Tentează-mă cu dragostea ta de Lisa Kleypas

Titlul original: Then Came You
Traducere: Gabriela Anca Marin
Editura Miron
Anul apariţiei: 2015
Nr. de pagini: 367

Seria Gamblers 1. Tentează-mă cu dragostea ta (Then Came You-1993) 2. Visînd la tine (Dreaming of You-1994)

Cărţi scrise de Lisa Kleypas

Kleypas scrie un roman captivant, despre secrete senzuale și pasiune neașteptată… Romantic Times.

Întotdeauna este o plăcere să citesc cărţile autoarei Lisa Kleypas, ştie cum să captiveze şi fără să vrei te cucereşte iremediabil cu modul de viaţă unor poveşti frumoase cu acţiune simplă, dar bine conturată.
Am ales acest titlu într-un moment în care simţeam nevoia să evadez şi să abordez o carte romantică, iar Tentează-mă cu dragostea ta s-a ivit la timp, de parcă şi titlul mă îmbia să îi dau o şansă cât mai repede :). Ritmul alert, personejele pasionale, temperamentul lor sau poate nonconformismul mi-au confirmat faptul că Lisa Kleypas are ceva aparte şi merită descoperită.
Dintre cărţile citite de la autoare, acum este pentru prima dată când descoper că personajul feminin este atât de distructiv, în loc să ţină la imaginea sa, procedează total invers şi bulversează societatea prin gesturile sale … imorale.

imagine Wilhemina „Lily” Lawson este o femeie frumoasă, ispitoare, dar în acelaşi timp o apariţie şocantă pentru cei din jur, nu datorită aspectului fizic, ci a comportamentului nonconformist. Nu o interesează că are un vocabular necivilizat, călăreşte bărbăteşte, participă la evenimentele din societate şi nu se ruşinează nici măcar o clipă de atitudinea sa, din contră, adoră să alimenteze bârfele, îi place să joace cărţi şi este cunoscută ca fiind amanta lui Derek Craven, proprietarul unui club foarte cunoscut din Londra. În urmă cu cinci ani a fost la un pas de căsătorie şi la scurt timp a decis să plece în Italia, acolo s-a îndrăgostit de un bărbat misterios, Giuseppe Gavazzi, iar din scurta lor aventură a rezultat o superbă fetiţă-Nicole. Din păcate, micuţa este răpită de Giuseppe la doi ani de la naştere, iar Lily se întoarce în Anglia dezamăgită, oripilată de bărbaţi şi complet schimbată. Nu ştia sigur dacă Nicole se mai afla în viaţă, dar instinctul matern îi transmitea să mai spere.
Tot ce visează este ca fiica ei să îi fie alături, dar între timp trebuie să lupte să supravieţuiască.imagine1

Alex Raiford, contele de Wolverto este un bărbat bogat, dar destul de retras. Devenise cunoscut pentru comportamentul său distant şi doar ocazional îşi făcea apariţia în societate. În urmă cu doi ani îşi pierduse logodnica într-un accident care i-a produs multă suferinţă. Caroline Whitmore nu-i ascultase sfaturile şi căzuse de pe cal, din păcate finalul a fost tragic, o iubise enorm şi nu putuse să treacă peste moartea ei fulgerătoare. În timp, devine conştient că are nevoie de moştenitori şi se logodeşte cu Penelope Lawson. Ar fi fost perfectă pentru el, dar atitudinea sa era defensivă, având o teamă evidentă de a sta alături de el, dar spera ca lucrurile să se schimbe şi să fie o soţie potrivită.

Derek Craven are un loc secundar, dar prezenţa sa se face simţită pe parcurs şi dă dovadă de multă căldură. În tăcere o iubea pe Lily, dar pentru siguranţa ei prefera să îi fie doar prieten, iar pentru ceilalţi pretindea că îi este amant. Acceptase să o sprijine în timp, plătise oameni să o caute pe Nicole, îi oferise bani, dar atât, nimic mai mult. Ştia că ea merită altă viaţă, nu doar un bărbat cu un trecut dubios, cunoscut pentru afacerea ce o deţinea în Londra. Trebuie să ştiţi că el o va încuraja, ba chiar o va impulsiona pe Lily să iubească, să uite de ostilitatea ce o avea pentru bărbaţi şi să-l lase în urmă pe Giuseppe.
Vom afla povestea lui Derek în următorul volum din serie-Dreaming of You pe care sigur Editura Miron îl va publica în curând.

