Meniu:(pastă de brânză, varză a la Cluj, cremă de lămâie la pahar)
Meniu:(pastă de brânză, varză a la Cluj, cremă de lămâie la pahar)
1.Aperitiv: pastă de brânză
-250 gr brânză dulce se freacă cu 1 pachet de unt
-adăugăm sare, piper, praf de chimen, praf de lemon grass, curry și puțină boia și omogenizăm bine
-200 gr cașcaval dat pe răzătoarea fină și o legătură de mărar tăiat fff mărunt le amestecăm cu compoziția de brânză, punem în castron și lăsăm la rece
-servim cu feliuțe de pâine prăjită
2.Ciorbă de varză dulce:
-spălăm varză, o curățăm și o tăiem fideluţă
-2-3 morcovi,1 pătrunjel,1 păstârnac le dăm pe răzătoarea fină, le călim în puțin ulei, adăugăm varză și apă și punem la fiert
-adăugăm condimente: sare, piper, boia, curry, praf de chimen, praf de coriandru, cimbru și lăsăm să fiarbă
-când legumele sunt fierte adăugăm mărar tăiat mărunt și opțional tarhon
-se poate servi dreasă cu smântână sau iaurt
3.Varză a la Cluj:
-varză tăiată fideluţă o opărim puțin în apă cu sare și o lăsăm să se scurgă
-călim ceapă adăugăm carnea măcinată, condimente și o cană de orez și le fierbem pe jumătate
-știu că unii pun orezul fiert separat în strat, dar eu prefer așa, e mai gustos
-punem în cratiță puțin ulei +un strat de varză+un strat de amestec de carne, repetăm, deasupra trebuie să fie varză
-punem apă și bulion să acopere și punem în cuptor la fiert
-când scade bine apă e gata
-serviți așa sau cu smântână sau iaurt
4.Cremă de lămâie la pahar:
-se bat 4 ouă întregi cu 300 gr zahăr+coajă rasă de la 3 lămâi+sucul de lămâie mixat cu 100 gr unt.
-se amestecă totul pe foc până capătă consistentă
-se lasă la răcit apoi se adaugă 100 gr frișcă bătută
-se poate servi în cupe sau în coajă de lămâie, se ornează cu frunze de mentă
Deja mi se face foame 😀
Adica sarmale fara frunza? Vorba lui cos,mie foame si mie!
E o reteta mai simple,mai ales ca nu trebuie sa impachetezi sarmalele