Papricaș de cartofi - Salată de varză dulce simpla

Papricaș de cartofi – Salată de varză dulce simplă sau în diferite combinaţii – