Meniu: salată crudități, gordon bleu din vinete, prăjitură cu foi de napolitane

Meniu: salată crudități, gordon bleu din vinete, prăjitură cu foi de napolitane

1.Aperitiv:salată crudități

-2 castraveți tăiați felii subțiri, îi frecăm și-I lăsăm să stea puțin cu sare, pe urmă îi spălăm la jet de apă și-i lăsăm să se scurgă

-1 ceapă (sau 1 legătură de ceapă verde sau 1 praz) tăiată feliuțe subțiri, frecată cu sare, lăsată să stea apoi stoarsă bine

-2 roșii decojite le tăiem felii subțiri și le punem în castron

-adăugăm castraveții, ceapa și o legătură de mărar (sau pătrunjel) tăiată fff fin

-potrivim de sare, piper, zeamă de lămâie (sau oțet) după gust

-presăram bine cu brânză rasă telemea sau cașcaval, amestecăm și dăm la rece

2.Ciorbă de legume:

-2 morcovi, 1 păstârnac,1 pătrunjel le dăm pe răzătoarea fină și le călim cu puțin ulei

-adăugăm orice legume care ne plac, apă și punem la fiert

-potrivim de sare, piper multicolor, curry praf, chimen praf, lemon gras

-când legumele sunt aproape fierte adăugăm amestecul de verdeață care ne place și mai lăsăm câteva clocote

-se poate servi așa sau dreasă cu smântână, sau smântână frecată cu gălbenuș de ou

3.Gordon bleu din vinete:

-2 vinete mari (cât mai groase) se taie felii rotunde (cam de grosimea unui ½ deget), se sărează puțin și se lasă să se scurgă bine

-șuncă presată tăiată felii subțiri, sau mușchi țigănesc(atâtea felii câte gordon-uri aveți)

-felii subțiri de cașcaval

-pregătim un amestec de ouă bătute cu făină (ca un aluat de clătite) și într-un vas  pesmet

-pe o felie de vânată punem o felie de șuncă+una de cașcaval +a 2-a felie de vânată

-prindem cu degetele dăm rapid prin amestecul de ou cu făină, apoi prin pesmet și punem la prăjit în tigaie

-când s-au prăjit le scoatem pe o tavă pe prosoape de hârtie (să absoarbă uleiul)

-serviți cu cartofi pireu sau sote de legume

4.Prăjitură cu foi de napolitane:

-avem nevoie de 3 foi de napolitane

Crema 1: albuşul de la 3 ouă se bate bine cu 150 gr zahăr praf și se amestecă cu: 300 gr biscuiți măcinați+300 gr nucă măcinată+3 linguri cacao+zeamă de compot cât este necesar să fie totul ca o pastă

Crema 2:250 gr Rama (sau 1 pachet de unt) se freacă cu 200 gr zahăr praf=să fie că o spumă în care adăugăm pe rând 3 gălbenușuri de ou și 4 cuburi de rahat tăiate mărunt

-clădim prăjitura astfel: foaie de napolitană +crema 1+foaie+crema 2+foaie=și apăsăm puțin să se întărească cremele

-putem să punem deasupra glazură de ciocolată sau caramel sau să lăsăm așa

Poftă Bună!

Reţete culinare

Chec aperitiv

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

4 COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.