O de la O!ga – Cătălina Pană – Editura Petale Scrise –...

O de la O!ga – Cătălina Pană – Editura Petale Scrise – recenzie

by -
0
O de la O!ga - Cătălina Pană - Editura Petale Scrise - recenzie

O de la O!ga – Cătălina Pană – Editura Petale Scrise – recenzie

Titlu: O de la O!ga

Autor: Cătălina Pană

Editura: Editura Petale Scrise
Anul apariției: 2023
Numărul de pagini: 228
Gen: erotic, romance

Seria Zodia Ispitei: 1. A ta, Mia, 2. Fata cu umbrela galbenă, 3. O de la O!ga

   O poveste de dragoste care îți va face pulsul să accelereze și sângele să fiarbă, presărată din belșug cu scântei ale confruntărilor tensionate, suspans, ezitări, tachinări și confesiuni, momente de pură pasiune și dulce vindecare.

    Sunt convinsă că iubitorii genului romantic, dar și cei care posedă un simț al umorului mai dezvoltat, sunt bucuroși atunci când apare o nouă carte semnată de Cătălina Pană. Nu greșesc dacă spun că poveștile ei îți dau o stare de bine și te fac să vezi viața într-o manieră pozitivă. Iar cu seria Zodia Ispitei nu ai cum să dai greș. Fiecare volum în parte este presărat cu o gamă largă de trăiri intense, situații tensionate, momente incitante, replici spumoase, situații amuzante, dar și foarte multă ironie.

  În ceea ce mă privește, pot spune că toate cele trei cărți din serie mi-au mers la suflet, dar „O de la O!ga” parcă a avut ceva special. Este adevărat că m-am simțit mult mai interesată de subiect și mult mai implicată în poveste, însă a contat foarte mult și faptul că mi-a produs mari emoții. 

  La prima vedere pare o lectură relaxantă, însă are o latură sensibilă și prezintă câteva subiecte delicate. De asemenea, se simte o anumită tensiune, un rol aparte avându-l aici personajul Zenovia, mama lui Răzvan. Îți vine să intri în poveste și să țipi în gura mare că această femeie este o viperă manipulatoare. Relația dintre Olga și Răzvan este presărată cu numeroase urcușuri și coborâșuri, neînțelegeri, multe dintre ele fiind cauzate tocmai de Zenovia. Dar, fie vorba între noi, de fiecare dată când individa intră în scenă, intriga devine și mai interesantă.

,,De-acum, mama vede roșu în faţa ochilor și la propriu, dar și la figurat. După cum arată, zici că este aproape de un iminent atac de apoplexie. Încleştează dinţii şi strânge aprig din buze, iar bărbia îi tremură de la acest efort. Dispreţul îi poate fi citit pe faţă chiar și din Staţia Spațială, dar Olga este model de stăpânire și calm, de parcă tocmai a terminat o ședință de Yoga în compania urșilor panda, nu un duș rapid într-o casă străină.” 

  Cartea asta a avut tot ce mi-am dorit: o combinație remarcabilă de romantism, pasiune și suspans; o poveste amuzantă și, totodată, emoționantă; replici savuroase, poante istețe și înțepături ironice; două personaje principale delicioase; o relație plină de scântei și o scorpie care, după părerea Olgăi, ,,merită eviscerată și împăiată cu balegă de vacă”. M-a bucurat, de asemenea, reîntâlnirea cu personaje vechi, care au adăugat un plus de savoare poveștii.

 ,,Cred că mașterei deja începe să i se despice limba. Fugi Mia, îi transmit mintal prietenei mele, fugi, că te muşcă vipera, de intri în șoc anafilactic în secunda doi! Cred că un zâmbet tocmai mi-a brăzdăt buzele, dar nu mă pot abţine. Filmul ce se desfăşoară în faţa mea este demn de Oscar, blonda adjudecându-și cu brio premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal.”

