Meniul zilei nr. 3

1. Salată de conopidă 

-fierbem conopida în apă cu sare, o lăsăm să se scurgă, o zdrobim cu furculiţa într-un castron şi o mixăm bine cu un pic de piper, usturoi după gust şi maioneză.

2. Ciorbă de pui

– eu obişnuiesc să fierb carnea în apă cu sare şi vegeta şi să o curăţ de pe oase (aşa fac indiferent ce carne folosesc şi are os)
-într-o oală pun zarzavatul curăţat şi tăiat mărunt (morcovi, pătrunjel, păstârnac, gulie, ţelină, cartofi, dovlecel)
-torn zeama de pe carne şi o pun la fiert, când e aproape gata pun bucăţelele de carne, verdeaţă (acelaşi amestec ca la ciorba de legume vezi aici şi după gust smântână (cu sau fără gălbenuş)

3. Pulpe date prin făină (reţetă din Jamaica)

– în primul rând am să vă spun că jamaicanii obişnuiesc să condimenteze carnea cu câteva ore înainte sau chiar cu o zi, indiferent ce fac din ea.
-într-un vas tăiem mărunt o roşie, o ceapă + ceapă verde, un ardei, punem carnea + condimentele pe care le folosim de obicei (eu pun: sare, piper, curry, boia, chimen praf, frunze de oregano, cimbru), amestecăm totul bine, acoperim şi punem caserola în frigider.
-pregătim într-un castron făină albă cu un pic de boia, trecem bucăţile de carne prin amestec şi le prăjim în tigaie cu puţin ulei, doar să prindă o culoare aurie, apoi punem fiecare bucată într-o tavă mare. Când terminăm de fript acoperim tava cu folie şi o punem în cuptor, dacă sunt pulpe fără os cam 10-15 minute, la cele cu os 25-30. Atenţie, în tavă nu punem nimic decât pulpele rumenite, o să vă daţi seama când sunt gata- veţi auzi cum sfârâie uleiul.
Când sunt gata le scoatem imediat într-o cratiţă, ca să rămână uleiul în tavă. Legumele pe care le-am folosit la condimentat le putem folosi ca şi garnitură astfel: putem să le punem în uleiul rămas în tavă, mai punem câţiva cartofi tăiaţi şi un pahar de apă şi-I lăsăm să se facă. Sau le punem într-o cratiţă cu un pic de apă şi smântână +mărar şi-l facem sos.

4. Prăjitură cu blat şi lămâie

– Blat: 18 linguri de zahăr + 18 linguri lapte + 18 linguri de ulei se freacă bine să se topească zahărul, punem 2-3 ouă întregi + o linguriţă bicarbonat stins cu lămâie + coajă rasă de la o lămâie +22 linguri de făină să fie de consistenţa unui chec. Punem compoziţia la copt (tavă mică, unsă şi tapetată cu făină)
-Cremă: 3 linguri făină + 1 budincă de vanilie (praful) se amestecă cu o cană de lapte rece şi se pun la fiert, când se îngroaşă luăm de pe foc şi lăsăm la răcit. Rece o mixăm cu o margarină Rama (cub), 200 gr zahăr praf, zeamă de lămâie după gust să fie acrişoară.
-Când blatul s-a răcit punem deasupra crema de lămâie şi presăram nucă de cocos. O punem la rece.

Poftă bună!

Review overview
5
***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

5 COMMENTS

  1. Salata aceea de conopida e super! Bine ca mi-ai amintit de ea! Pulpele jamaicane cred ca sunt grozave, partea cu condimentele suna excelent. De multe ori cand prepar la tigaie fripturi (sau la gratar) le marinez si eu pentru cateva ore inainte.

  2. Mmm. mi s-a facut pofta de prajitura cu blat si lamaie! Pare delicioasa si simplu de facut.

  3. multumim Arci!acum chiar ca as manca conopida cu maioneza,asa ca am sa imi cumpar sa imi fac!restul foarte tentante,multumesc!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.