Brioșe aperitiv – Paste cu sos roșu – Prăjitură cu cremă și...

Brioșe aperitiv – Paste cu sos roșu – Prăjitură cu cremă și marmeladă – Meniu

by -
2
Brioșe aperitiv - Paste cu sos roșu - Prăjitură cu cremă și marmeladă

 Brioșe aperitiv – Paste cu sos roșu – Supă cremă de conopidă – Prăjitură cu cremă și marmeladă – Meniu

1. Aperitiv: brioșe aperitiv (Iliuța)

  • aluat: 250 gr făină de grâu, 100 ml smântână, 50 ml ulei, 3 ouă, 100 lapte și un pliculeț praf de copt.

umplutura: 150 gr șuncă presată, 1-2 buc ardei gras, 3-4 buc. ceapă verde, 50gr porumb fiert și 200 gr parmezan.

-mixăm cele trei ouă, adăugăm laptele, smântâna și uleiul, mixând în continuare.

-în compoziția obținută punem treptat făina, praful de copt și sare după gust.

-șunca presată, ardeiul roșu și ceapa verde le tocăm cubulețe și le adăugăm în compoziție împreună cu boabele de porumb și jumătate din parmezanul răzuit.

-le așezăm în tava pentru brioșe unsă în prealabil cu puțin unt.

-după ce le-am așezat presăram restul de parmezan și piper deasupra lor.

-le dăm la cuptor pentru 20 minute.

2. Supă cremă de conopidă

-conopida o curățăm, o spălăm bine și o desfacem în buchețele

-2 morcovi +1 pătrunjel +1 păstârnac = le tăiem bucăți mai mari

-1 ceapă mică și un cartof mai mare tăiate bucăți

-punem toate legumele la fiert în apă cu sare (conopida o punem când celelalte sunt pe jumătate fierte)

-scurgem  zeama de pe legume într-o oală

-când legumele s-au mai răcit le mixăm în blender

-piureul de legume îl punem în oală și turnăm deasupra zeamă de la legume în funcție de cât de consistentă vrem să fie supa

-punem la fiert adăugând amestecul de verdeață  care ne place tăiată fff mărunt

-potrivim de sare, piper, curry, lemon gras

-se poate servi așa sau dreasă cu smântână

3. Paste cu sos roșu (Vero)

-se fierb pastele în apă cu sare, se scurg și se lasă deoparte

-pentru sos: 1-2 cepe se taie bucățele, se călesc puțin în ulei

-adăugăm carnea măcinată +1/2 l apă +1 plic condimente pentru spaghete Bolognese (Maggy) + 1 ceșcuță mică de bulion = și lăsăm să fiarbă

-când carnea e fiartă adăugăm un amestec de lapte cu făină, mai lăsăm 2-3 clocote

4. Prăjitură cu cremă și marmeladă

-blatul: ½ kg marmeladă sau un borcan de gem, 4 ouă,6 linguri de ulei,7 linguri făină, arome,1 linguriță bicarbonat stins cu lămâie, nuci pralinate

-se omogenizează gemul +ouăle puse pe rând +uleiul  încet ca la maioneză +bicarbonatul +făina în ploaie +zahăr vaniliat și nucile pralinate

  • se împarte compoziția în 2 părți și se coace pe rând în tava unsă și tapetată

-crema:200 gr unt +250 gr zahăr pudră +1 aromă de fistic = se mixează bine

-se pune crema între foi și se dă la rece

  • înainte de-a o tăia se presară deasupra zahăr praf

 Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

2 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.