Londra, 1820

Lily Lawson îşi face simţită prezenţa la fiecare ieşire în societate, dar de data aceasta era invitată de însuşi regele George datorită atitudinii sale tot timpul spectaculoase. Se simţea bine când le oferea celor din jur câte un impuls …verbal. Dintr-un moft, pe când se afla pe iahtul ancorat pe Tamisa îşi aruncă pălăria sperând că poate vreun domn binevoitor se va arunca să o „salveze”.
– Drace, uită-te la ea cum zboară, afurisita!”
Din păcate, ei doar o consolează, dar Lily vrea mai mult şi face pasul cel mare aruncându-se în apa îngheţată. Îşi salvează pălăria, dar îşi atinge scopul distrându-i pe cei din jur. Mulţi o admiră, dar în acelaşi timp o şi critică pentru atitudinea revoltătoare.
Ajunge îngheţată acasă, dar nu poate sta liniştită pentru că este aşteptată de Zachary, vicontele Stamford, admiratorul surorii sale-Penelope, logodnica lui Alex Raiford, contele de Wolverto. Este disperat, o iubeşte cu patimă şi nu ştie cum să procedeze ca să oprească această căsătorie. Lily îi promite într-un final că îl va cunoaşte pe misteriosul logodnic al surorii sale şi va lua o decizie.
Alex Raiford îi vine în sprijin când organizează o vânătoare, iar printre invitaţi se strecoară inclusiv Lily, fără să ştie că o văzuse când se aruncase în apă pentru a-şi salva pălăria. Este incomodat de prezenţa ei şi de-a dreptul revoltat când ajunge să îi cunoască adevărata identitate de soră a logodnicei sale, Penelope. Discuţia lor este plină de cuvinte aruncate la mânie mai ales după ce îl provoacă şi ajunge să cadă de pe cal. Amintirile îi vin năvală şi are în faţă momentul când o pierde pe frumoasa Caroline.
Lily Lawson se simte jignită şi atunci face un jurământ.
“- Penny nu va fi a ta, şi-a jurat ea. Jur pe viaţa mea! Nu va fi a ta!

Planul său este clar, merge la Raiford Park, se cazează în casa duşmanului său, contele de Wolverto şi îl va împiedica cu orice preţ să se căsătorească lui Penny. Din păcate relaţiile cu părinţii săi sunt distante şi nu este o primire tocmai călduroasă, dar nu o interesează, important este să îşi atingă scopul şi să stea alături de sora sa. Reuşeşte să scoată din sărite pe toată lumea, dar Alex este pur şi simplu năucit, ordinea casei sale este schimbată radical de indicaţiile stricte ale d-rei Lily Lawson. De ce venise ea să îl bulverseze cu prezenţa şi mai ales să îi dea dureri de cap? Îşi dă seama că idila dintre Zachary, vicontele Stamford şi cumnata sa este doar de faţadă, scopul ei este de a-l aduce în preajma logodnicei sale. Simţise că Penelope se comportă altfel, părea să fie în largul ei în prezenţa lui Zachary şi privirea ei nu mai este atât de docilă. Dar Lily ştie mai bine cum stau lucrurile:

“Nu simţea nici un fel de remuşcare pentru ce avea de gînd. Wolverton şi sora ei nu aveau ce căuta împreună. Era evident Penny era fragilă ca o anemonă albă, lipsită de apărare în faţa elor care încercau să o intimideze, prea delicată pentru furtuni violente.
Iar Wolverton era de zece ori mai rău decît îşi amintea Lily. Cu trăsăturile lui aspre, perfect conturate, ochii limpezi şi linia hotărîtă a bărbiei…pe chipul lui nu era nici urmă de compasiune, de blîndeţe. Trupul lui inspira o forţă brutal, muşchii îi păreau mereu tensionaţi, totul în ciuda atitudinii civilizate. Avea nevoie de o femeie la fel de cinică, la fel de lipsită de sensibilitate ca şi el.”

Totul pare să se schimbe în clipa când este nevoit să îl ia acasă pe fraţiorul său Henry. Moartea părinţilor săi îl determinase pe Alex să se dedice trup şi suflet în creşterea sa, dar din păcate la doar doisprezece ani ajunge să fie exmatriculat de la Westfield din cauza comportamentului său. Numai că Henry şi Lily se înţeleg de minune, îl învaţă să joace cărţi, ba chiar să şi trişeze, Alex este nemulţumit, dar ce poate face când vede că fratele său este atât de fericit. Numai că focul mocneşte şi într-o clipă de rătăcire ajunge să o sărute cu patimă, dar în loc să-i menţioneze numele ei…îi spune Caroline.
A doua zi iadul pare să fi aterizat pe domeniul Raiford Park şi Alex este drastic, vrea să dispară din faţa lui Lily.
– Începe să-ţi faci bagajele. Astfel ţi le fac eu.
– Din cauza a ce s-a întâmplat aseară? A unui sărut lipsit de importanţă? Să fii sigur că pentru mine nu a avut nici o însemnătate…
– Ţi-am spus să pleci, i-a spus calm. Să dispară tot de aici, inclusiv cărţile de joc, plimbările tale nocturne, micile tale comploturi şi marii tăi ochi căprui. Acum.”
„- Eşti ca un cîine turbat. Ştiai foarte bine că poţi să o intimidezi pe biata copilă.
– A ales. A aruncat cutia cu pălării pe podea. Ei bine, termini singură bagajele sau o fac eu?”
„-Ce-ar fi să le explici tu situaţia părinţilor mei? L-a îmbiat Lily printre dinţi. Sînt sigură că vor fi complet de acord cu tine.
– Şi nici un cuvînt lui Penelope, am ameninţat-o Alex şi a părăsit încăperea.
De îndată ce a fost sigură că nu mai putea fi auzită, Lily a inspirat adînc şi a încercat să se liniştească. A clătinat din cap, zâmbind:
Măgar arogant! a şoptit ea. Chiar crezi că mă las înfrîntă atît de uşor?”

