Salată de fasole verde – Ardei cu brânză la cuptor – Tăiței cu nucă – Meniu
Salată de fasole verde – Ardei cu brânză la cuptor – Tăiței cu nucă – Meniu
1. Aperitiv: salată de fasole verde:
-se fierbe fasolea în apă cu sare, se scurge și se pune în castron
-2-3 roșii le tăiem feliuțe și le punem peste fasole
-2-3 cepe le tăiem felii, le punem în cratiță în apă+sare+zahăr+oțet (după gust), o lăsăm câteva clocote, o scurgem și o punem în castron
-adăugăm pătrunjel tăiat fff mărunt, piper, puțin ulei, amestecăm bine și dăm la rece
2. Ciorbă de vițel
-se fierbe carnea cu oasele în apă cu sare
-2 morcovi+1 pătrunjel+1 păstârnac = le dăm pe răzătoarea fină
-punem zarzavatul în oală, strecurăm deasupra zeama de pe carne și punem la fiert
-adăugăm carnea curățată de pe oase și tăiată bucățele
-potrivim de sare, piper multicolor, curry, praf de lemon gras, boia-opțional
-când zarzavatul e fiert adăugăm amestecul de verdeață care ne place tăiată ff mărunt și mai lăsăm 2-3 clocote
-se poate servi așa sau dreasă cu smântână sau iaurt frecate cu gălbenuș de ou
3. Ardei cu brânză la cuptor (Iliuța)
-5 ardei grași se curată de semințe și se umplu cu 100 gr.brânză grasă la alegere, eu folosesc brânză de capră pentru un gust mai accentuat, tocată cubulețe în prealabil, 2 roșii, 100 gr șuncă presată tocată cubulețe și o legătură de mărar.
-după ce umplem ardeii, razuim 50gr. cășcaval pe care îl presăram deasupra.
-îi așezăm în tavă pe hârtie de copt și îi dăm la cuptor pentru 20 minute la 180 grade.
4.Tăiței cu nucă (Vero)
-300 nucă măcinată amestecată cu 200 gr zahăr și 2 plicuri zahăr vaniliat
-tăițeii (sau spaghetele) se fierb în apă cu sare, se scurg bine
-punem în farfurie pastele și peste ele amestecul de nucă
Poftă Bună!
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Ciorbă de vițel fac și eu în weekend. Ardei umpluți cu brânză nu am făcut niciodată, poate încerc tot în weekend. Mulțumim pentru idei!
Mulțumim, Arci
Mulțumesc pentru delicioasele rețete oferite!