Cărţi de citit şi recitit în 2019

Cărţi de citit şi recitit în 2019

Cărţi de citit şi recitit în 2019

Cărţi de citit şi recitit în 2019

   Cărţi de citit şi recitit în 2019

  Eva Anca

   Anul 2019 mi-a adus, până acum, lecturi bune și foarte bune. Consider că am avut un început de an literar bun și sper să fie tot așa, până la final. La fel vă doresc și vouă! Și pentru că suntem încă la începutul anului și ne facem planuri pentru lunile care urmează, vă arăt câteva titluri de pe lista mea de cărți pe care îmi doresc să le citesc:
  1. „Purgatoriul îngerilor” – Camelia Cavadia
  2. „Diavoli fragili” – Radu Găvan
  3. „Murind când vine primăvara” – Ralf Rothmann
   De asemenea, sunt și cărți pe care îmi doresc să le recitesc, dintre care amintesc seria „Notre Dame de Paris” – Victor Hugo.

Gabriela Bratu

   Sper ca 2019 să fie cu adevărat anul cărții și pentru mine! Am deja liste peste liste, de multe ori nici nu mai țin evidența cărților pe care mi le doresc, ci cumpăr ce îmi sare în ochi și pare mai promițător. Dar am câteva lecturi ”musai necesare” anul ăsta:
  1. ”Cu mâinile legate” – Adrian Onciu
  2. ”Cea mai norocoasă fată” – Jessica Knoll
  3. ”Sașenka” – Simon Sebag Montefiore
   Ce aș reciti? ”Cel mai iubit dintre pământeni” – Marin Preda! Rămâne povestea mea de suflet și seria copilăriei mele!

Gabriela Rădulescu (Gabi)

   2019 este anul revoluţiei literare pentru mine. Anul în care vreau să citesc opere importante atât din punct de vedere literar cât şi pentru mine. Cărţi de citit şi recitit în 2019
   Aş avea o listă lungă de cărţi pe care aş vrea să le citesc, dar printre altele se numără:
  1. Flori pentru Algernon – Daniel Keyes
  2. Lupta mea – Adolf Hitler
  3. Maestrul şi margareta – Mihail Bulgakov
   De asemenea, aş vrea să recitesc seria “Codul Onoarei” de Jack White. O carte care m-a impresionat şi m-a fascinat în acelaşi timp.

Alice Dinu

   La început de an nou am doar gândul că vreau să citesc. Mi-am setat obiectivul pe 2019 la 100 de cărți, pe care cu siguranță îl voi depăși, însă nu am în plan o listă de titluri care se cer bifate. Sunt în căutare de lecturi noi și ce îmi atrage atenția dintre cele publicate în acest an se vor regăsi fără îndoială în raftul celor citite.
   Câteva promisiuni făcute mie:
  1. Să citesc mai multe volume scrise de autori români
  2. Să citesc o serie fantasy (ex.: Throne of Glass)
  3. Să citesc colecția întreagă de cărți ale unui autor (ex.: Lucinda Riley, Kristin Hannah)