Numai că Lily are un plan de rezervă şi are de gând să îşi ajute sora să scape de tiran. Primul pas este să-l atragă pe Alex Raiford într-o capcană şi să-l sechestreze o noapte, iar Penelope să îşi urmeze destinul şi să să fugă de logodnicul nedorit. O sticlă aterizează direct în capul contelui şi ajunge să fie legat de pat la dispoziţia unei femei.
“- Ne asemănăm în unele privinţe, a şoptit ea. Mîndrie, temperament şi încăpăţînare. Ai muta munţii din loc să obţii ce vrei…numai că nu ştii unde se află aceşti munţi. A zîmbit amintindu-şi cum îi aruncase el lucrurile pe geam. Dintr-un impuls, s-a aplecat şi şi-a lipit buzele de ale lui, amintindu-şi de momentul de intimitate din bibliotecă, atunci cînd se sărutaseră. A ridicat capul şi i-a spus: noapte bună, prinţ adormit. A venit vremea să înţelegi de ce sunt capabilă.”

De aici totul ia foc şi viaţa lor se schimbă radical. Dacă va fi în bine sau nu, rămâne să descoperiţi. Cert este că vor fi multe situaţii care vor fi amuzante, enervante sau pur şi simplu adorabile, dar Alex îşi va da seama că Lily este mai mult decat pare şi are de gând să afle ce se ascunde în spatele aparenţelor.

Am descoperit un Alex Raiford care are un suflet mare şi chiar dacă a suferit ajunge să vadă o cu totul altfel viaţa. Dacă va reuşi să îşi vindece rănile şi cum va proceda pe parcurs este o întreagă aventură. Lily rămâne la fel de impulsivă şi de împătimită la jocuri, vor fi clipe în care va şoca audienţa şi va avea pe masa de joc o miză serioasă. Dacă o va accepta şi cum se va termina aceasta luptă, ei bine, va fi surprinzător. Alegerile sale ar putea să o aducă mai aproape de fiica sa disparută, dar cu ce sacrificii şi cât de mult va risca pentru o sumă de bani.

Lily chiar dacă este altfel pentru cei din jur este o femeie sufletistă, o mamă iubitoare care a fost rănită de un bărbat crud. Îi este teamă să iubească şi preferă să joace teatru decât să schimbe ceva. A suferit când a pierdut-o pe Nicole, fiica sa, dar va suferi şi mai mult pentru că Giuseppe n-a dispărut definitiv, ci continuă să o ameninţe din umbră. Prezenţa lui Alex este un coşmar, dar care ajunge să se transforme într-un vis frumos. Chiar dacă nu vrea să recunoască este captivată de el, iar eu ca şi cititoare am fost impresionată.
Mi-a plăcut modul cum a descris-o Zachary pe prietena sa, Lily „Are în ochi o tristeţe care nu o părăşeşte niciodată. Este o femeie unică, cu un curaj enorm.”

9.5 puncte/10

Editura Miron

Mulţumesc Editura Miron pentru oportunitatea de a descoperi cartea Tentează-mă cu dragostea ta de Lisa Kleypas. Cartea poate fi comandată de direct de la Editura Miron sau din librăriile online preferate.

Autor: Mili

12 COMMENTS

  1. Foarte frumoasa recenzia, Mili ! Felicitari !
    Am citit si eu cartea si mi-a placut enorm. Abia astept urmatoarea carte din serie. Presimt ca si aceea ma va incanta.
    Mi-a placut tot ce ai scris in recenzie, am perceput la fel cartea.

  2. Super!!!! Felicitari Mili!!! Imi pare rau ca nu am citit-o pana acum! E minunat tot ce-ai povestit!
    Imi va sosi si mie in curand cartea si o voi devora!

  3. Foarte frumoasa recenzia,Mili ! Ma bucur ca am si eu cartea in biblioteca . Curand ii va venii randul la citit! Multumesc!

  4. Am citit cartea, si inca o data autoarea si-a demonstrat talentul!!! Abia astept continuarea. Povestea lui Derek trebuie sa fie cel putin la fel de interesanta ! Bravo Mili, o recenzie frumoasa!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.