Crochete cu șuncă - Cartofi umpluți cu ciuperci - Nuci umplute

Crochete cu șuncă – Cartofi umpluți cu ciuperci – Nuci umplute – meniu

1. Aperitiv: crochete cu șuncă (Nina)

-1 kg cartofi 150 g făină 100 g caşcaval 100 g șuncă de Praga 3 ouă 100 g pesmet ulei sare piper

-spălaţi cartofii și puneţi-i la fiert în apă cu sare.

-după ce au fiert, curăţaţi-i de coajă și treceţi-i prin mașina de tocat.

-amestecaţi-i cu un ou, cașcavalul ras, șunca tăiată cubuleţe, sare și piper.

-după ce s-au încorporat, presăraţi 100 g făină și frământaţi până obţineţi un aluat potrivit. -aluatul astfel obţinut făceţi-l sul și tăiaţi-l în bucăţi lungi.

-treceţi crochetele prin restul de făină, apoi prin ouăle bătute și pesmet, după care rumeniţi-le în baie de ulei.

-scoteţi-le pe hârtie absorbantă și serviţi-le cu sos ușor picant

2. Ciorbă de legume

-2 morcovi+1 pătrunjel+1 păstârnac+1 țelină mică=se dau pe răzătoarea fină

-o ceapă mică se taie marunt,se pune în oală cu zazavatul și  cu ulei și se călește puțin

-adăugăm apă, potrivim de sare, piper, curry, lemon gras, chimen praf, boia (opțional) și lăsăm să fiarbă

-când legumele sunt fierte adăugăm pastele (tăiței, tăşcuţe clocotite în prealabil în apă cu sare)

-dacă vreți puneți verdeață dacă nu o lăsați așa

-se poate servi simplă sau cu smântână sau iaurt

3. Cartofi umpluți cu ciuperci (Iliuța)

-1 kg cartofi ( avem nevoie de cartofi medii sau mari pentru a putea pune o cantitate mai mare de compoziție), 500 gr ciuperci, sare, piper, 4 buc ceapă verde, 2 buc ardei gras, busuioc, rosmarin și 200 gr parmezan.

-cartofii îi tăiem în două părți egale cărora le scoatem partea din mijloc.

-compoziția care o adăugăm este compusă din: ciupecile tocate cubulețe , ceapă verde, ardei, jumătate din cantitatea de parmezan, sare, piper și busuioc.

-înainte de a așeza compoziție pe fiecare cartof punem un cubuleț de unt sare piper și rosmarin.

-se dă la cuptor pentru 60 de minute.

4. Nuci umplute

-formele de nuci le găsim gata coapte la marketuri sau cofetării

-crema: 300 gr nucă măcinată se opărește cu câteva linguri de lapte fierbinte și lăsăm să se moaie puțin

-200 gr unt îl frecăm spumă cu 300 gr zahăr praf

-adăugăm în compoziția cu unt nuca muiată, 2 plicuri zahăr vaniliat,1 esență rom și mixăm bine

-cu compoziția rezultată umplem nucile

 Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

2 COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.