Iasmy

   Am o listă lungă de cărți pe care vreau să le citesc în 2019, dar voi menționa pe cele care vor fi primele. Sper ca în acest an să mă țin de lista mea, deși sunt sigură că voi mai adăuga titluri, având în vedere aparițiile anunțate de edituri şi… cine ştie ce voi citi.
   1. Tatuatorul de la Auschwitz, de Heather Morris. Cartea mi-a atras privirea de cum a apărut și sunt curioasă în privința ei. Cred că va fi o lectură nu foarte confortabilă. Este vorba de Auschwitz, celebrul lagăr, unde au avut loc atâtea atrocități. Cărţi de citit şi recitit în 2019
   2. Camera rubinie, de Pauline Peters. M-a atras descrierea, am citit câte ceva despre carte și m-am decis să o citesc. Sper să îmi placă. Câteodată am luat plasă cu descrierile, dar m-am obișnuit 🙂
   3. Înainte de ploi, de Dinah Jefferies. Am citit ,,Soția plantatorului de ceai” și ,,Fiica negustorului de mătase” scrise de aceeași autoare. Prima mi-a plăcut, a doua mai puțin, să vedem a treia cum va fi.
 4. OPS FILES: Intelligenex, de Monica Ramirez. Am citit primele doua volume din seria Gemini şi mi-au plăcut. Trebuie să continuăm aventura, nu?
   Voi continua să citesc Colecţia Iubiri de poveste şi Cărţi Romantice, pentru că sunt o romantică şi aceste cărţi mă relaxează. Şi mute alte cărti de genuri diferite, îmi place să diversific.(Trei, Leda, Nemira, Rao, Litera, Epica, Storia)
   Ce aș vrea să recitesc? Shogun, de James Clavell. Am citit cartea în urmă cu douăzeci de ani, mi-a plăcut atunci, am fost impresionată și aș vrea să văd dacă, după atâta vreme îmi place la fel de mult.
   P.S – Îmi doresc foarte mult să se publice – Seria ,,Fraţia Pumnalului negru’’, de J.R Ward. ,,Nopţi de patimă’’ (primul volum) m-a cucerit şi cred că este seria pe care o aştept cu sufletul la gură de câţiva ani. Să sper la o minune?
     Un an de poveste vă doresc! Cărţi de citit şi recitit în 2019

Cărţi de citit şi recitit în 2019

Sorina

   La fel ca toți cititorii respectabili, întotdeauna am o listă interminabilă de lecturi, pe care nu o pot scurta, oricât aș vrea. Ce-mi propun să bifez în 2019?
   Să recitesc (odată și odată, că de mult am în plan) „Harry Potter și Talismanele Morții”, ediția nouă, de la Arthur.
   Altă carte pe care vreau s-o citesc este „Râurile din Londra, din câte am auzit, o combinație de roman polițist cu magie. În rest, sunt curioasă de „În grădina căpcăunului”, de Leila Slimani, ce mă așteaptă cuminte și de „Cu mâinile legate” Adrian Onciu, un thriller românesc promițător.
   În altă ordine de idei, abia aștept să se traducă la noi ultimul volum din seria „Uneltiri întunecate”, de Cassandra Clare, „Queen of Air and Darkness”. M-am atașat de stilul acestei scriitoare, deși recunosc că la finalul volumului anterior, îmi venea să arunc cu cartea după ea. Totuși, are ea un magnetism ce te face să dai pagină după pagină…

Rodica

   Lista de dorințe a unui cititor împătimit e una magică… nu se încheie niciodată. La începutul lui 2019 mi-am propus ca anul acesta să citesc thriller în proporție de 80% și 2-% celelalte genuri. De ce thriller? Pentru că am descoperit recent cât de aventuros e să citești acest gen. În plus, mi-am propus să citesc mai mult autori români.

   Cărți pe care le recitesc mereu sunt „Mintea de dincolo” – Constantin Dulcan, „Ikigai” de Ken Mogi și „Putin. Biografia interzisă”, de Stanislav Belkovski. Există multe motive pentru care mă întorc mereu la aceste cărți. Uneori e vorba despre cei plecați și despre nevoia mea de a-i ști în siguranță (și aici recitesc „Mintea de dincolo”). Alteori e nevoia de a citi despre un om puternic a cărui lume diferă complet de lumea ta și citind, ieși din frecvența curentă – și aici citesc despre Putin. Alteori, citesc despre fericire… ikigai.
   Cititorilor nu pot să le doresc decât să își păstreze pasiunea pentru citit cărți, să se lase purtați de lumile magice în care pot călători doar citind.
     La Mulți Ani fericiți cu multe cărți fascinante! Cărţi de citit şi recitit în 2019

