Salată de crudități – Țelină pane cu garnitură – Prajitura cu cartofi – Meniu
Salată de crudități – Țelină pane cu garnitură – Prajitura cu cartofi – Meniu
Țelină pane cu garnitură deliciu culinar.
1. Aperitiv: salată de crudități
-2-3 roșii decojite și tăiate mărunt
-1 ardei curățat și tăiat feliuțe subțiri
- rucola, pătrunjel, mărar tăiate ff mărunt
-200 gr brânză telemea tăiată bucățele
-amestecăm ingredientele în castron, potrivim de sare, piper, puțină lămâie sau oțet balsamic
-deasupra presăram cașcaval ras
2. Ciorbă de legume
-2-3 morcovi +1 păstârnac +1 pătrunjel = le curățăm și le dăm pe răzătoarea fină
-le punem în oală cu o ceapă tăiată mărunt și le călim cu puțin ulei
-adăugăm 2 cartofi tăiați mărunt, o mână de mazăre, fasole verde și lăsăm să fiarbă
-potrivim de sare piper, boia, praf de chimen, lemon gras, puțin praf de ghimbir
-când legumele sunt fierte adăugăm amestecul de verdeață și mai lăsăm câteva clocote
-serviți așa sau dreasă cu smântână sau iaurt
3.Țelină pane cu garnitură
-1 țelină mare o curățăm, o tăiem felii de jumate de deget și o fierbem puțin în apă cu sare (nu se fierbe de tot doar până intră puțin furculița)
-lăsăm țelina să se scurgă până pregătim ingredientele
-dăm feliile de țelină prin făină, ou bătut, pesmet și le prăjim în ulei
-le putem servi cu cartofi piure, prăjiți sau natur
4. Prăjitură cu cartofi (Maria)
-400 gr făină +200gr untură +250gr zahăr +250 gr cartofi piure + zeamă de la 1 lămâie +zahăr vanilinat +1 praf de copt = se frământă și se împarte în 3 părți, în una se amestecă și 1 lingură de cacao și 1 esență rom, apoi se întind 3 foi
-în tava unsă și tapetată se pune o foaie (albă) se unge cu gem se presară cu nucă măcinată +foaia cu cacao unsă cu gem și nucă presărată + foaia (albă) = se înțeapă puțin cu furculița și se dă prăjitura la cuptor
-când e gata o lăsăm să se răcească apoi îi punem o glazură de ciocolată
Poftă Bună!
Reţete culinare
#reţeteculinare
Super meniu ! Mulțumesc pentru delicioasele rețete!
Ce rețete minunate! Mulțumim pentru idei!