Salată de fasole verde – Ardei cu brânză la cuptor – Tăiței...

Salată de fasole verde – Ardei cu brânză la cuptor – Tăiței cu nucă – Meniu

by -
3
Tăiței cu nucă - Salată de fasole verde - Ardei cu brânză la cuptor

Salată de fasole verde – Ardei cu brânză la cuptor – Tăiței cu nucă – Meniu

1. Aperitiv: salată de fasole verde:

-se fierbe fasolea în apă cu sare, se scurge și se pune în castron

-2-3 roșii le tăiem feliuțe și le punem peste fasole

-2-3 cepe le tăiem felii, le punem în cratiță în apă+sare+zahăr+oțet (după gust), o lăsăm câteva clocote, o scurgem și o punem în castron

-adăugăm pătrunjel tăiat fff mărunt, piper, puțin ulei, amestecăm bine și dăm la rece

2. Ciorbă de vițel

-se fierbe carnea cu oasele în apă cu sare

-2 morcovi+1 pătrunjel+1 păstârnac = le dăm pe răzătoarea fină

-punem zarzavatul în oală, strecurăm deasupra zeama de pe carne și punem la fiert

-adăugăm carnea curățată de pe oase și tăiată bucățele

-potrivim de sare, piper multicolor, curry, praf de lemon gras, boia-opțional

-când zarzavatul e fiert adăugăm amestecul de verdeață care ne place tăiată ff mărunt și mai lăsăm 2-3 clocote

-se poate servi așa sau  dreasă cu smântână sau iaurt frecate cu gălbenuș de ou

3. Ardei cu brânză la cuptor (Iliuța)

-5 ardei grași se curată de semințe și se umplu cu 100 gr.brânză grasă la alegere, eu folosesc brânză de capră pentru un gust mai accentuat, tocată cubulețe în prealabil, 2 roșii, 100 gr șuncă presată tocată cubulețe și o legătură de mărar.

-după ce umplem ardeii, razuim 50gr. cășcaval pe care îl presăram deasupra.

-îi așezăm în tavă pe hârtie de copt și îi dăm la cuptor pentru 20 minute la 180 grade.

4.Tăiței cu nucă (Vero)

-300 nucă măcinată amestecată cu 200 gr zahăr  și 2 plicuri zahăr vaniliat

-tăițeii (sau spaghetele) se fierb în apă cu sare, se scurg bine

-punem în farfurie pastele și peste ele amestecul de nucă

 Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

3 COMMENTS

  1. Ciorbă de vițel fac și eu în weekend. Ardei umpluți cu brânză nu am făcut niciodată, poate încerc tot în weekend. Mulțumim pentru idei!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.