În lumina stelelor - Nora Roberts - Colecţia Cărţi Romantice 2019

În lumina stelelor, de Nora Roberts – Colecţia Cărţi Romantice 2019

În lumina stelelor

Dance Upon the Air

Nora Roberts

Colecţia Cărţi Romantice – februarie 2019

Editura Lira/Litera

Seria Three Sisters Island – Seria Insula Celor Trei Surori

1. Dance Upon the Air (2001) – În lumina stelelor sau Dans în văzduh apărut la (Editura Miron)
2. Heaven and Earth (2001) – Secrete periculoase (Editura Miron)
3. Face the Fire (2002) – Înfruntând focul (Editura Miron)

 aCartea În lumina stelelor, de Nora Roberts apare vineri – 08.02. 2019- la toate punctele de difuzare a presei alături de revista Libertatea pentru Femei.

   ,,În lumina stelelor” este primul roman din fascinanta trilogie a Insulei Celor Trei Surori. Desfăşurată pe o insulă izolată, într-o atmosferă de istorie, romantism şi legendă, acţiunea cărţii este o poveste de neuitat despre prietenie, destin şi nebănuitele căi ale inimii…

    Nell se refugiază pe insula Trei Surori, pentru a scăpa de soțul ei abuziv. Acolo se îndrăgostește, dar insula se află sub stăpânirea unui blestem. Nell trebuie să găsească puterea nu doar să-și salveze noul refugiu, ci și dragostea și pe ea însăși.

„Talentul Norei Roberts este abilitatea de a-l face pe cititor să pătrundă în viaţa eroilor ei. Trăim, iubim, ne întristăm şi triumfăm împreună cu ei.” Rendezvous

Satul Salem, Montserrat,
22 iunie, 1692
În umbrele verzi ale codrului des, cu un ceas înainte de răsăritul soarelui, s-au întâlnit în taină. Curând, ziua cea mai lungă urma să devină cea mai scurtă noapte a solstiţiului.
Nu avea să se ţină nici o sărbătorire, nici un ritual de recunoştinţă pentru lumină şi căldură, la acel Sabbat al lui Litha.. Toiul acelei veri era un moment al neştiinţei şi al morţii.
Cele trei care s-au întâlnit au făcut-o cu teamă.
– Avem toate cele de trebuinţă?
Cea cunoscută acolo ca Văzduhul îşi trase mai bine gluga, astfel ca nici o şuviţă de păr blond să nu se vadă în lumina tot mai stinsă a zilei.
– Trebuie să ne-ajungă ce-avem.

Pământul îşi puse pachetul pe jos. Acea parte dintr-însa căreia îi venea să plângă şi să se mânie pentru cele întâmplate, pentru cele care urmau, era îngropată adânc. De pe capul plecat, părul castaniu şi des i se revărsa în jurul feţei.
– Altă cale nu este?
Văzduhul puse o mână pe umărul Pământului şi amândouă o priviră pe a treia.
Stătea în picioare, zveltă şi dreaptă. în ochi i se citea tristeţea, dar şi o hotărâre neînduplecată. Ea, care era Focul, îşi aruncă pe spate gluga, sfidătoare. Valuri de bucle roşcate se revărsară pe umerii ei.
– Datorită obiceiurilor noastre nu avem nici o altă cale. Ne vor hăitui ca pe hoţi şi tâlhari, ne vor ucide, la fel cum au ucis deja o biată făptură nevinovată.
– Bridget Bishop nu era vrăjitoare, vorbi cu înverşunare Pământul, ridicându-se.

Insula Celor Trei Surori
Iunie, 2001 . .
Privea neabătută drept înainte, în timp ce palma de pământ, noduroasă şi verde în depărtare, începea să-şi dezvăluie secretele. Farul, desigur. Ce-ar fi fost o insulă din largul Noii Anglii, fără semeţul ei turn? Acesta, de un alb orbitor, se înălţa pe o faleză colţuroasă. Aşa cum era firesc, îşi spuse Nell.
în apropiere se afla o casă de piatră, cenuşie în lumina verii, cu acoperişuri ascuţite, frontispicii şi un cerdac înconjurând etajul.
Văzuse tablouri ale Luminii Surorilor, ale casei care se înălţa atât de trainică şi solidă alături. Pictura pe care o văzuse în micul magazin de pe continent era cea care o făcuse să se urce imediat pe feribot.
Şase luni îşi urmase instinctele şi impulsurile, la două luni după ce planul ei meticulos şi îndelung pregătit o eliberase. 
Fiecare moment al acelor prime două luni fusese stăpânită de spaimă. Apoi, treptat, groaza cedase locul neliniştii şi unui alt soi de teamă, aproape ca o foame, frica de a pierde ceea ce regăsise.
Murise ca să poată trăi.
Iar acum se săturase de fugă, de a se tot ascunde, de a se pierde prin oraşe aglomerate. Îşi dorea o casă. Nu asta îşi dorise întotdeauna? Un cămin, rădăcini, o familie, prieteni. Oameni apropiaţi, care nu judecă niciodată prea aspru.
Poate că avea să găsească aşa ceva aici, pe această bucăţică de pământ legănată de valurile mării. Cu siguranţă, nimic nu putea fi mai departe de Los Angeles decât insuliţa asta mică şi frumoasă – decât dacă ieşea cu totul din ţară.
Dacă nu găsea de lucru pe insulă, putea totuşi petrece aici câteva zile. Un fel de vacanţă după atâta fugă. Învăţase cum să preţuiască fiecare clipă de viaţă. Era un lucru pe care niciodată n-avea să-l mai uite.

Verifică disponibilitatea Colecţie Cărţi Romantice în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Cărţi Romantice – Romanele publicate în ianuarie 2019

Colecția Cărți Romantice – listă cărți ordonate alfabetic – 2013 – 2018 – autori şi serii

6 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.