”Acum două sute de ani, o imensă cortină de energie s-a deschis în apropierea Pamântului, făcând pentru prima dată călătoriile interstelare posibile.”

Infruntand fantomele de Jayne Castle (Amanda Quick)

Înfruntând fantomele de Jayne Castle (Amanda Quick)

Titlul original: Ghost Hunter
Traducerea: Nicoleta Ştefănescu Popescu-Inoteşti
Editura Orizonturi
Anul: 2008
Nr. pagini: 336

Seria Vânătorii de fantome/Harmony World

0.5 Bridal Jitters(2005) 

  1. After Dark(2000)-Oraşul de cuarţ (Editura Orizonturi)

  2. After Glow (2004)-Săptămâna pierdută (Editura Orizonturi)

  3. Ghost Hunter (2006)-Înfruntând fantomele  (Editura Orizonturi)

  4. Silver Master(2007)-Piatra viselor (Editura Orizonturi)

  5. Dark Light (2008) – Pe urmele vânătorilor (Editura Orizonturi)

  6. Obsidian Prey (2009)-Comoara de ametist  (Editura Orizonturi)

  7.  Midnight Crystal (2010)

  8.  Canyons of Night (2011)

Cărţi scrise de Amanda Quick

 RECENZIE CITITOR

Rezumat carte

Cum este de așteptat, autoarea ne face o prezentare a planetei Armonia, unde toată lumea rezonează chihlimbarul pentru a deschide/închide orice mecanism sau aparat, unde întâlnim copii de gradiniță care rezonează ambra pentru a deschide un ecran-rez pentru desene animate. Pornim mașina prin rezonanță, mașina de spălat, becurile, mai tot, doar cu puterea minții, dar și cu ajutorul ambrei, fără de care nu ar funcționa nimic pe această planetă.

Acum două sute de ani, o imensă cortină de energie s-a deschis în apropierea Pamântului, făcând pentru prima dată călătoriile interstelare posibile.

De această dată avem de-a face cu o Ghildă din orașul Aurora Spring, un șef al acesteia recent numit, frumos și care este logodit cu o ea, dintr-o familie respectată și de vârf din Breaslă.

Când facem cunoștință cu Elly St.Clair, domnița noastră, ea tocmai are o confruntare cu șeful breslei, Cooper Boone și întâmplător, cei doi logodnici nu sunt de aceeași părere. Ea aflase că a fost subiectul unui duel între doi para-rezonatori puternici (Boone și Foster), dar Boone i-a luat apărarea nu din dragoste, ci doar pentru a-l împedica pe Foster să o curteze pe Elly și, implicit, să nu poată lua conducerea breslei. Mie una mi s-a părut un pic de posesivitate și gelozie, dar eroina noastră este foc și pară și rupe logodna. Ba, mai mult, pleacă din Aurora în Cadence, unde își deschide un magazin de ierburi și plante.

După șase luni apare Booner, hotarât să repare treburile, dar nimerește într-o anchetă de dispariție, o salvare și într-o luptă cu o fantomă albastră. Prietena lui Elly este rătăcită în catacombele orașului, lovită, aproape ucisa, dar este salvată de Boone si Elly. Pare că avem de-a face cu un „deviat albastru”, un pararezonator de fantome albastre, dar și un ucigaș! Șeful Breslei din Cadence și Boone sunt hotarâți să dezlege misterele. Apariția unui alt cadavru duce se pare la traficanți și fabricanți de droguri.

Facem cunoștință și cu Rose, iepurașul de praf, care o adoptă pe Elly (sunt foarte simpatice aceste creaturi închipuite în carte, care își alegeau singure stăpânul), și îi aduce acesteia periodic în dar câte o plantă verde, ciudată și frumoasă – dar de unde asemenea rarități?! Elly are un talent în rezonarea plantelor, de aceea lucrează așa de bine cu poțiunile și infuziile sale.

În timp ce Boone încearcă să-și dea seama ce nu funcționează în relația sa cu Elly – deși au parte de un sex grozav – altcineva va încerca să îl elimine din șefia Breslei. Cine poate fi?! Când Doreen, o altă prietenă a lui Elly este bătută îngrozitor, lucrurile încep să se pună cap la cap și vinovatul iese la iveală. Viața fetelor este pusă în pericol, iar fuga în catacombe este cea mai bună scăpare. Simpatica Rose le va conduce în misterioasa și mult căutata „Junglă a lui Jordan” din catacombe. Aceasta se credea a fi doar o legendă, dar jungla exista cu adevarat!

Când în jungla suprarealistă apar și criminalul, dar si Boone, va avea loc o luptă pentru supraviețuire. Cum Boone este un executor, un para-rezonator puternic care este capabil a înfrunta energia albastră, vă dați seama cine va învinge…

Oare Elly va fi de acord în cele din urmă cu căsătoria cu șeful Breslei din Aurora? Oare Boone își va da seama unde a greșit și ce ar trebui să facă pentru a o recuceri pe Elly?

Nota mea pentru carte este 10.

Recenzie cititor: autor Nicol

Recenzii cărţi Amanda Quick

Verifică disponibilitatea cărţiilor apărute la Editura Orizonturi în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

5 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.