Brioșe aperitiv – Paste cu sos roșu – Prăjitură cu cremă și marmeladă – Meniu
Brioșe aperitiv – Paste cu sos roșu – Supă cremă de conopidă – Prăjitură cu cremă și marmeladă – Meniu
1. Aperitiv: brioșe aperitiv (Iliuța)
- aluat: 250 gr făină de grâu, 100 ml smântână, 50 ml ulei, 3 ouă, 100 lapte și un pliculeț praf de copt.
–umplutura: 150 gr șuncă presată, 1-2 buc ardei gras, 3-4 buc. ceapă verde, 50gr porumb fiert și 200 gr parmezan.
-mixăm cele trei ouă, adăugăm laptele, smântâna și uleiul, mixând în continuare.
-în compoziția obținută punem treptat făina, praful de copt și sare după gust.
-șunca presată, ardeiul roșu și ceapa verde le tocăm cubulețe și le adăugăm în compoziție împreună cu boabele de porumb și jumătate din parmezanul răzuit.
-le așezăm în tava pentru brioșe unsă în prealabil cu puțin unt.
-după ce le-am așezat presăram restul de parmezan și piper deasupra lor.
-le dăm la cuptor pentru 20 minute.
2. Supă cremă de conopidă
-conopida o curățăm, o spălăm bine și o desfacem în buchețele
-2 morcovi +1 pătrunjel +1 păstârnac = le tăiem bucăți mai mari
-1 ceapă mică și un cartof mai mare tăiate bucăți
-punem toate legumele la fiert în apă cu sare (conopida o punem când celelalte sunt pe jumătate fierte)
-scurgem zeama de pe legume într-o oală
-când legumele s-au mai răcit le mixăm în blender
-piureul de legume îl punem în oală și turnăm deasupra zeamă de la legume în funcție de cât de consistentă vrem să fie supa
-punem la fiert adăugând amestecul de verdeață care ne place tăiată fff mărunt
-potrivim de sare, piper, curry, lemon gras
-se poate servi așa sau dreasă cu smântână
3. Paste cu sos roșu (Vero)
-se fierb pastele în apă cu sare, se scurg și se lasă deoparte
-pentru sos: 1-2 cepe se taie bucățele, se călesc puțin în ulei
-adăugăm carnea măcinată +1/2 l apă +1 plic condimente pentru spaghete Bolognese (Maggy) + 1 ceșcuță mică de bulion = și lăsăm să fiarbă
-când carnea e fiartă adăugăm un amestec de lapte cu făină, mai lăsăm 2-3 clocote
4. Prăjitură cu cremă și marmeladă
-blatul: ½ kg marmeladă sau un borcan de gem, 4 ouă,6 linguri de ulei,7 linguri făină, arome,1 linguriță bicarbonat stins cu lămâie, nuci pralinate
-se omogenizează gemul +ouăle puse pe rând +uleiul încet ca la maioneză +bicarbonatul +făina în ploaie +zahăr vaniliat și nucile pralinate
- se împarte compoziția în 2 părți și se coace pe rând în tava unsă și tapetată
-crema:200 gr unt +250 gr zahăr pudră +1 aromă de fistic = se mixează bine
-se pune crema între foi și se dă la rece
- înainte de-a o tăia se presară deasupra zahăr praf
Poftă Bună!
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Multumim de rețete. Parca as mânca si eu o supa crema
Mulțumesc pentru delicioasele rețete ! Prajitura vreau sa o fac în weekend!