Meniu: (pastă de brânză, ciorbă de varză, şnițel din piept de pui,...

Meniu: (pastă de brânză, ciorbă de varză, şnițel din piept de pui, chec)

by -
1

Meniu: (pastă de brânză, ciorbă de varză, şnițel din piept de pui, chec)

1.Aperitiv: pastă de brânză

-1/2 kg brânză dulce ricotta zdrobită bine

-1 pachet de unt (sau margarină Rama)

-mărar tăiat fff mărunt, piper multicolor, sare, boia (opțional), chimen (opțional)

-frecăm spumă untul, adăugăm brânza, mixam bine să se omogenizeze, adăugăm piperul, sarea după gust și mărarul, apoi punem la rece

-putem servi așa pe feliuțe de pâine prăjită sau putem umple cu ea jumătăți de gogoșari sau ardei murați, castraveți murați sau măsline

2. Ciorbă de varză dulce:

-1-2 morcovi, 1 pătrunjel, 1 păstârnac le dăm pe răzătoarea fină

-1 căpățână de varză o curățăm, spălăm, tăiem fideluţă (sau puteți da pe răzătoarea mare)

-într-o oală călim zarzavatul în puțin ulei, adăugăm apă și punem la fiert

-când zarzavatul e jumătate fiert adăugăm varza și lăsăm să fiarbă

-potrivim de sare, piper multicolor, chimen praf, cimbru, mărar tăiat fff mărunt, opțional boia (sau bulion)

-când ciorba e gata dregem cu smântână

3. Șnițel din piept de pui:

-batem bine feliile de carne și pe o parte presăram un pic de scorțișoară pe cealaltă şpriţuim lămâie, așezăm feliile în caserolă și le lăsăm câteva ore la rece

-apoi  luăm un alt bol și condimentam feliile cu amestecul de condimente care ne place (sare, piper, cury, praf de chimen, coriandru praf) și mai lăsăm la rece măcar 2-3 ore

-trecem feliile de carne prin făină albă, ou bătut și făină de mălai și le prăjim

-se poate servi cu garnitură de orez, cartofi piure, cartofi prăjiți și murătură

4.Chec

-batem albușurile de la 8 ouă cu 1 cană de zahăr (cană de ceai)

-se freacă gălbenușurile cu 1 cană de zahăr+16 linguri apă fiartă (puse pe rând)+6 linguri ulei+un pic de sare

-se amestecă gălbenușurile cu albușurile+2 căni făină+1 praf de copt+nuci măcinate (sau bucăți prăjite), cacao, stafide (muiate în rom), rahat tăiat bucăți, vișine

-se pune compoziția în 2 tăvi de chec tapetate și se coace 45 minute la foc mic

-se scoate din tăvi când e rece

Poftă Bună!

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

1 COMMENT

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.