,,M-am născut la miezul nopții, la sfârșitul toamnei, sub patronajul planetei Jupiter. Sunt o vrăjitoare adevărată, iar magia mea își are sălașul în cuvinte, aşa că pregătiţi-vă să fiţi seduşi, îngroziţi, fermecaţi."

    Interviu cu autoarea Mihaela Strenc

   M-am născut la miezul nopții, la sfârșitul toamnei, sub patronajul planetei Jupiter. Sunt o vrăjitoare adevărată, iar magia mea își are sălașul în cuvinte, aşa că pregătiţi-vă să fiţi seduşi, îngroziţi, fermecaţi. Asta ar fi partea mea ascunsă; cealaltă parte e foarte plictisitoare – sunt un fel de voce a conştiinţei. Serios vorbind, mă simt ca un copil mare,  care descoperă în permanență lumea.Ingerul ntunecat

 

Îngerul Întunecat

,,De milenii, Veghetorii îi apără pe oameni de strigoi și de creaturile lumii de dincolo. Ana ignoră regulile ce le obligă pe Veghetoare să-și aleagă tineri la fel ca ele și intră într-o relație cu un bărbat fermecător, dar cu un trecut întunecat. Iubitul ei ascunde însă un secret care o va pune față în față cu cele mai negre coșmaruri ale ei. Acesta este în realitate fiul conducătorului, un Veghetor care a fost izgonit din familie după ce s-a aflat că s-a dedat unor practici interzise. Dar asta nu e cea mai mare problemă a Anei…”

An apariție: Mai 2016
Autor: Mihaela Strenc
Categoria: Fantasy fanatic
Editura: Quantum Publishers
Număr pagini: 232

       1.Cum şi de ce te-ai apucat de scris?strenc mihaela

     Totul a început cu frica de întuneric. În copilărie nu reușeam să adorm din cauza imaginației mele debordante care crea monștri pitiți în beznă, și cum părinții n-aveau timp să-mi citească povești înainte de culcare, îmi țeseam propriile basme. Pe urmă, când am învățat să scriu, am început să le aștern pe hârtie. Deci pot să spun că pasiunea pentru scris a apărut odată cu dorința de a mă confrunta cu monstrul de sub pat.

     2. Ce părere au colegii, cunoscuţii, prietenii când află ca eşti publicat?

      Problema e că mulți cunoscuți de-ai mei nu prea citesc. În ziua de azi se scrie enorm, dar, din păcate, se citește destul de puțin. Datoria părinților e să trezească în copiii lor dragostea pentru literatură încă din primii ani de viață. Cărțile te transformă într-un om liber, care-și pune întrebări și știe să spună nu. Așa că îi îndemn pe adolescenții în care există dorința de răzvrătire să citească, fiindcă asta e cea mai mare lovitură pe care le-o vor da celor care-i vor uşor de manipulat.

      3. Te-ai gândit şi la apariţia cărţii în format ebook?

     Da, mi-aș publica romanele și-n format electronic. De altfel, am scris și pe wattpad. Totuși, din punctul meu de vedere, e-reader-ul n-ar putea înlocui versiunea tipărită a cărților. Nimic nu se compară cu plăcerea de a ține în mână o carte și de a-i simți mirosul. Și spun asta după ce am citit zeci de cărți pe kindle. E ca și cum ai vorbi cu un om pe messenger, în loc să vorbești cu el față în față – comunicarea e incompletă.

       4. Ce surse de inspiraţie ai avut la scrierea romanului?

     Am fost și sunt fascinată de cărți precum: La răscruce de vânturi, Portretul lui Dorian Gray, Fantoma de la Operă, Frankenstein, Domnișoara Christina. Nu am o singură sursă de inspiraţie, pur şi simplu mă las purtată de aripile fanteziei.

      5. Spune-ne câteva cuvinte despre cartea ta?

    Oraşul Îngerilor e o serie cu şi despre, bineînțeles, îngeri. Dar nişte îngeri diferiţi de cei prezenţi în poveştile oamenilor. Îngerii mei nu au aripi şi nu cântă pe un norişor, ci au dileme, conflicte interioare şi uneori păcătuiesc, iar asta cred că le oferă o doză mare de realism.

     6. Ce planuri/vise/dorinţe mai ai în afară de scris? 

      Mai există și altceva în afară de scris?! 🙂

Mulțumesc frumos pentru interviu.

Mulţumesc Mihaela, că ai acceptat sa răspunzi la câteva întrebări!Arci!

Mulţumim şi noi, Mili şi Iasmy!

Review overview
5
***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

11 COMMENTS

 1. Nu am auzit de aceasta carte pana acum si ma bucur ca am aflat de aceasta autoare prin intermediul acestei rubrici.
  Felicitari!

 2. Mi-a placut interviul, mi s-au parut simpatice raspunsurile autoarei. Din pacate, are dreptate ca desi se scriu multe carti in prezent, tot mai putini oameni sunt dispusi sa citeasca. Sa speram totusi ca acest lucru se va schimba. Felicitari pentru indrazneala de a scrie si multa bafta in continuare.

 3. Mi-a placut foarte mult interviul! Raspunsurile scriitoarei sunt foarte bune si are dreptate in privinta cartilor electronice, senzatia nu e aceeasi ca atunci cand avem cartea in mana. In privinta faptului ca se citeste putin are dreptate, o mica parte dintre noi citesc si cum minoritatea nu prea se ia in calcul, societatea tinde sa creada ca nu se citeste deloc. Mi-as dori sa vad mai multe persoane citind. Am mers prin parc si am vazut pe cineva citind si m-am holbat putin, apoi mi-am dat seama ca asa arat si eu cand citesc in locuri publice, ceilalti tind sa se holbeze. Ceea ce vreau sa spun este ca cititul nu ar trebui sa fie o raritate intr-o tara care se vrea cultivata, oamenii nu ar trebui sa se holbeze, ci sa incerce si ei sa citeasca.

 4. Felicitari pentru interviu. Nu am citit cartea desi ma bate gandul 😉 ….mnai ales acum cand incep sa gust genul acesta de carti 🙂
  Eu mai citesc cate ceva pe wattpad dar sincer nu se compara cu cartea. Oarca nu are nici un farmec 🙂

 5. asa este!nimic nu se compara cu o carte tiparita!
  sa speram ca prezentand autori si carti vom mai influenta pe unii -altii sa citeasca.
  multumesc inca odata mihaela!

 6. felicitari autoarei!ma pot lauda ca am citit cartea,si vreau sa stiu cand apare urmatorul volum locco_smiley_37

 7. Îmi place foarte mult stilul autoarei și mi-aș dori să citesc cărțile sale. Subiectul acesta, al îngerilor, mă pasionează și pe mine.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.