Paint It Black.Destin in negru-Janet FitchRecomandări de carte

1.Paint It Black.Destin în negru-Janet Fitch

O poveste despre pasiune, prima dragoste şi o tânără pornită în căutarea adevărului. Josie Tyrell, model pentru artişti, adolescentă fugită de-acasă şi o obişnuită a cercului punk-rock al anilor ’80 din Los Angeles, are o şansă de a găsi dragostea adevărată atunci când îl întâlneşte pe Michael Faraday, student la Arte. Acesta, fost student la Harvard şi fiul unui renumit pianist, o introduce într-o lume rafinată despre care ea nici nu visase că există. Dar în momentul în care tânăra primeşte un telefon prin care este chemată să identifice cadavrul iubitului, toate visurile cele strălucitoare devin negre. „Ce se întâmplă cu un vis atunci când visătorul nu mai este?” pare a fi întrebarea din centrul acestui roman, povestea consecinţelor antrenate de moartea lui Michael şi a efortului lui Josie de a ţine cu dinţii de lumea adevărată pe care o împărţiseră. În încercarea de a afla cauza morţii iubitului ei, Josie se surprinde simţind atât admiraţie, cât şi repulsie faţă de mama lui, celebra pianistă care o consideră pe tânără responsabilă pentru chinul fiului ei. Curând, cele două femei se trezesc într-o relaţie ciudată, reflectând pe de-o parte neîncredere, pe de alta, nevoie oarbă.

Cumpără carteaO credinta oarba in ingeri-R.J.Ellory

2. O credinţă oarbă în îngeri-R.J.Ellory

Un thriller literar excepţional, în care suspansul este cuvântul de ordine de la prima la ultima pagină.

1939. Într-un orăşel din sudul Americii, Joseph Vaughan, un băiat de doisprezece ani, află de atacul brutal şi uciderea unei fetiţe, prima dintr-o serie de crime abominabile ce vor zgudui paşnica localitate în decada ce va urma. Mânat de teamă şi un simţ al datoriei, Joseph înfiinţează, împreună cu prietenii săi, Paznicii, un grup hotărât să le protejeze pe fetiţele din Augusta Falls, Georgia, de răul aciuat în mijlocul lor. Dar criminalul le scapă, iar ei asistă neajutoraţi cum copil după copil este răpit din rândurile lor.

Magie intunecata-Phillip KerrChiar şi atunci când oribilele crime încetează, umbra fricii îl va urmări constant pe Joseph Vaughan. Obsedat de acest trecut, va căuta adevărul vreme de cincizeci de ani, pentru ca în final să se confrunte cu coşmarul care i-a întunecat întreaga viaţă…

Cumpără cartea

3. Magie întunecată-Phillip Kerr

Magie întunecată este cea mai recentă capodoperă a suspansului semnată de Philip Kerr,autorul de bestelleruri care-şi surprinde cititorii cu romanele sale alerte şi pline de imaginaţie.Facem cunoştinţă cu strălucită minte a lui Nwton şi măiestria protejatului sau fidel,Christopher Ellis,în mânuirea sabiei.Împreună ei vor încerca să distrugă un cuib de falsificatori de bani care ameninţau să ruineze economia britanică,şi aşa destul de şubredă şi Lumi la raspantie. Marte de foc-Antoinette Wornikslăbită în urmă războaielor fără sfârşit.

4. Lumi la răspântie. Marte de foc-Antoinette Wornik

Federaţia Terra este o lume fără războaie, fără sărăcie şi boli, fără bariere lingvistice, o lume aseptică a deplinei siguranţe şi a transparenţei totale. Într-un viitor al umanităţii digitalizate, oamenii sunt reduşi la fişiere, iar eficientizarea tehnologică a lumii va fi adoptată în numele dorinţei de mai bine. Însă, în ciuda progreselor tehnologice, destinul fiecăruia continuă să fie scris în Cartea Lumilor păzită de atlanţi. Marea Conştiinţa veghează la soarta copiilor săi, îi poate avertiza de pericolele ce-i pândesc, însă nu poate interveni. Iar acum o răspântie hotărâtoare apare înscrisă în filele profetice ale Cărţii…

În al doilea volum al seriei LUMI LA RĂSPÂNTIE, acţiunea se deplasează pe mai multe planuri: de la nisipurile de foc ale lui Marte ajungem în lumea adâncă a apelor guvernată de înţelepţii Haruni şi în laboratoarele ultratehnologizate ale Federaţiei Terra. Aparent disparate, toate aceste existente sunt unite într-o perspectiva cosmică.

