Ciorbă de gulii – Chiftele de cartofi cu orez sălbatic – Chec...

Ciorbă de gulii – Chiftele de cartofi cu orez sălbatic – Chec cu mere – Meniu

by -
6
Chiftele de cartofi cu orez sălbatic
Literaturapetocuri.ro

Ciorbă de gulii – Chiftele de cartofi cu orez sălbatic – Chec cu mere – Meniu

     Chiftele de cartofi cu orez delicatese.

1.Ton cu maioneză

-2 cutii de ton mărunțit în suc propriu le scurgem și le punem în castron

-adăugăm maioneză (simplă sau cu cartof) amestecăm și potrivim după gust de sare, piper și lămâie

-punem la rece puțin

-opțional puteți adaugă măsline tăiate feliuțe subțiri

2. Ciorbă de gulii

-1-2 gulii tăiate bucățele sau bețe

-2 morcovi +1 pătrunjel date pe răzătoarea fină le călim în puțin ulei, opțional puteți pune și ceapă tăiată mărunt

-adăugăm guliile și apa și punem la fiert

-potrivim de sare, piper, chimen praf, curry

-când guliile sunt fierte adăugăm amestecul de verdeață (pătrunjel, leuștean, țelină, tarhon) și mai lăsăm câteva clocote

-se poate servi simplă sau dreasă cu smântână

3. Chiftele de cartofi cu orez sălbatic (orez în 3 culori)

-2-3 cartofi dați pe răzătoare și storși

– punem cartofii în castron adăugăm 1-2 ouă, sare, piper, 2 linguri de făină și pesmet și amestecăm

-formăm chiftele (mai mari) și le coacem în ulei

-1 morcov dat pe răzătoarea fină îl călim puțin în ulei, adăugăm o cutie de ciuperci tăiate mărunt și o cană de orez, apă și lăsăm să fiarbă până orezul e așa cum ne place

-potrivim de sare, piper și adăugăm mărar tăiat fff mărunt

-servim orezul cu chiftelele de cartofi

4. Chec cu mere

-300 gr zahăr +3 ouă întregi se freacă bine

-adăugăm 100 ml ulei, 300 gr făină, 300 gr mere răzuite și 1 linguriță de bicarbonat stins cu lămâie

-amestecăm bine, punem la copt în tavă unsă și tapetată.

Poftă Bună!

Citiţi rubrica Reţete culinare

Pâine de casă cu seminţe

  Ingrediente: 250 gr. făină albă, 10 gr. drojdie, 2 ouă, sare, 100 gr. caşcaval răzuit, 1 ardei roşu, 100 gr. măsline negre, seminţe de florea soarelui, susan, in, dovleac, fulgi de ovăz.

  Maiaua o adăugăm în făină, punem ouăle, sarea (puteţi folosi ce mirodenii doriţi), şi frământăm bine cu puţin ulei de măsline. Punem jumătate din cantitatea de seminţe în aluat. În tava deja pregătită, întindem aluatul astfel obţinut şi aşezăm deasupra ardeiul tocat felii, măslinele fără sâmburi, caşcavalul şi restul de seminţe. Se lasă în cuptorul încins în prealabil, 15-20 minute.

Culinar

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

6 COMMENTS

  1. Arci, am făcut salata de ton cu maioneză și mi-a ieșit foarte bine. E foarte bună!
    Mulțumesc pentru idei!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.