Chec aperitiv cu cașcaval și cârnați de casă, Ciorbă de cartofi

Chec aperitiv cu cașcaval și cârnați de casă, Ciorbă de cartofi

by -
0
Chec aperitiv cu cașcaval și cârnați de casă, Ciorbă de cartofi, Chifteluțe în sos de roșii la cuptor, Cornulețe cu nucă

Chec aperitiv cu cașcaval și cârnați de casă, Ciorbă de cartofi, Chifteluțe în sos de roșii la cuptor, Cornulețe cu nucă

1.Aperitiv: Chec aperitiv cu cașcaval și cârnați de casă (Iliuţa)

-12 ouă, 400 g făină, 200 ml ulei (sau unt topit, devine mai pufos și se păstrează mai mult timp), 2 pliculețe praf de copt, sare, piper, busuioc verde (opțional), 300 g cârnați de casă puțin afumați, 300 g cașcaval răzuit, 3-4 ardei în funcție de dimensiune, 150 g măsline tocate feliuțe, 100 g mix de semințe (cele de la Lidl sunt excelente);
-separăm albușurile de galbenușuri, în ultimele punem sare pentru o culoare mai intensă, lăsându-le pentru 5 minute, după care adăugăm treptat uleiul până obținem o compoziție cu textura maionezei (amestecăm viguros 2-3 minute);
-mixăm albușurile până capătă o consistenţă spumoasă în care vom adăuga galbenușurile amestecate cu ulei sau unt, sarea, piperul, busuiocul, cașcavalul, feliuțele de cârnat și legumele tocate;
-amestecăm ușor înainte de fiecare ingredient;
-la final adăugăm treptat făina în care am pus praful de copt și ulterior jumătate din cantitatea de semințe;
-așezăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, presărăm deasupra semințele rămase;
-se lasă în cuptorul preîncălzit (este necesar să aibă această temperatură când introducem tava) la 180 grade pentru 40-50 minute. Este delicios!

2. Ciorbă de cartofi

-2-3 cartofi se curăţă și se taie mărunt;
-1 morcov+1 patrunjel+1 păstârnac =se dau pe răzătoarea fină;
-1 ceapă mică tăiată mărunt o punem în oală în puțin ulei și o călim;
-adăugăm zarzavatul mai călim puțin, punem cartofii și apă și punem la fiert;
-adăugăm sare, piper, curry, boia, praf de chimen;
-când legumele sunt fierte adăugăm amestecul de verdeață care ne place (pătrunjel, leuștean, țelină, tarhon) și mai dăm câteva clocote;
-servim simplu sau cu smântână.

3. Chifteluțe în sos de roșii la cuptor (Iliuța)

-pregătim pastă pentru chifteluțe din: 500 g carne de vită sau amestec, după preferințe, o ceapă medie tocată mărunt, 1 ou, 2 feliuțe de pâine integrală înmuiate în lapte, 4-5 căței de usturoi zdrobiți, o legătură de mărar tocat, sare, piper, boia de ardei dulce și busuioc tocat;
-după ce modelăm chifteluțele în forma dorită, le punem într-o tavă pentru cuptor;
-3 roșii tocate, fără coajă, 3 ardei gras roșu tocat cubulețe și 100 g pastă de tomate se adaugă peste chifteluțe;
-acoperim totul cu apă în care adăugăm sare, piper, boia dulce, busuioc și foi de dafin;
-încălzim cuptorul la 180 grade și le lăsăm pentru 50-60 de minute.

4. Cornulețe cu nucă(Vero)

-pentru aluat 3 căni făină +1 cană zahăr +3 gălbenușuri +1 praf de copt frământat cu lapte sau smântână;
-crema se face din albușurile bătute cu o cană zahăr și adăugată 100 gr. nucă măcinată;
-umplem cornulețele cu cremă și le punem la copt;
-se dau calde prin zahăr praf vaniliat.

Reţete culinare

Culinar

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.