Cantecul de sirena de Nora RobertsCumpără cartea

5.Cântecul de sirenă-Nora Roberts

De mai bine de trei sute de ani, Bluff House se înalta deasupra plajei Whiskey Beach, strajuindu-i ţărmul – şi secretele. Dar pentru Eli Landon e acasă…Avocat în Boston, Eli a îndurat un an intens de atenţie publică şi anchete poliţieneşti după ce a fost acuzat – dar niciodată dovedit că vinovat – de uciderea celei care urmă să îi devină în scurt timp fosta soţie. Epuizat, se refugiază în cele din urmă la Bluff House, sperând să dea uitării coşmarul şi să-şi urmeze adevărată pasiune – aceea de a deveni scriitor. Iar întâlnirea cu Abra Walsh, o femeie surprinzătoare şi cu numeroase talente, îl face să spere că viaţă îi mai poate oferi şi o a două şansă la dragoste şi la fericire. Dar când vieţile lor încep să se împletească, se trezesc captivi într-o pânză de mistere şi legende ce se întinde peste secole – iar în mrejele ei s-a prins şi un om hotărât să răzbune o nedreptate din trecut şi să-l distrugă pe Eli Landon o dată pentru totdeauna…

Capcana dragostei-Kelly BowenCumpără cartea

6. Capcana dragostei-Kelly Bowen

Pentru William Somerhall, duce de York, viaţa de aristocrat burlac pare perfectă: bani, cai de curse şi libertate. Până ce, iritat de exentricităţile mamei lui, decide să se mute la reşedinţa acesteia pentru a pune ceva ordine în viaţa ei. Descoperă însă că ducesa are şi alte preocupări, ajutată de misterioasa domnişoară Jenna Hughes care pare mult prea frumoasă şi inteligentă pentru a-şi irosi anii tinereţii ca doamnă de companie a unei văduve. Se pare însă că îndatoririle Jennei Hughes vizau nu atât saloanele ducesei, cât grajdurile extrem de bine puse la punct pe care mama sa le construise recent şi mai ales caii pursânge care păşteau pe pajiştile din jurul conacului.

Obligat dintr-odată să privească atent în jurul său, tânărul duce de York începe să înţeleagă că nu întotdeauna lucrurile sunt aşa cum par, iar graniţa dintre bine şi rău poate deveni foarte subțire. Alături de Jenna, femeia fascinantă la care visa de ceva timp, se trezeşte prins în mijlocul unor intrigi şi evenimente care îl vor schimba pentru totdeauna.

Diabolicele-Boileau NarcejacSăptămâna strălucitoare a curselor de cai de la Ascot  se transformă pentru chipeşul duce într-un carusel de emoţii, descoperiri şi victorii neaşteptate. Oare va fi şi iubirea una dintre acestea?

Cumpără cartea

7. Diabolicele-Boileau Narcejac

Două femei. Un bărbat. O combinație care poate însemna crimă. O carte plină de suspans, pe care o citești cu sufletul la gură!

Romanul a stat la baza a două ecranizări celebre, prima în 1955, în regia lui Henri Georges Clouzot, cu Simone Signoret, Vera Clouzot și Paul Meunisse în rolurile principale, și un remake din 1996, în regia lui Jeremiah Chechik, cu Sharon Stone, Isabelle Adjani și Chazz Palminteri în rolurile principale.

Cumpără cartea

12 COMMENTS

  1. Multumesc pentru recomandari, sunt super ! Marte de foc si Magie intunecata, le-am trecut pe lista . 🙂

  2. Da … Magie intunecata, Marte de foc, Diabolicele … Deja am adaugat pe lista. Iasmy, lista mea se transforma in agenda!!!

  3. Multumim pentru recomandari. Cateva ma tenteaza si pe mine. Cand o sa raman in pana de idei, o sa apelez la ele.

    • Întotdeauna sunt pretioase recomandarile tale, aduci diversitate. Spre rusinea mea n-am citit nici un titlu din lista, dar poate data viitoare am noroc

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.