Complimente bucătarului! Monica Bellucci

   Mi-a plăcut mereu să gătesc și să personalizez rețete consacrate. Când ai mei ziceau să las oalele și să mă apuc de o facultate serioasă, eu am făcut exact invers. Și iată-mă acum chef în primul restaurant din România care a apărut în Ghidul Michelin! Au ai mei cu ce să se mândrească! În restaurantul nostru din Centrul Vechi, nu ducem lipsă de clienți. Ne recomandă calitatea serviciilor, personalul amabil, discreția și, cel mai important, gustul mâncării. Am gătit pentru politicieni, actori, muzicieni, oameni de cultură și nu de puține ori am auzit printre uși: Complimente bucătarului! Însă, cea mai mare satisfacție am avut-o zilele trecute, când am zărit pe lista cu rezervările pentru cină numele Monicăi Bellucci – cină romantică pentru doi! Monica Bellucci? Pe bune? Am crezut că visez… Că nu m-am trezit, că mă aflu într-unul din visele mele ciudate. Dacă era vis, era unul al naibii de frumos!

  Monica Bellucci m-a fascinat dintotdeauna. Nu neapărat pentru că arată atât de bine la vârsta ei și că e o actriță desăvârșită sau pentru că vorbește fluent câteva limbi străine, ci pentru stilul ei de viață sănătos, la care nu a renunțat niciodată.

   În seara cinei, atmosfera din restaurant era perfectă: pianul din colț umplea sala de muzică, florile ofereau spațiului un aer select, lumina puțin difuză, arome îmbietoare venind din bucătărie. Am văzut-o intrând grațios, la brațul soțului ei și așezându-se la masa rezervată. Au comandat ospătarului, apoi au sorbit liniștiți din vinul alb oferit. Aveam de gând să apelez la asul din mânecă, orice ar fi comandat: presa de ulei YODA HOME PRO, prima presă de ulei pe care am cumpărat-o și care nu m-a dezamăgit niciodată. Am găsit-o la Magazinul profistore.ro, la ofertă, și mi-am zis să o încerc acasă. După două zile, își găsea locul în bucătăria restaurantului. Are un motor puternic, este compactă și ușor de folosit, datorită celor șapte presetări: arahide, susan, floarea soarelui, rapiță, in, nuci și mix (pentru ingredientele care nu se află în listă)

   Au ales supă cremă de cartofi dulci cu nuci de Macadamia, salată de ton cu trufe și prăjitură ușoară de cacao. O cină sănătoasă și gustoasă, din ingrediente proaspete. Asistată de sous-chefi, m-am apucat de gătit trei produse deodată. Vocile din sala de mese erau acoperite de zgomotul tigăilor, al presei de ulei, al ospătarilor nerăbdători să ducă farfuriile pline clienților. Am adăugat în supa de cartofi dulci câteva nuci de Macadamia pisate și două linguri de licoare magică, extra-virgină, proaspătă: ulei din nuci, fără aditivi și conservanți, obținut prin presare la rece. Această tehnologie, a presării la rece, nu numai că determină păstrarea tuturor substanțelor nutritive, ci potențează gustul!

   Farfuriile golite sunt cel mai mare compliment pentru un bucătar, iar eu tocmai primisem unul. Felul al doilea cuprinde alchimia gustului desăvârșit: salată de ton cu măsline și trufe. Din nou, o parte din măsline le-am presat (fără sâmburi), iar din uleiul obținut am făcut un dressing cu oțet baslamic, cu care am stropit din belșug salata. Combinația asta mereu arată și miroase demențial!

   La un moment dat, ospătarul, vădit îngrijorat, îmi spuse că Monica Bellucci vrea să vorbească cu bucătarul. Am lăsat platingul desertului baltă și aproape că mi-am luat zborul spre masa vedetei, care mânca relaxată din salata mea de ton. Nu numai că m-a felicitat pentru gustul deosebit, dar m-a întrebat și care este ingredientul-minune. I-am mărturisit că uleiul de măsline, atât de banal în aparență, presat la rece și servit imediat este „vinovatul”. Spre marea mea surprindere, Monica a recunoscut că și ea este fanul uleiurilor proaspete în mâncare, dar și că sunt baza tratamentelor ei de înfrumusețare. Uleiul de măsline proaspăt conține o cantitate mare de acid linoleic, care nu se găsește în organism și este un foarte bun hidratant pentru păr și piele.

   Zâmbesc satisfăcut în bucătărie. Asemenea momente îți demonstrează faptul că nu ești un simplu bucătar, ci ridici gastronomia la nivel de artă. Monica Bellucci e dovada că sănătatea și frumusețea trec întâi prin stomac, se vede în aspectul său impecabil. Mănâncă sănătos și organismul îți va mulțumi! E atât de simplu, cât ai zice Yoda!

Articol scris pentru competiţia SuperBlog 2017. Proba 9

Surse foto; Pinterest, Yoda, culinar.ro, vegis.ro, gourmandelle.com, pastry-workshop.com, giphy

4 COMMENTS

  1. Wow! Asta chiar e tare! Monica Bellucci la tine in restaurant! Imi aduce aminte de scena din Twin Peaks, unde a aparut alaturi de Lynch :))

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.