Interviu cu autoarea Rodica Mijaiche

Interviu cu autoarea Rodica Mijaiche – Ce-ai făcut în ultimii 4 ani?

Interviu cu autoarea Rodica Mijaiche autori români.

  În 2016 am demarat campania ,,promovăm autori români,, – recenzii și interviuri. Să vedem astăzi, după 4 ani ce au mai scris scriitorii noștri. O nouă rubrică pe Literatura pe tocuri. 

    Așa că am adresat câteva întrebări prietenilor noștri.

    Azi – Rodica Mijaiche

  În 2016 când ne-am cunoscut și am stat la povești erai după primele cărţi publicate. Acum, 4 ani mai târziu (deși eu te-am urmărit) vreau să le spunem cititorilor ce ai făcut în acest timp.

Arci: Ce planuri în plan personal sau profesional ți s-au împlinit( cărţi traduse, concursuri, publicat afară, premii, înfiinţare de editură)

Rodica: Bună, Arci. Încep prin a-ți trimite o îmbrățișare, chiar dacă doar virtuală. Mi-a fost tare dor de echipa Literatura pe tocuri.

S-au întâmplat foarte multe și multe au fost și satisfacțiile.

  Am fost extrem de ocupată, pe lângă scris, care este partea cea mai importantă pentru mine, am participat la mai multe evenimente, unele personale, altele la care am fost invitată, toate la fel de înălțătoare. Am avut un program destul de încărcat, asta e sigur.

Ce am realizat :

  În 2017, prin continuarea colaborării cu Librex Publishing am avut o dublă lansare de carte în cadrul Bookfest- Salonul Internațional de Carte: primele două volume ale Seriei Pasiuni: „New York. Pasiuni Ascunse” și „Roma. Pasiuni întunecate” au ajuns în casele iubitorilor de beletristică și feedback-ul  a fost surprinzător, astfel încât un an mai târziu, în 2018, am hotărât împreună cu editura să publicăm următoarele două volume ale seriei.

  În același an, 2018, am fost invitată de prietenii mei de la Biblioteca Municipală Reșița pentru a participa la Săptămâna Națională a Bibliotecilor în cadrul evenimentului intitulat „Întâlnire cu autoarea Rodica Mijaiche”.

   2019 a fost anul în care am răspuns cu mare bucurie invitației Direcției Județene pentru Cultură Caraș-Severin de a participa la Festivalul Internațional de Poezie „Porțile Poeziei”, ediția a IX-a, cu poezia „Pulbere de nestemate, iubirea”,pe care am recitat-o cu multă emoție pe scena festivalului.

Arci: Ce cărți ai mai publicat?

Rodica: A fost o perioadă prolifică, literar vorbind.

  Am publicat primele patru volume din Seria Pasiuni: „New York. Pasiuni ascunse”; „Roma. Pasiuni întunecate”; „Londra. Pasiuni dezlănțuie” și „J&C. Pasiune în dans”.  

  Iar anul acesta tocmai am publicat un nou roman, „Ape limpezi” . Ca o paranteză, aștept cu nerăbdare să ajungă la cititori.

Arci: Spune-ne câteva cuvinte despre ele.

  Rodica: Povestea primului volum al “Seriei Pasiuni”, “New York. Pasiuni ascunse”, a prins contur în timp ce ascultam melodia “Yes Boss” a celor de la “Hess Is More”. Îmi place la nebunie melodia, așa că ideile au început să curgă. Aici avem cuplul Alyssa Martinez și Alexander Chase. Iubirea ce se înfiripă între cei doi are multe obstacole de trecut.

  La început am scris cartea ca pe un roman de sine stătător, dar având atâtea personaje interesante, nu puteam să nu spun și povestea celorlalte, acestea nefiind cu nimic mai prejos, poate chiar mai pline de „culoare”.

