzi. Ar trebui sa ma obisnuiesc. :))
  Unul din obiectivele de indeplinit anul asta in materie de lectura este sa citesc cat mai multe carti scrise de autori romani.
  Multumim pentru interviu!

 5. A fost o placere sa citesc acest roman (pentru care vreau continuarea neaparat!) si sa descopar un suflet bland si plin de iubire, ce are atat de multe de oferit literaturii romane!!! Felicitari, Arci!
  Marina, imi esti draga, imi esti prietena! Multumesc!

 6. Felicitari, Arci ! Felicitari autoarei ! Imi place dna Marina! Nu am citit inca aceasta carte, sper sa o fac cat mai curand ! locco_smiley_10 locco_smiley_10

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.