Meniu Paște Catolic – Pateuri cu brânză sărată – Şniţel din carne...

Meniu Paște Catolic – Pateuri cu brânză sărată – Şniţel din carne măcinată – Ciorbă din pleurotus – Pui umplut – Ruladă de carne – Tort cu cremă de brânză – Cheescake cu căpșuni

by -
0
Meniu Paște Catolic

Meniu Paște Catolic – Pateuri cu brânză sărată – Şniţel din carne măcinată – Ciorbă din pleurotus – Pui umplut – Ruladă de carne – Tort cu cremă de brânză – Cheescake cu căpșuni

1.Aperitiv:

Pateuri cu brânză sărată:

  • 200 gr brânză telemea sărată+200 gr cașcaval le dăm pe răzătoarea fină și le amestecăm
  • 1 foaie de aluat  foietaj o întindem puțin,tăiem în pătrate potrivite,punem umplutură
  • punem pateurile pe hârtie de copt în tavă
  • ungem pateurile cu ou bătut și puteți presăra susan,apoi le punem la copt

B.Şniţel din carne măcinată:

  • 700 gr carne măcinată de vită (sau amestec vită +porc) +200 gr brânză răzuită+2 ouă  crude (întregi)+2 linguri făină +sare,piper,după gust şi boia opţional = se amestecă bine
  • pregătim făina,ou bătut şi pesmet,  ca pentru şniţele
  • din amestecul de carne  formăm chiftele de 1 cm grosime şi rotunde (ca gura unui pahar)
  • le dăm prin făină,ou,pesmet şi le prăjim
  • le scoatem pe şerveţele să se scurgă

2. Ciorbă din pleurotus:

  • 1/2 kg ciuperci-pleurotus le curățăm,le spălăm bine și le tăiem fâșii(fideluţă)
  • 2-3 morcovi se dau pe răzătoarea fină,1 ceapă mică se taie mărunt
  • se pune ceapa cu morcovii în puțin ulei și se călesc
  • se adaugă pleurotus,apa și condimentele care ne plac și se lasă să fiarbă
  • când ingredientele sunt fierte se drege ciorba cu smântână frecată cu gălbenuș de ou
  • 3.Pui umplut:

  • 2 pui mai mici se curăța,se spală,se condimentează bine și-i lăsăm să stea până pregătim umplutura
  • 2 cepe se curăța se taie mărunt și se călesc în ulei
  • după ce s-a înmuiat ceapa adăugăm 2-3 felii de pâine muiată și stoarsă+pătrunjel tocat fff mărunt+4-5 ouă crude întregi = omogenizăm bine,luăm de pe foc și lăsăm să se răcească
  • cu compoziția umplem puiul (pe sub piele)
  • umpleți pe la gât și coaseți pielea (cu ață colorată)
  • în fiecare pui băgăm 1 bucată de măr+1-2 felii de portocală sau lămâie
  • punem puii în tavă,adăugăm 1 pahar de apă,acoperim cu folie și dăm la cuptor
  • să întoarceți puiul să se pătrundă bine,apoi luați folia ungeti puii cu miere amestecată cu muștar și puneți tava la cuptor să prindă crustă
  • aveți grijă să puneți câte un pic de apă în tavă sa nu se ardă

4. Ruladă de carne:

  • 1kg carne măcinată+2-3 cartofi cruzi daţi pe răzătoarea fină şi storşi+2 ouă crude+ardei roşu crud tăiat bucăţele+sare, piper, vegeta, cury, coriandru praf+1-2 linguri de făină+pesmet să fie o pastă (ca la chiftele)
  • ungem cu ulei tava de chec, presărăm pesmet pe fundul tăvii şi pe pereţi
  • punem compoziţia in tavă şi-o nivelăm cu palma bine unsă cu ulei
  • presărăm deasupra pesmet şi punem la copt
  • se scoate rulada din tavă cand s-a răcit

-serviţi cu murături şi cartofi natur

5. Tort cu cremă de brânză (Maria):

  • blat: 6 albuşe de ou bătute cu 6 linguri de zahăr+6 galbenuşe+6 linguri de făină(sau 7 dacă se cere)+1/2 praf de copt stins=se pune la copt în tava unsă și tapetată, se lasă să se răcească și se taie în două părți
  • crema:1/2 kg brânză de vacă+200 gr unt+250 gr zahăr praf+zeama de la ½ lămâie+coajă rasă de la 1 lămâie=se mixează bine
  • se umple tortul cu crema de brânză și se ornează cu frișcă

6. Cheescake cu căpșuni (Mena):

  • Baza:400gr biscuiți digestivi mărunțiți cu robotul se mixează cu 150 gr de unt topit
  • îi punem presându-l în tavă (cu margini detașabile)
  • lăsăm puțin să se răcească apoi îl punem în frigider o oră

Crema: 600 gr brânză dulce+500 ml frișcă lichidă(cutie albastră)+150 gr zahăr pudră+100 ml apă rece+100 ml lapte fierbinte+20 gr gelatină(2 plicuri)+esență vanilie

  • gelatina se moaie în apă rece=se lasă 10 minute apoi se adaugă laptele călduț
  • se mixează brânza+zahărul+frișca(nebatuta)+vanilia+batem 5 minute la viteză mai mare, apoi punem la viteză mică și adăugăm ușor gelatina dizolvată
  • În tavă punem roată căpșuni tăiate în două turnăm crema și dăm la rece 5-6 ore

Jeleul: 300 gr căpșuni(congelate)+100 ml apă+3 linguri zahăr+ 10 gr gelatină

  • gelatina se dizolvă în apă(la temperatura camerei)

–           – se lasă 10 minute să se umfle

  • căpșunile decongelate se fierb 5 minute pe foc cu zahărul,le pasăm să fie ca un piure și le lăsăm să se răcească 5 minute
  • amestecăm bine cu gelatina și lăsăm sosul să se răcească,apoi îl punem peste prăjitură și mai dăm la rece

Ornăm cu căpșuni proaspete ,ca cele pe care le-am pus roată pe pereții tăvii.

Poftă Bună!

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.