Pâine Nan

Pâine Nan – Vinete umplute – Tiramisu (o altfel de rețetă) – Meniu

1. Aperitiv: Pâine Nan (Iliuța)

-500 gr făină, 350 iaurt, 10 gr praf de copt, 1 lingură ulei de măsline și sare după gust.

-amestecăm ingredientele menționate mai sus și lăsăm aluatul astfel obținut să se odihnească pentru 30 minute într-un vas uns cu ulei .

-formăm biluțe din aluat pe care le întindem  în foi subțiri și ovale.

-prăjim foile din aluat într-o tigaie ( fără să adăugăm grăsime ) pe ambele părți .

-pentru tooping am folosit unt , usturoi și mărar

2. Ciorbă de perișoare

-250-300 gr carne măcinată de curcan o amestecăm cu un ou,puțină sare,puțin piper și 2 linguri de făină și o lăsăm să stea

-dăm pe răzătoarea fină 2 morcocvi+1 pătrunjel+1 păstârnac+1 ceapă mică tăiată foarte mărunt

-punem legumele cu puțin ulei în oală ,îl călim puțin,adăugăm apă și-l punem la fiert

-potrivim de sare,piper,cury,lemon gras,

-când legumele sunt pe jumătate fierte,adăugăm perișoarele(biluțele le formatam cu mâinile ude) și mai lăsăm la fiert

-când perișoarele sunt fierte adăugăm amestecul de verdeață care ne place și mai lăsăm să dea câteva clocote

-puteți servi simplă sau dreasă cu smântână

3. Vinete umplute

-vinetele se pot pune cu coajă sau curățate

-tăiem vânăta în 2 pe lungime și scobim miezul(lăsăm pe margine cam de ½ deget

-într-o cratiță punem puțin ulei+o ceapă tăiată ff mărunt+miezul de la vinete tăiat mărunt+200 gr carne măcinată+sare,piper,un pic de apă sau bulion și fierbem până scade zeama

-vinetele scobite le presăram cu puțină sare și le lăsăm cu gura în jos pe farfurie

-punem jumătățile de vinete în tavă,le umplem cu amestecul preparat,punem în tavă un pahar de apă și punem la cuptor

-când apa scade și vinetele sunt gata scoatem tava presăram pe vinete cașcaval(dat pe răzătoare) și mai punem tava 5 minute la cuptor

4.Tiramisu (o altfel de rețetă)

-Crema:-1)4 gălbenușuri se mixează cu 160 gr zahăr și 4-5 plicuri de zahăr vanilinat

2)se mixează 2 cutii de Mascarpone(sau 1 cutie cremă de unt +250 gr brânză dulce)

3)se bat 250 ml frișcă

-se mixează compozițiile 1+2+3

-pișcoturile se înmoaie scurt  pe jumatare în cafea îndulcită ,pe jumătate în lichior de cafea

-se așează straturi succesive:pișcoturi+crema+pișcoturi+crema

-se pudrează cu praf de cacao sau ciocolată rasă

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

2 COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.