Meniu:(pastă de brânză, varză a la Cluj, cremă de lămâie la pahar)

Meniu:(pastă de brânză, varză a la Cluj, cremă de lămâie la pahar)

1.Aperitiv: pastă de brânză

-250 gr brânză dulce se freacă cu 1 pachet de unt

-adăugăm sare, piper, praf de chimen, praf de lemon grass, curry și puțină boia și omogenizăm bine

-200 gr cașcaval dat pe răzătoarea fină și o legătură de mărar tăiat fff mărunt le amestecăm cu compoziția de brânză, punem în castron și lăsăm la rece

-servim cu feliuțe de pâine prăjită

2.Ciorbă de varză dulce:

-spălăm varză, o curățăm și o tăiem fideluţă

-2-3 morcovi,1 pătrunjel,1 păstârnac le dăm pe răzătoarea fină, le călim în puțin ulei, adăugăm varză și apă și punem la fiert

-adăugăm condimente: sare, piper, boia, curry, praf de chimen, praf de coriandru, cimbru și lăsăm să fiarbă

-când legumele sunt fierte adăugăm mărar tăiat mărunt și opțional tarhon

-se poate servi dreasă cu smântână sau iaurt

3.Varză a la Cluj:

-varză tăiată fideluţă o opărim puțin în apă cu sare și o lăsăm să se scurgă

-călim ceapă adăugăm carnea măcinată, condimente și o cană de orez și le fierbem pe jumătate

-știu că unii pun orezul fiert separat în strat, dar eu prefer așa, e mai gustos

-punem în cratiță puțin ulei +un strat de varză+un strat de amestec de carne, repetăm, deasupra trebuie să fie varză

-punem apă și bulion să acopere și punem în cuptor la fiert

-când scade bine apă e gata

-serviți așa sau cu smântână sau iaurt

4.Cremă de lămâie la pahar:

-se bat 4 ouă întregi cu 300 gr zahăr+coajă rasă de la 3 lămâi+sucul de lămâie mixat cu 100 gr unt.

-se amestecă totul pe foc până capătă consistentă

-se lasă la răcit apoi se adaugă 100 gr frișcă bătută

-se poate servi în cupe sau în coajă de lămâie, se ornează cu frunze de mentă

Poftă Bună!
Reţete culinare
Prăjitură Kodrit Kadir

3 COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.