Pâine Nan – Vinete umplute – Tiramisu (o altfel de rețetă) – Meniu
Pâine Nan – Vinete umplute – Tiramisu (o altfel de rețetă) – Meniu
1. Aperitiv: Pâine Nan (Iliuța)
-500 gr făină, 350 iaurt, 10 gr praf de copt, 1 lingură ulei de măsline și sare după gust.
-amestecăm ingredientele menționate mai sus și lăsăm aluatul astfel obținut să se odihnească pentru 30 minute într-un vas uns cu ulei .
-formăm biluțe din aluat pe care le întindem în foi subțiri și ovale.
-prăjim foile din aluat într-o tigaie ( fără să adăugăm grăsime ) pe ambele părți .
-pentru tooping am folosit unt , usturoi și mărar
2. Ciorbă de perișoare
-250-300 gr carne măcinată de curcan o amestecăm cu un ou,puțină sare,puțin piper și 2 linguri de făină și o lăsăm să stea
-dăm pe răzătoarea fină 2 morcocvi+1 pătrunjel+1 păstârnac+1 ceapă mică tăiată foarte mărunt
-punem legumele cu puțin ulei în oală ,îl călim puțin,adăugăm apă și-l punem la fiert
-potrivim de sare,piper,cury,lemon gras,
-când legumele sunt pe jumătate fierte,adăugăm perișoarele(biluțele le formatam cu mâinile ude) și mai lăsăm la fiert
-când perișoarele sunt fierte adăugăm amestecul de verdeață care ne place și mai lăsăm să dea câteva clocote
-puteți servi simplă sau dreasă cu smântână
3. Vinete umplute
-vinetele se pot pune cu coajă sau curățate
-tăiem vânăta în 2 pe lungime și scobim miezul(lăsăm pe margine cam de ½ deget
-într-o cratiță punem puțin ulei+o ceapă tăiată ff mărunt+miezul de la vinete tăiat mărunt+200 gr carne măcinată+sare,piper,un pic de apă sau bulion și fierbem până scade zeama
-vinetele scobite le presăram cu puțină sare și le lăsăm cu gura în jos pe farfurie
-punem jumătățile de vinete în tavă,le umplem cu amestecul preparat,punem în tavă un pahar de apă și punem la cuptor
-când apa scade și vinetele sunt gata scoatem tava presăram pe vinete cașcaval(dat pe răzătoare) și mai punem tava 5 minute la cuptor
4.Tiramisu (o altfel de rețetă)
-Crema:-1)4 gălbenușuri se mixează cu 160 gr zahăr și 4-5 plicuri de zahăr vanilinat
2)se mixează 2 cutii de Mascarpone(sau 1 cutie cremă de unt +250 gr brânză dulce)
3)se bat 250 ml frișcă
-se mixează compozițiile 1+2+3
-pișcoturile se înmoaie scurt pe jumatare în cafea îndulcită ,pe jumătate în lichior de cafea
-se așează straturi succesive:pișcoturi+crema+pișcoturi+crema
-se pudrează cu praf de cacao sau ciocolată rasă
Poftă Bună!
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Yumiiii
Ce de bunătăți! Mulțumim