Tocăniță de ciuperci cu cartofi - Supă de pui

Supă de pui – Tocăniță de ciuperci cu cartofi – Prăjitură cu brânză – Meniu

  Tocăniță de ciuperci cu cartofi un deliciu.

1. Aperitiv

-tăiem mărunt carnea de pui și zarzavatul din supă

-2-3 cartofi îi fierbem și-i tăiem cât mai mărunt

-2-3 castraveți (sau gogoșari murați) tăiați mărunt și scurși

-1 cutie de porumb scurs

-într-un castron punem toate ingredientele, adăugăm 1 linguriță de muștar, piper și sare după gust și amestecăm

-adăugăm maioneză (făcută cu cartof) amestecăm și punem la rece

2. Supă de pui

-în zeama strecurată fierbem tăiței, tăşcuţe sau surubele

3.Tocăniță de ciuperci cu cartofi (Vero)

  • curățăm ciupercile le spălăm bine și le dăm un clocot în apă cu sare, apoi le scurgem

-punem în cratiță ceapă tăiată mărunt, o călim în puțin ulei, adăugăm ciupercile puțină apă și punem la fiert

-potrivim de sare, piper, vegeta, pastă de ardei picantă sau bulion și lăsăm să fiarbă până scade sosul

-curățăm cartofii, îi tăiem pe lung, îi prăjim în ulei

4. Prăjitură cu brânză (Maria)

-amestecăm 400 gr făină cu 150 gr untură (sau echivalentul în margarină sau unt)

-adăugăm 150 gr zahăr +coajă rasă de lămâie +puțină sare +bicarbonat stins cu lămâie

-amestecăm toate ingredientele și frământam cu smântână, să fie un aluat pe care să-l putem întinde

-se fac două foi

-brânză de vaci (1/2  sau 1 kg  depinde cât de multă vreți) se mixează cu zahăr  după gust +2 ouă crude bătute +1 pachețel de stafide

-în tava unsă și tapetată se pune o foaie (crudă) + brânză preparată +a doua foaie (crudă), înțepăm ici colo cu o furculiță, se unge deasupra cu ou bătut și punem la copt

-când prăjitura e gata o lăsăm să se răcească, servim cu zahăr praf deasupra

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

4 COMMENTS

  1. Ham.salata orientală,după de tascute si tocăniță de ciuperci! Desertul nu mai zic…No, las ca acum ma pun sa fac tocăniță de ciuperci cu piept de pui,în care eu adaug un morcov razuit la ceapă calita si la carnea de pui.yamii

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.