Salată – Piept  de pui cu lămâie – Cheescake cu căpșuni –...

Salată – Piept  de pui cu lămâie – Cheescake cu căpșuni – Meniu

by -
3
Cheescake cu căpșuni

Salată – Piept  de pui cu lămâie – Cheescake cu căpșuni – Meniu

1. Aperitiv: Salată

  • carnea de curcan și zarzavatul din supă le tăiem mărunt
  • adăugăm o cutie de ciuperci tăiate mărunt, o cutie de porumb și 2-3 castraveți murați tăiați mărunt și scurși
  • amestecăm și adăugăm maioneză (făcută cu cartof) după gust

2.Supă de curcan

  • strecurăm zeama în care am fiert carnea și zarzavatul
  • adăugăm tăiței sau tăşcuţe (eu le dau un clocot în apă pe urmă le scurg și le pun în supă)

3. Piept  de pui cu lămâie

  • 1 piept de pui îl tăiem felii, le condimentăm cu sare,piper multicolor, curry, praf de ghimbir, praf de chimen, boia-opțional, le lăsăm să stea măcar 2 ore
  • punem carnea în cratiță adăugăm 2-3 felii de lămâie sau lime, apă și punem la fiert înnăbușit
  • când carnea este fiartă adăugați smântână și mai lăsăți câteva clocote
  • se poate servi cu cartofi, orez, mămăligă

4. Cheescake cu căpșuni (Mena)Cheescake cu căpșuni

  • Baza: 400gr biscuiți digestivi mărunțiți cu robotul se mixează cu 150 gr de unt topit
  • îi punem presandu-l în tava (cu margini detașabile)
  • lăsăm puțin să se răcească apoi îl punem în frigider o ora

Crema: 600 gr brânză dulce+500 ml frișcă lichidă (cutie albastră)+150 gr zahăr pudră+100 ml apă rece+100 ml lapte fierbinte+20 gr gelatină(2 plicuri)+esență vanilie

  • gelatina se moaie în apă rece=se lasă 10 minute apoi se adaugă laptele călduț
  • se mixează brânza+zahărul+frișca(nebatuta)+vanilia+batem 5 minute la viteză mai mare, apoi punem la viteză mică și adăugăm ușor gelatina dizolvată

În tavă punem roată căpșuni tăiate în două turnăm crema și dăm la rece 5-6 ore

Jeleul:300 gr căpșuni(congelate)+100 ml apă+3 linguri zahăr+ 10 gr gelatină

  • gelatina se dizolvă în apă(la temperatura camerei)
  • se lasă 10 minute să se umfle
  • căpșunile decongelate se fierb 5 minute pe foc cu zahărul,le pasăm să fie ca un piure și le lăsăm să se răcească 5 minute
  • amestecăm bine cu gelatina și lăsăm sosul să se răcească,apoi îl punem peste prăjitură și mai dăm la rece
  • Ornăm cu căpșuni proaspete, ca cele pe care le-am pus roată pe pereții tăvii.
  • Poftă Bună!

    Reţete culinare

    Culinar

    #reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

3 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.