Invitația de Adele Parks - Editura Rao - recenzie - literaturapetocuri.ro

Invitația, de Adele Parks – Editura Rao – recenzie

Invitația de Adele Parks

Editura Rao /2020

I INVITED HER IN

Număr pagini: 425

Traducere din limba engleză:  Andra-Elena Agafiței prin LINGUA CONNEXION

Despre autoare

  ADELE PARKS s-a născut în Teesside, în nord-estul Angliei și a studiat limba și literatura engleză la Universitatea Leicester. Este autoare de bestselleruri și a scris numeroase articole și nuvele pentru mai multe reviste și ziare. Din 2006, a fost purtătoarea de cuvânt oficială pentru Ziua Mondială a Cărții. Adele și-a petrecut viața de adult în Italia, Botswana și Londra până acum doi ani, când s-a mutat la Guildford, unde locuiește împreună cu soțul și fiul ei.

  Mel este mamă a trei copii.  Are două fete cu Ben și un băiat de șaptesprezece ani, Liam. Sunt o familie fericită, iar Ben este un tată exemplar și un soț loial. Prinși în rutina zilnică, într-o goană continuă viața lor pare un sacrificiu atunci când în viața lor apare o fostă colegă de facultate de a lui Mel. Abi este vedetă TV în pragul unui divorț care cere ajutorul prietenei sale pe care nu a văzut-o de când Liam avea 2 luni. În scurt timp Abi reușește să provoace puțină dezbinare, iar Mel nu observă pentru că o venerează pe prietena ei și se simte datoare. Secretul ei are legătură cu Abi și viața din facultate. Acest lucru o face pe femeie oarbă și surdă atunci când soțul ei încearcă să îi atragă atenția că prietena ei are un comportament inadecvat și că ar vrea să știe când pleacă.

  Abi s-a îndrăgostit în facultate de un student care preda cursuri. Un don Juan chipeș și inteligent. S-au căsătorit și au plecat în America. El și-a deschis un studio de televiziune și i-a făcut și ei un loc. Au trăit o viață plină de evenimente și petreceri. Soțul ei nu a vrut copii, Abi a acceptat, dar a rămas cu această dorință. În schimb Mel a trebuit să renunțe la facultate pentru că a rămas însărcinată în urma unei aventuri de o noapte.

  Ei bine… ce le mai leagă pe aceste prietene după șaptesprezece ani și care sunt motivele pentru care fiecare crede că are viața pe care și-a dorit-o cealaltă? O prietenie plină de dragoste, trădări și răzbunare. De ce vrea Abi să se răzbune pe Mel și cine este ținta ei pentru ca planul ei să aibă succes o să vedeți dacă acceptați provocarea de a citi acest roman genial.

   Atunci când greșelile trecutului te urmăresc și prețui plătit e mult prea mare, tot ceea ce îți rămâne de făcut, după ce plângi un timp, este să găsești soluții. Încă o dată acest roman demonstrează că minciuna are picioare scurte și secretele ies la suprafață oricât de adânc ai încercat să le îngropi.

  INVITAȚIA este un roman excelent despre prietenie, trădare și sacrificiu. Scris în mod alert, plin de surprize și suspans, este genul de carte care te surprinde și te captivează cu fiecare întâmplare până la final. Un final neașteptat.

  Pe lângă o acțiune bine construită întâlnim psihologie fină. Profunzimea textului este redată de conflictul interior al personajelor, romanul fiind scris din mai multe perspective, ceea ce contribuie la o întregire a poveștii.

Carte disponibilă pe site-ul Rao

Verifică disponibilitatea cărții în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărți

***Vero Budea (Vero)***Iubesc viața și oamenii, sunt o fire sociabilă, deschisă, loială, apreciez persoanele sincere cu coloană vertebrală, pasiunile mele sunt scrisul și cititul, deși sunt încă o amatoare. Sunt deschisă la tot ce e nou și folositor. Familistă convinsă, soție, mamă, fiică, noră și prietenă. Nu suport minciuna și trădarea. Găsesc fericirea în lucrurile mărunte. Pentru mine nu există nu pot, numai nu vreau, iar eu vreau. Literatura pe tocuri e locul unde mă simt acasă, un loc unde prietenia și bunul simț mă îmbrățișează.

10 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.