Meniu: salată crudități, gordon bleu din vinete, prăjitură cu foi de napolitane
Meniu: salată crudități, gordon bleu din vinete, prăjitură cu foi de napolitane
1.Aperitiv:salată crudități
-2 castraveți tăiați felii subțiri, îi frecăm și-I lăsăm să stea puțin cu sare, pe urmă îi spălăm la jet de apă și-i lăsăm să se scurgă
-1 ceapă (sau 1 legătură de ceapă verde sau 1 praz) tăiată feliuțe subțiri, frecată cu sare, lăsată să stea apoi stoarsă bine
-2 roșii decojite le tăiem felii subțiri și le punem în castron
-adăugăm castraveții, ceapa și o legătură de mărar (sau pătrunjel) tăiată fff fin
-potrivim de sare, piper, zeamă de lămâie (sau oțet) după gust
-presăram bine cu brânză rasă telemea sau cașcaval, amestecăm și dăm la rece
2.Ciorbă de legume:
-2 morcovi, 1 păstârnac,1 pătrunjel le dăm pe răzătoarea fină și le călim cu puțin ulei
-adăugăm orice legume care ne plac, apă și punem la fiert
-potrivim de sare, piper multicolor, curry praf, chimen praf, lemon gras
-când legumele sunt aproape fierte adăugăm amestecul de verdeață care ne place și mai lăsăm câteva clocote
-se poate servi așa sau dreasă cu smântână, sau smântână frecată cu gălbenuș de ou
3.Gordon bleu din vinete:
-2 vinete mari (cât mai groase) se taie felii rotunde (cam de grosimea unui ½ deget), se sărează puțin și se lasă să se scurgă bine
-șuncă presată tăiată felii subțiri, sau mușchi țigănesc(atâtea felii câte gordon-uri aveți)
-felii subțiri de cașcaval
-pregătim un amestec de ouă bătute cu făină (ca un aluat de clătite) și într-un vas pesmet
-pe o felie de vânată punem o felie de șuncă+una de cașcaval +a 2-a felie de vânată
-prindem cu degetele dăm rapid prin amestecul de ou cu făină, apoi prin pesmet și punem la prăjit în tigaie
-când s-au prăjit le scoatem pe o tavă pe prosoape de hârtie (să absoarbă uleiul)
-serviți cu cartofi pireu sau sote de legume
4.Prăjitură cu foi de napolitane:
-avem nevoie de 3 foi de napolitane
–Crema 1: albuşul de la 3 ouă se bate bine cu 150 gr zahăr praf și se amestecă cu: 300 gr biscuiți măcinați+300 gr nucă măcinată+3 linguri cacao+zeamă de compot cât este necesar să fie totul ca o pastă
– Crema 2:250 gr Rama (sau 1 pachet de unt) se freacă cu 200 gr zahăr praf=să fie că o spumă în care adăugăm pe rând 3 gălbenușuri de ou și 4 cuburi de rahat tăiate mărunt
-clădim prăjitura astfel: foaie de napolitană +crema 1+foaie+crema 2+foaie=și apăsăm puțin să se întărească cremele
-putem să punem deasupra glazură de ciocolată sau caramel sau să lăsăm așa
Poftă Bună!
Reţete culinare
Chec aperitiv
Mama, ce delicatese!
Vreau si eu o portie de prajitura 🙂
Mulțumim pentru un meniu aș delicios, arată foarte bine. ☺
Mulțumim pentru un meniu așa delicios, arată foarte bine. ☺