Daiana Roxy Dia Raduletu

   Și dacă tot vorbim despre cărți am să pun aici o listă a autorilor și unele dintre cărțile pe care vreau să le citesc neapărat în acest an.
   Voi începe cu lista autorilor pe care nu i-am citit niciodată, mai mult din curiozitate, și dacă îmi vor plăcea îi voi citi și pe viitor: pentru început avem autorii:
Livia Furia – Judecata de apoi
Lorena Lenn – pentru început, Legea Iubirii
Monica Ramirez – seria Gemini
Raluca Butnariu – Refugiu, Dulcele sărut al nopții.
Theo Anghel – pentru început, Diabolic
Nicoleta Tudor – aici, sincer, nu sunt o pasionată a poeziilor însă câteodată mai citesc, și chiar vreau să o am în bibliotecă, mai mult pentru a citi din când în când câte-o poezie, pentru relaxare.
   Și vom continua cu autorii pe care i-am citit deja și am serii neterminate de-ale lor. În primul rând: Corina Cîndea – cu seria, Salem – apropo de asta, mi-aș dori să avem și continuarea seriei Triplu H, oricum vreau să am toate cărțile dânsei în bibliotecă și atunci când mă apucă dorul de personajele dânsei să le recitesc fără impedimente.
   O autoare care face parte dintre cele favorite. Cristinne Câmpeanu – seria Ephialte, primul volum l-am citit.
Alexa Drăgan – Cu volumul doi, Contract Marital.
Nieves F Joy – volumul doi, Suflet Dezrobit.
Rodica Maria Mijaiche – trebuie să iau ultima carte din seria Pasiuni – Pasiune în dans.
   Și ar mai fi seria Game of Thrones, de care sunt îndrăgostită, apoi seria Codex Aureus de Radu Silviu cu volumul 3, am rămas în pom și pomul în aer de la cel de-al doilea volum.
   Și spre final vreau să pun în evidență o carte pe care am citit-o de curând „În cel mai întunecat colțElizabeth Haynes” a devenit preferata mea în genul Romane Polițiste, Thriller și Psihologic, vreau neapărat să-i citesc toate cărțile, a reușit să mă facă să vibrez de entuziasm și suspans.
   În privința cărților pe care vreau să le recitesc este seria Crossfire, ar mai fi unele cărți foarte vechi, și cu siguranță voi reciti „În cel mai întunecat colț”. Și cam atât, ar mai fi unii autori străini și cărți lor, dar rămân pentru propriu deliciu. La mulți ani în noul an, și să aveți parte de lecturi cât mai plăcute și captivante.

Mili

  În fiecare an fac planuri și întocmesc liste, o parte din cărți le finalizez, dar mare parte se reportează sperând să le dau o șansă… cândva. În 2019 îmi doresc să rămân o cititoare de cursă lungă, iubitoare de maculatură, să devorez titluri care sunt ignorate sau controversate, dar care să-mi dea o stare de bine.

Cărți începute și neterminate:

  1. Every Dark Corner de Karen Rose – un thriller foarte bine scris, volumul 3 din seria Cincinnati, o minunație ce n-a fost tradusă la noi, însă merită fiecare filă de intrigă.
  2. Second Life de S.J. Watson – Cele 200 de pagini au reușit să mă surprindă, dar în același timp curiozitatea a ieșit la iveală și am citit finalul. Mare greșeală, acum parcă stau pe loc, 🙂 dar îmi revin.
  3. Dulcea mea răzbunare de Jane Fallon – o carte despre feminitate, perseverență și dorință de răzbunare. Dacă n-ar fi avut sarcasm și glume la tot pasul, poate că n-aș fi continuat să o parcurg, însă sunt pe drumul cel bun. Încă 250 de pagini și o dau gata.
  4. Chat love de Justine Faeth. Autoarea mi-a trimis-o în format electronic pescuindu-mă de pe goodreads. Am citit 20 de pagini, dar m-am oprit întorcându-mă la cărțile în format hardcover. Visez la un kindle, dar încă n-am reușit să-l cumpăr, tot aștept să vină cadou.

   Autori trecuți pe lista “neagră”

  1. Oana Arion– voi începe cu Ultimul viking și continui cu Fugi. Sigur mă ia la întrebări autoarea la Clubul de lectură din februarie.
  2. Marius Albert Neguț – de ceva timp am acasă Inocența păcatului, dar mă atrage În altă viață. Simt că mi s-ar potrivi sinceritatea autorului și modul cum privește realitatea
  3. I-am văzut ecranizările și am tot ascultat opinii de la cititori, dar n-am terminat nici măcar Origini. Dan Brown va fi pe lista neagră anul acesta.
  4. Paulo Coelho a intrat în lista celor care merită o șansă datorită unei cărți pe care am răsfoit-o. În prefață autorul menționa refuzul constant primit de la edituri, dar și perseverența lui. A preferat să scrie și să încerce, din nou și din nou. Altul ar fi aruncat manuscrisele, dar el a continuat. De astăzi este și pe lista mea, mai trebuie doar să-l citesc.

