Recomandări pentru vară!

1. Să iubeşti un înger de Simion ClaudiuSa iubesti un Inger Claudiu Simion

     Un thriller care te ţine cu sufletul la gură chiar de la prima pagină. După douăzeci de ani de aşteptare, Holden Thormon îi descoperă pe ultimi doi descendenţi ai Ordinului Luces, singura piedică în calea lui. Charez Taal este înglodat în datorii, urmărit de FBI şi de bandele locale, iar, când apare Kenda, totul ia o turnură neaşteptată. Nu ştie ce puteri imense are, cine este, dar află că mai are un frate geamăn…
Kiarh Taal împăcat cu sine este crescut de o familie simplă, cu un serviciu normal, dar cu vise tulburătoare. Când Kenda îi va explica, cine, ce, şi ce se aşteaptă de la el, problemele încep să apară.
O carte plină cu neprevăzut, unde la tot pasul cei doi fraţi vor fi nevoiţi să înveţe care este puterea lor, dar, şi să o folosească. Este destul de dificil, deoarece cu Holden pe urmele lor cei doi fraţi vor trebui să lupte doar cu dragoste. Nota mea este 10.

2. Trilogia lui Theo Anghel m-a binedispus maxim.am murit din fericire

     Întoarcerea, Chaos, Dincolo, sunt cărţi, care tratează viaţa celor care au murit, dar care sauîntors pentru a ajuta oamenii, sau nu…
Oriana are nouăsprezece ani fără câteva zile, era crescută de o mătuşă, iar în ziua nunţii sale cade şi moare. Ea devine un Recuperator, are în seama sa doi îngeri Abel şi Ama, care se ceartă tot timpul. Oriana va încerca să se descurce singură, deşi pentru familie ea a murit, pentru o mulţime de lume ea apare ca o persoană normală cu nevoi normale. Va învăţa să muncească, să trăiască mai precar, va învăţa ce înseamnă viaţa şi mizeria străzii prin ochii oamenilor şi copiilor din canal. Această serie are şi mult umor, mai ales când trebuie să fugă brusc pentru a salva pe cineva, sau a avea grijă de un recuperator nou. Avem o poveste de dragoste cu un recuperator trecut de partea răului, Marc, frumos, întunecat, dar cu grijă faţă de Oriana. O serie care aş vrea să continue la nesfârşit, buna dispoziţie şi umorul fiind la ele acasă. Nota mea este 10.

3. Vrăjitor şi Vrăjitoare de James Patterson

vrajitor-si-vrajitoare
O serie foarte palpitantă pentru cei care gustă genul acesta. Găsim magie, crime şi intrigă. Imaginaţi-vă că toate lucrurile pe care le-aţi iubit cel mai mult şi pe care probabil le-aţi considerat absolut normale sunt acum interzise. Cărţile, muzică, filmele, arta, totul este interzis. Cei doi fraţi Whit şi Wisty Allgood au fost smulşi cu cruzime în miez de noapte din familia lor. Sunt acuzaţi de vrăjitorie, şi vor să îi execute. Astfel începe o serie de evadări, fug pentru salvarea vieţilor, dar şi încercarea de a elibera copiii care sunt asupriţi pe nedrept. Cel care este Unicul vrea să controleze forţele naturii, mintea oamenilor, dar are nevoie de Darurile lui Whisty şi Whit. Vor reuşi cei doi tineri să scape, sau vor fi prinşi şi lumea condamnată pe vecie?
O serie de nota 10.

4. Las-o moale cu fantomele de Megan Crewnlas-o moale cu fantomele

Mi-a plăcut enorm această carte. Tânăra Cass are ca singuri prieteni din şcoală, fantomele. O are pe sora sa acasă, la şcoală are alţi câţiva tineri fantome, iar cu ajutorul lor poate să afle toate secretele colegilor săi, care sunt mult prea îngâmfaţi. Când Tim, vicepreşedintele consiliului de elevi, descoperă secretul lui Cass, acela că poate discuta cu fantomele, el vrea ajutor de la ea.
Mama lui Tim este decedată, iar acesta are nevoie de Cass pentru a comunica cu ea. Cass încearcă să refuze în a-l ajuta pe Tim, dar descoperă în el un băiat nu aşa rău pe cum ar crede, iar ajutorul ei ar fi bine venit. Umorul din această carte m-a făcut să vreau să o citesc pe nerăsuflate.
Nota mea pentru carte este 10.

5. Invizibil de James Pattersoninvizibil james patterson

     Un thriller la care cu greu îţi poţi imagina ceva mai rău, iar grozăviile din carte o face mai greu de citit. Totuşi această carte mi-a plăcut mult.
Emmy Dockery analist de informaţii la FBI, nu îşi găseşte liniştea. Sora ei Marta a murit într-un incendiu pe care autorităţilor se încăpăţânează să îl catalogheze că fiind accidental. Emmy are însă o altă ipoteză: Marta a fost asasinată, iar cel care a ucis-o are pe conştiinţa alte câteva zeci de cadavre. Problema este că nimeni nu vrea să o ia în considerare până când Emmy va descoperi dovada greu de ignorat.
Alături de ea va fi şi fostul logodnic, fostul agent special Harrison Bookman, care va participa la încercarea disperată de a-l prinde pe acest monstru uman. Această carte nu te lasă să respiri, trebuie să afli neapărat ce urmează, dar mai ales ce mai înregistrează criminalul nostru în discuţiile care ne face să pătrundem cât de cât în grozăviile lui.

Sunt foarte multe cărţi, dar am reuşit cu greu să mă abţin şi să nu le prezint pe toate. Data viitoare am să revin cu alte lecturi interesante.

17 COMMENTS

 1. Interesante titluri, chiar ma gandesc sa aleg macar cateva dintre ele, pentru viitorul apropiat… Mersi pentru lista! 😉

 2. Sa iubesti un inger este o carte de milioane! Am bifat 3 din 5. Claudiu Simion, Theo Anghel, Megan Crewe – citit. Cartea de Patterson …trebuie sa imi fac rost de ea! Mersi nicol!

 3. cu placere Anca!sper sa iti fii recomandat ceva ce sa iti placa!eu stiu clar ca le-am dat nota maxima!

 4. Alina,ma bucur ca, macar o carte ai si tu minus,ca na,tu ai tot ce apare,este greu omului sa te surprinda cu ceva 😉

 5. Pe wishlist am si eu trilogia lui Theo Anghel si sper ca in curand sa o achizitionez si sa ma apuc de ea.

 6. Felicitari Nicol!Unele carti mi-le doresc foarte mult sant trecute in lista…..Sant foarte interesante titluri!

 7. daaaaaa interesante………e ca aici la biblioteca pare ca tocmai aceste 2 de James Patterson nu le au…..celelalte nici umbra….rabdare :3

 8. Nicol mersi de recomandari. Cartile lui Theo Anghel le am pe lista deja dar nu strica ceva si din celelalte prezentate de tine 🙂

 9. Multumesc pentru recomandari! Toate sunt interesante, o sa le adaug langa cele deja existente in lista. O sa fie o vara lunga pentru lectura! 🙂

 10. Întoarcerea și Chaos, de Theo Anghel, le-am citit și eu (sunt, într-adevăr super); celelalte încă nu am avut ocazia, dar par foarte interesante, după descrierea ta.

 11. Super tentante recimandarile tale,toate imi fac cu ochiu! Mi le doresc de ceva timp aceste carti,sper ca in viitorul apropiat sa am ocazia sa le citesc. locco_smiley_20

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.