Friptură din carne  porc marinată în bere, usturoi și rozmarin - Salată

Salată de dovlecel – Friptură din carne  porc marinată în bere, usturoi și rozmarin – Tort de biscuiți – Meniu

1. Aperitiv: salată de dovlecel

-alegem 2-3 dovlecei fff mici, îi curățăm, îi dăm pe răzătoarea fină, îi săram puțin și-i lăsăm să stea

-opțional putem tăia foarte mărunt 2-3 fire de ceapă verde, sau dacă preferați 1-2 căței de usturoi zdrobiți bine

-preparăm maioneza cu cartof în care adăugăm 2 linguri de smântână

-stoarcem dovlecelul și-l punem în castronul cu maioneză

-adăugăm ceapă (usturoi), mărar tăiat fff mărunt, potrivim de sare și piper, amestecăm bine

-punem salata în caserolă și o lăsăm la rece

-se poate servi și cu pâine prăjită

2. Ciorbă de porc

-fierbem carnea de porc cu oasele în apă cu sare până e moale carnea

-scoatem oasele ,curățăm carnea și o tăiem bucățele

-2 morcovi+1 pătrunjel+1 păstârnac = le dăm pe răzătoarea fină

-punem zarzavatul în oală, strecurăm zeama în care a fiert carnea și punem la fiert

-adăugăm carnea  și condimentele care ne plac

-când ingredientele sunt fierte adăugăm amestecul de verdeață care ne place

-se poate servi așa sau o dregem  cu smântână frecată cu gălbenuș de ou

3. Friptură din carne  porc marinată în bere, usturoi și rozmarin (Iliuța)

-Friptura din carne de porc o pun la marinat pentru 24 ore în următoarea compoziție:  50 ml bere, 7-8 căței de usturoi răzuiți, sare cu amestec de verdețuri mediteraneene, rosmarin, busuioc, piper, boia dulce și muștar de masă. Înainte de a o pune la cuptor adaug 500 ml bere. După 2 ore servim o friptură savuroasă, moale și foarte aromată.

  • Cartofi cu unt, cașcaval afumat, usturoi și rosmarin (Iliuța)

1 kg cartofi tăiați în cuburi de mărime potrivită îi fierb în apă în care am adăugat  sare cu amestec de verdețuri mediteraneene după gust, 4-5 căței de usturoi și rosmarin. Când cartofi sunt fierți îndepărtăm apă rămasă și căței de usturoi, adăugăm unt  50 gr tăiat în cuburi și 200 gr carcaval afumat răzuit. Lăsăm la foc mic într-un vas acoperit pentru încă 5 minute.

4.Tort de biscuiți (fără coacere)

-23 biscuiți simpli măcinați +10 linguri de zahăr + 5 gălbenușuri de ou +1 pachet de unt +2 linguri cacao +1 esență de rom = se mixează până se face o pastă

-punem pasta într-o tavă de iena sau emailată și o dăm la rece

-se bat albușurile de ou spumă cu 10 linguri de zahăr până e tare

-ardem 6 linguri de zahăr și adăugăm ușor la spumă (zahărul ars cald să fie fluid), amestecăm

-punem spuma peste foaia de biscuiți

-ornăm cu nucă pralinata și vișine

-punem tortul la rece până a doua zi

-dacă nu vreți cacao în blat se poate și fără

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

 

2 COMMENTS

  1. Salata de dovlecel mi se pare super! O voi face și eu, apoi revin si va spun cum a fost!

  2. Numai bunătăți în meniul tău! Salata de dovlecel și tortul de biscuiți le fac zilele acestea . Mulțumesc pentru delicioasele rețete oferite!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.