Piept de pui umplut
Literaturapetocuri.ro Reţete culinare

Supă de pui – Piept de pui umplut – Prăjitură cu nucă și gem – Meniu

  Piept de pui umplut delicios.

1. Aperitiv: salată de pui cu maioneză

-se fierb legumele: 2-3 morcovi,1 pătrunjel,1 păstârnac,1 țelină mică, 2-3 cartofi și spatele de pui

-se curăță carnea de pe oase și se toacă mărunt

-tăiem legumele mărunt și le punem cu carnea într-un castron

-adăugăm o cutie de porumb (fără zeamă), piper, sare după gust, 2 lingurițe de muștar și puțină lămâie și amestecăm

-adăugăm maioneză (făcută cu cartof) amestecăm și dăm la rece

2. Supă de pui

-strecurăm zeama în care au fiert legumele și carnea

-adăugăm tăiței, şurubele, tăşcute după preferințe

3. Piept de pui umplut

-tăiem feliile de piept mai groase, apoi facem la fiecare felie un buzunar

-facem un amestec de: ardei roșu, ceapă verde, ciuperci, dovlecel toate tăiate foarte mărunt

-adăugăm în amestec mărar (sau pătrunjel) tăiat ff mărunt, piper, sare și 1-2 ouă întregi bătute

-cu amestecul respectiv umplem bucățile de piept (prindem marginile tăieturii cu scobitori), așezăm bucățile în tavă, condimentam, punem un pahar de vin și apă și punem tava la cuptor

-întoarcem bucățile să se frigă pe ambele părți

-când carnea este gata presăram pe fiecare bucată cașcaval ras și mai punem la cuptor câteva minute

-serviți cu garnitură de cartofi piure sau natur

4. Prăjitură cu nucă și gem

-1/2 făină +2 linguri untură (sau 100  gr unt) +3-5 linguri zahăr + 5 gălbenușuri +2 pliculețe zahăr vanilinat și 1 plic praf de copt stins cu lămâie = frământăm cu smântână (sau apă nu lapte) să avem un aluat sfărmos

-întindem aluatul în tava mare unsă și tapetată (să fie cam de grosimea unui deget), punem deasupra uniform un borcan de gem de caise sau piersici și punem la cuptor

-batem cele 5 albușuri cu 200 gr zahăr  să fie o spumă tare, adăugăm 200-300 gr nucă măcinată să fie ca o cremă

-când prăjitura e coaptă scoatem tava punem crema uniform și mai punem la cuptor până se coace (10-15 minute)

  • o tăiem în tavă când se răcește

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

5 COMMENTS

  1. Toate rețetele sunt super! Salata de pui mi se pare minunată! O voi face în weekend, împreună cu supa de pui!
    Mulțumim, Arci! Ne ești de mare ajutor!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.