  Olga este un personaj bombă, iar Răzvan este fix opusul acesteia ca și personaj, dar se potrivesc și se completează, astfel încât împreună formează un întreg pe care nu ai cum să nu îl iubești. Trebuie să recunosc că Olga mi-a lăsat o puternică impresie în ,,A ta, Mia”. Mi-a părut o persoană puțin cam dură, încăpățânată, bătăioasă, incisivă, dar prin intermediul romanului de față, am reușit să o descifrez, să-i văd temerile și dezamăgirile. De fapt, în spatele imaginii de femeie superficială pe care și-a creat-o în timp, se ascunde o persoană responsabilă, sufletistă și loială. Bine, recunosc că mi-a cam venit să o scutur puțin, atunci când am văzut că își refuză șansa la fericire, dar am înțeles că nu era pregătită pentru o nouă relație și că inima ei nu mai putea îndura încă o dezamăgire.

,,Fiecare om care a trecut prin viața mea m-a făcut să pun totul la îndoială, să mă simt inutilă. M-au făcut să mă chinui pentru dragoste în timp ce eu încercam să fiu tot ce îşi doreau, fiica perfectă, amanta perfectă, prietena perfectă… Am încercat să ignor lucrurile pe care le făceau și să păstrez tăcerea pentru a-i mulțumi, dar nu le-a fost de ajuns. Am încercat să plec, dar unii m-au tras înapoi spunând că au nevoie de mine, iar eu mă întorceam din drum, uitând cu desăvârşire de propriile nevoi.”

  Despre Răzvan, nu pot spune decât atât: îl ador! M-am îndrăgostit de el, de caracterul lui minunat. I-am găsit o grămadă de calități, dar cel mai mult i-am apreciat doza mare de empatie și dorința permanentă de a o proteja pe Olga (,,În cele câteva clipe, i-am simțit tristețea, disperarea, nevoia și mi-am dorit să i le pot alunga, să o strâng la pieptul meu și toate grijile sale să dispară”). 

,,Olga are o putere interioară incredibilă pe care o admir. S-a ridicat din mizeria în care au tras-o oamenii în care a avut încredere şi a reușit să îşi stăpânească destinul… Spre deosebire mine. Eu încă mă zbat prins între uneltirile mamei, secretele tatei și propriile insecurităţi.”

  Desigur, ca orice om, este supus greșelii, însă cel mai mare defect al lui Răzvan e că nu știe să se impună în față mamei sale. Femeia este absolut insuportabilă, dominatoare, toxică. Vrea să știe tot ce mișcă și tot ce respiră pe lângă băiatul ei, doar pentru a-l putea controla și mai bine. Din punctul ei de vedere, nicio femeie nu este îndeajuns de bună pentru unicul ei fiu, așa că recurge la metode extreme pentru a îndepărta femeile din viața lui. Însă totul se schimbă din momentul în care își face apariția Olga. Cum și în ce fel, vă las pe voi să aflați. Lectura plăcută!

,,Încerc să îmi imaginez cum se va desfășura întâlnirea dintre cele două, dar parcă niciun scenariu nu se termină bine. Ori Olga își va lua tălpășiţa, dorindu-și să uite că mi-a călcat vreodată pragul, ori mama va face pe dracu’ în patru să îmi ruineze și ultimul strop de răbdare rămas. Ori ambele în același timp. Pentru mine nu se întrevede nici măcar o urmă de câştig, niciun avantaj.”

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: , cartepedia şi cărtureşti

***Alina Geambaşu (Alina)***Simplă și complicată în același timp, prudentă și încăpățânată. Compar nevoia de a ști, cu desfășurarea unui mecanism și refacerea lui piuliță cu piuliță pentru a vedea cum funcționează. Când ceva mă depășește, mă simț ca David înainte de întâlnirea cu Goliath, când constată că a uitat să-și aducă praștia. Marea mea pasiune este literatura fantasy, romance și thriller. Posesoare a unei imaginații debordante, reușesc cu ușurință să mă transpun în pielea personajelor din cărți. Din postură de vrăjitoare mai am de lucru cu vrăjile.

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.