Salată – Piept de pui cu lămâie – Cheescake cu căpșuni – Meniu
Salată – Piept de pui cu lămâie – Cheescake cu căpșuni – Meniu
1. Aperitiv: Salată
- carnea de curcan și zarzavatul din supă le tăiem mărunt
- adăugăm o cutie de ciuperci tăiate mărunt, o cutie de porumb și 2-3 castraveți murați tăiați mărunt și scurși
- amestecăm și adăugăm maioneză (făcută cu cartof) după gust
2.Supă de curcan
- strecurăm zeama în care am fiert carnea și zarzavatul
- adăugăm tăiței sau tăşcuţe (eu le dau un clocot în apă pe urmă le scurg și le pun în supă)
3. Piept de pui cu lămâie
- 1 piept de pui îl tăiem felii, le condimentăm cu sare,piper multicolor, curry, praf de ghimbir, praf de chimen, boia-opțional, le lăsăm să stea măcar 2 ore
- punem carnea în cratiță adăugăm 2-3 felii de lămâie sau lime, apă și punem la fiert înnăbușit
- când carnea este fiartă adăugați smântână și mai lăsăți câteva clocote
- se poate servi cu cartofi, orez, mămăligă
4. Cheescake cu căpșuni (Mena)
- Baza: 400gr biscuiți digestivi mărunțiți cu robotul se mixează cu 150 gr de unt topit
- îi punem presandu-l în tava (cu margini detașabile)
- lăsăm puțin să se răcească apoi îl punem în frigider o ora
Crema: 600 gr brânză dulce+500 ml frișcă lichidă (cutie albastră)+150 gr zahăr pudră+100 ml apă rece+100 ml lapte fierbinte+20 gr gelatină(2 plicuri)+esență vanilie
- gelatina se moaie în apă rece=se lasă 10 minute apoi se adaugă laptele călduț
- se mixează brânza+zahărul+frișca(nebatuta)+vanilia+batem 5 minute la viteză mai mare, apoi punem la viteză mică și adăugăm ușor gelatina dizolvată
În tavă punem roată căpșuni tăiate în două turnăm crema și dăm la rece 5-6 ore
Jeleul:300 gr căpșuni(congelate)+100 ml apă+3 linguri zahăr+ 10 gr gelatină
- gelatina se dizolvă în apă(la temperatura camerei)
- se lasă 10 minute să se umfle
- căpșunile decongelate se fierb 5 minute pe foc cu zahărul,le pasăm să fie ca un piure și le lăsăm să se răcească 5 minute
- amestecăm bine cu gelatina și lăsăm sosul să se răcească,apoi îl punem peste prăjitură și mai dăm la rece
- Ornăm cu căpșuni proaspete, ca cele pe care le-am pus roată pe pereții tăvii.
-
Poftă Bună!
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Ce poftă de cheesecake mi-ați făcut, Arci și Mena!
Mulțumesc pentru idei!
si eu am slabiciune la cheesecake. Pe oriunde merg, am tendinta de a o alege 🙂 Sunt o cauza pierduta, dar oricand o recomandare culinara este binevenita.
Mulțumesc pentru delicioasele rețete! Sunt super !