Rulouri de somon și cremă de brânză – Ciorbă de conopidă –...

Rulouri de somon și cremă de brânză – Ciorbă de conopidă – Cartofi franțuzești – Spumă de mure

by -
1
Rulouri de somon și cremă de brânză - Ciorbă de conopidă - Cartofi franțuzești - Spumă de mure

Rulouri de somon și cremă de brânză – Ciorbă de conopidă – Cartofi franțuzești – Spumă de mure

1. Aperitiv: Rulouri de somon și cremă de brânză.(Iliuța)

  • 2 lipii libaneze, 250 gr somon afumat, 250 gr cremă de brânză, 50 gr rucola, codițe de ceapă verde și piper.
  • Crema de brânză o amestecăm cu rucola sau mărar, după gust și codițele de ceapă verde tocate mărunt.
  • Pe cele două lipii adăugăm compoziția astfel obținută și feliile de somon.
  • Rulăm strâns cele două lipii în folie de plastic și le lăsăm la frigider pentru câteva ore. Ulterior îndepărtăm folia și le putem tăia pentru a le servi ca aperitiv.

2.Ciorbă de conopidă

  • o conopidă o curățăm, o desfacem buchețele, o spălăm bine
  • o ceapă mică o tăiem mărunt
  • 2 morcovi+1 pătrunjel+1 păstârnac = le dăm pe răzătoarea fină
  • punem în oală puțin ulei+ceapa+zarzavatul = le călim puțin
  • adăugăm conopida și apa și punem la fiert
  • potrivim de sare, piper, curry
  • când legumele sunt fierte adăugăm verdeața care ne place
  • se poate servi simplă sau dreasă cu ou și smântână

3.Cartofi franțuzești:

  • 5-6 cartofi îi curățăm și-i fierbem în apă cu sare, apoi îi scurgem și-i tăiem felii
  • 3-4 ouă fierte tari, curățate și tăiate felii
  • 3-4 bucăți de cârnaț fiert sau prăjit și tăiat felii
  • punem puțin ulei pe fundul cratiței și așezăm straturile: un strat de cartofi+un strat de cârnați+un strat de cartofi +un strat de ouă +un strat de cartofi
  • batem 2-3 ouă  crude și amestecăm cu 200 gr brânză sau cașcaval rase, punem deasupra și dăm la cuptor
  • se poate servi așa sau cu murătură
  • 4.Spumă de mure

  • albușul de la 3-4 ouă se bate bine cu zahăr (1 lingură la un ou)
  • când albușul e tare adăugăm murele și mixăm bine
  • punem spuma în boluri și ornăm cu mure
  • punem bolurile la rece măcar 3-4 ore
  • spuma se poate face cu orice fructe
    • Poftă Bună!

       Reţete culinare

    Culinar

    #reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

1 COMMENT

  1. Ce rețete minunate! Chiar aveam de gând să fac ceva din conopidă asstăzi, așadar, ciorba e binevenită.
    Mulțumim pentru idei!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.