   Anul 2019 să ne găsească sănătoși și puși pe treabă, să ne bucurăm de lucrurile mărunte, să citim doar ce ne stârnește interesul și să nu ne fie teamă că vom fi judecați pentru ce alegem. Să promovăm literatura în felul nostru și să transformăm Anul Cărții în ceva frumos

Cărţi de citit şi recitit în 2019

Stanciu Crina-Maria

   Anul 2019 pentru mine a început cu o carte pe care de mult voiam să o citesc și anume „Frăția corbilor” de Maggie Stiefvater, urmată îndeaproape de „Sapiens, Scurtă istorie a omenirii” de Yuval Noah Harari și „Homo Deus, Scurtă istorie a viitorului” de același autor. Nu știu ce are să îmi rezerve pe mai departe acest an, dar mi-aș dori să pot citi mai mulți clasici și, sper eu, alte volume ale Cassandrei Clare și ale lui Holly Black. De asemenea, aș vrea ca în acest an să citesc cărți de istorie, dar și ficțiune bazată le evenimentele din Al Doilea Război Mondial. În rest, spontaneitatea să-mi fie stăpân 😊 .

   Ce cărți aș reciti? Cel mai probabil „Memoriile unei gheișe” de Arthur Golden, „Mizerabilii” de Victor Hugo și „Singur pe lume” de Hector Malot (cartea prin intermediul căreia am descoperit o lume în care să mă pot refugia, cea a literaturii). Cărţi de citit şi recitit în 2019

 

   Dragi cititori, echipa Literatura pe tocuri vă urează un an nou plin de împliniri, de sănătate și de fericire! La cât mai multe cărți… împreună!

P.S. Dumneavoastră ce gânduri literare aveți pentru anul 2019?

8 COMMENTS

  1. Interesant 😀 Din cele mentionate, mi-au placut enorm:
    – Camera rubinie (un fel de historical romance combinat cu thriller romantic),ceva aseamantor cu scrierile Amandei Quick. Actiune alerta, scriere cursiva, triunghi amoros 😀
    – Fratia corbilor
    – seria Salem de Corina Cindea

  2. Eva-Purgatoriul ingerilor vreau sa o citesc in perioada urmatoare, stilul Cameliei Cavadia este pe placul meu. Radu Gavan te pune in situatii diferite, exorcizeaza destule suflete in Diavoli fragili.
    Gabriel Bratu – Cu mainile legate – o adevarata ispita. Abia astept sa vad ce parere are Sorina despre roman.
    Gabi – titlurile tale ma duc in alta sfera. Dupa ce le devorezi, te prezint la noi cu raport.
    Alice – asa da planuri pe 2019. Procedez la fel atunci cand mi se pune pata pe cate un autor/gen/serie
    Iasmy-ce bine ca tu imi faci rezumate dupa ce le termini. Daca ar fi sa visez la ceva si sa ma trezesc intr-o frumoasa realitate, atunci da, gand la gand cu bucurie – la continuarea seriei cu vampirasi m-as opri.
    Sorina- daca as scrie HP, atunci te-as face fericita, dar stii ca nu-s o infocata nici a cartilor si nici a filmelor. Ma pastrez pentru restul ispitelor care le vei genera in perioada ce urmeaza.
    Rodica – thriller vreau si eu, dar cu ceva romance. Sa am de ce sa ma leg atunci cand ceva nu-mi place.
    Roxy – genuri diferite si foarte multi autori romani. Am si eu destule carti necitite de la ei, dar mereu le aman. Daca m-as clona, atunci as reusi sa ajung la zi cu tot ce-mi propun. Sa ai spor.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.