  Eu sunt pasionată de filmele și cărțile cu mafioți, astfel că în al doilea volum al seriei, „Roma. Pasiuni întunecate”, am profitat și am creat familia Nunzio. Regina Nunzio, fotomodel de succes, și Alessandro Martinez vor lupta cu proprii demoni, dar și cu trecutul propriu.

  Atracția mea pentru Londra , unul dintre cele mai cosmopolite orașe, dar și elita societății londoneze, au fost doi factori importanți când am scris volumul  al treilea, “Londra. Pasiuni dezlănțuite”. Avem cuplul format din Melissa Roggs, jurnalistă la “The Manhattan Truth”, și Contele Alonzo Carlo D’Angelo, contele dispărut al Londrei.

  “J&C. Pasiune în dans” este al patrulea volum al seriei și ne întoarcem în New York. Clarice Parker, nepoata unuia dintre cei mai puternici și influenți oameni din New York, Alexander Chase, visează să devină prim-balerină și numele ei să răsune pe scena teatrului de pe Broadway. Singurul impediment este nelipsitul ei paznic, Joshua, un maniac al controlului, copia fidelă a unchiului ei, care-i urmărește fiecare pas ca un vultur.

  Și, mă bucur foarte mult să vă anunț că cel mai recent roman al meu, “Ape limpezi”, tocmai a fost publicat. Este o carte ce ridică niște întrebări. Ce alegi în viață? Familia sau cariera? Familia sau iubirea? Oare poți să le ai pe toate? Dar cu ce preț?

   Lăsându-și în urmă familia și prietenii dragi din orașul natal Eau-Claire, Wisconsin, Peony, la doar 18 ani, pleacă la New York să studieze canto. Cu susținerea și încurajările familiei, dar și a iubitului ei, Thomas (Tom) Sheldon al III lea, ajunge pe culmile succesului.

Peony devine Claire King: starul pop al noii generații.

„Trăiește fără regrete” este deviza ei.

Arci: Cum au fost primite de către cititori noile cărți?

  Rodica: Chiar în timp ce vorbim, noul meu roman, “Ape limpezi”, a pornit spre cititori. Am mari emoții și după cum am spus de abia aștept reacția cititorilor mei.

  Secrete, minciună, înșelăciune, răzbunare și acordarea unei noi șanse iubirii sunt ingredientele care fac din „Ape limpezi”  o lectură pe cât de savuroasă, pe atât de incitantă.

  Cât despre cele patru volume din “Seria Pasiuni”, nu pot să spun decât că le mulțumesc din suflet tuturor celor care citesc cărțile, și care sunt în număr destul de mare, pentru că astfel îmi dau seama cât de bine sunt primiți protagoniștii seriei și poveștile lor cu urcușuri și coborâșuri, exact ca în viață.

Arci: În ultimii patru ani s-a schimbat ceva pe/în piața de carte? În bine, în mai puțin bine? 

  Rodica: Deși ne-am tot plâns de-a lungul anilor, că piața de carte este într-un trend descrescător, anul acesta, lucrurile s-au mai îmbunătățit, atât în planul publicării de noi titluri românești, cât și în planul achiziției de carte. Eu sper să fie din ce în ce mai bine pe viitor.

Arci: Ce urmează? Ce povești? Ce planuri? Ce vise?

Rodica: Planuri sunt multe. Visuri, asemenea. Ce pot să vă spun este că scriu la volumul cinci al seriei “Pasiuni”, “Pasiune mortală”. 

Bineînțeles că am și alte proiecte în derulare, dar toate la timpul lor.

Arci: Câteva cuvinte  pentru  cititorii și echipa Literatura pe tocuri.

Rodica: Să continuăm să susținem autorii români. Citiți românește, merită! Vă îmbrățișez!

Arci: Mulțumim Rodica și mult succes în continuare!

Cărțile Rodicăi Mijaiche le găsiți pe site-ul Librex.ro

Interviuri autori români

Recenzii cărți Rodica Mijaiche

Interviu cu autoarea Rodica Mijaiche – Ce-ai făcut în ultimii 4 ani?

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

3 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.