Supă cremă de ciuperci - Cartofi prajiţi cu ouă şi salată de varză - Tort cu nucă

Supă cremă de ciuperci – Cartofi prajiţi cu ouă şi salată de varză – Tort cu nucă

1.Aperitiv: pâine cu ou

  • 2-3 ouă batute cu puțin lapte, sare și piper după gust
  • trecem feliile de pâine prin amestecul de ou (muiem bine) și punem la prăjit în tigaia cu puțin ulei
  • dacă pâinea e mai tare o muiem scurt în lapte pe urmă în ou

2.Supă cremă de ciuperci:

  • 1/2 kg de ciuperci le curățăm, le spălăm, le dăm câteva clocote în apă cu sare și le scurgem bine
  • punem în oală 2 morcovi, un păstârnac,1 pătrunjel și 1 -2 cartofi, curățați și tăiați bucăți mari +apă și punem oala la fiert
  • adăugăm și ciupercile scurse și sare
  • când legumele sunt fierte strecurăm zeama separat
  • legumele le dăm prin blender
  • punem compoziția într-o oală și turnăm atâta zeamă cât de groasă vrem să fie supa
  • punem la foc, potrivim de sare,piper, chimen, curry și  dăm câteva clocote
  • dregem cu iaurt sau smântână frecate cu gălbenuș de ou
  • dacă vă place puteți presăra verdeață când serviți

3.Cartofi prajiţi cu ouă şi salată de varză (Vero)

  • curăţăm cartofii,îi tăiem felii pe lung şi-i prăjim
  • ouăle se fac ochiuri
  • salata de varză
  • se taie mărunt varza.
  • se freacă cu puțină sare, se adaugă piper, puțin oţet și ulei de masline

4.Tort cu nucă:

  • batem spumă 5 albușuri de ou cu 5 linguri de zahăr și 2 zahăr vaniliat,adăugăm 5 gălbenușuri, 2 linguri de făină și 6 linguri de nucă măcinată,1 praf de copt stins cu apă clocotită sau lămâie
  • punem blatul în cuptor și-l coacem la foc potrivit
  • crema:400 gr nucă măcinată o muiem cu 5 -6 linguri de lapte fierbinte,frecăm 1 pachet de unt cu 200 gr zahăr praf,adăugăm nuca măcinată și 1 esență de rom și amestecăm bine
  • dăm pe răzătoarea fină  2 ciocolate amărui
  • tăiem blatul în 2-3 părți (dacă va place le puteți insiropa puțin ,eu folosesc un pic de cafea)
  • împărțim crema  așa să avem și de îmbrăcat tortul
  • asamblăm așa:blat+cremă peste care presărăm ciocolată rasă+blat +crema cu ciocolată rasă+blat
  • după ce îmbrăcăm tortul presărăm din belșug ciocolată rasă și-l dăm la rece

Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

1 COMMENT

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.