Budincă dulce de macaroane

Meniu: (salată de vară, tocăniță de carne cu ciuperci, budincă dulce de macaroane)

1.Aperitiv: salată de vară

-2-3 roșii curățate și tăiate feliuțe subțiri (eu le curăţ de coajă)

-1 castravete de mărime medie tăiat feliuțe subțiri, îl sărăm îl lăsăm să stea, apoi îl punem în strecurător sub jet de apă și-l punem în castron

-adăugăm roșiile, 2 ardei tăiați fideluţă.

-dacă puteți mânca tăiați feliuțe1 legătură de ceapă verde și una de ridichi, le lăsați puțin cu sare, le spălați, le scurgeți și le adăugați la celelalte legume

-potriviți de sare, piper, puțin ulei, zeamă de lămâie și mărar sau pătrunjel tăiat fff mărunt

-lăsați la rece, când serviți presărați din belșug cu brânză telemea sau cașcaval ras

2.Supă cremă de broccoli:

-curățăm o căpățână de brocoli și o punem la fiert în apă cu sare și vegeta cu 1 morcov,1 pastarnac,1 pătrunjel și 1-2 cartofi

-când legumele sunt fierte, le scoatem, le blenduim

-punem în oală legumele și adăugăm din apa în care au fiert  în funcție de cât de densă vrem supa

-potrivim de sare, piper, curry, praf de chimen și dacă vreți amestecul de verdeață și lăsăm să fiarbă puțin

-dregem supa cu smântână și servim cu crutoane

3.Tocăniță de carne cu ciuperci:

-1 kg de carne de porc  sau vițel  tăiat bucățele

-1-2 cepe tăiate bucățele le călim puțin, adăugăm carnea, apoi apă și condimente

-când carnea e pe jumătate fiartă adăugați ciupercile (dacă nu sunt din conservă trebuie curățate și clocotite puțin în apă cu sare, apoi scurse și puse cu carnea)

-tocănița poate fi servită cu mămăligă, cartofi piure sau orez fiert

4.Budincă dulce de macaroane:

-1 pachet de spaghete sau macaroane fierte și scurse le punem într-un castron

-adăugăm brânză dulce, cam 200 gr zahăr, 100 gr stafide, 4 galbenuşe de ou și albușurile bătute spumă și 2-3 pliculețe de zahăr vanilinat și amestecăm bine să se omogenizeze

-ungem cratița gros cu unt sau margarină Rama (și fundul cratiţei și pereții), presăram pe toată suprafață unsă zahăr tos

-punem budincă în cratiță și presăram și deasupra zahăr și punem la cuptor

-când este gata o lăsaţi puțin să se răcească, se poate servi caldă sau rece

Poftă Bună!
Reţete culinare
Chec Aperitiv
Arcidalia Ghenof (Arci)-Redactor/Admin grup Fb-Literatura pe tocuri/// Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

3 COMMENTS

  1. Yamii,salata o bunatate,tocanita facuta curand,iar ca desert coltunasi cu prune si pesmet(taste)

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.