Rulouri de somon și cremă de brânză – Ciorbă de conopidă – Cartofi franțuzești – Spumă de mure
Rulouri de somon și cremă de brânză – Ciorbă de conopidă – Cartofi franțuzești – Spumă de mure
1. Aperitiv: Rulouri de somon și cremă de brânză.(Iliuța)
- 2 lipii libaneze, 250 gr somon afumat, 250 gr cremă de brânză, 50 gr rucola, codițe de ceapă verde și piper.
- Crema de brânză o amestecăm cu rucola sau mărar, după gust și codițele de ceapă verde tocate mărunt.
- Pe cele două lipii adăugăm compoziția astfel obținută și feliile de somon.
- Rulăm strâns cele două lipii în folie de plastic și le lăsăm la frigider pentru câteva ore. Ulterior îndepărtăm folia și le putem tăia pentru a le servi ca aperitiv.
2.Ciorbă de conopidă
- o conopidă o curățăm, o desfacem buchețele, o spălăm bine
- o ceapă mică o tăiem mărunt
- 2 morcovi+1 pătrunjel+1 păstârnac = le dăm pe răzătoarea fină
- punem în oală puțin ulei+ceapa+zarzavatul = le călim puțin
- adăugăm conopida și apa și punem la fiert
- potrivim de sare, piper, curry
- când legumele sunt fierte adăugăm verdeața care ne place
- se poate servi simplă sau dreasă cu ou și smântână
3.Cartofi franțuzești:
- 5-6 cartofi îi curățăm și-i fierbem în apă cu sare, apoi îi scurgem și-i tăiem felii
- 3-4 ouă fierte tari, curățate și tăiate felii
- 3-4 bucăți de cârnaț fiert sau prăjit și tăiat felii
- punem puțin ulei pe fundul cratiței și așezăm straturile: un strat de cartofi+un strat de cârnați+un strat de cartofi +un strat de ouă +un strat de cartofi
- batem 2-3 ouă crude și amestecăm cu 200 gr brânză sau cașcaval rase, punem deasupra și dăm la cuptor
- se poate servi așa sau cu murătură
-
4.Spumă de mure
- albușul de la 3-4 ouă se bate bine cu zahăr (1 lingură la un ou)
- când albușul e tare adăugăm murele și mixăm bine
- punem spuma în boluri și ornăm cu mure
- punem bolurile la rece măcar 3-4 ore
- spuma se poate face cu orice fructe
-
-
Poftă Bună!
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
-
Ce rețete minunate! Chiar aveam de gând să fac ceva din conopidă asstăzi, așadar, ciorba e binevenită.
Mulțumim pentru idei!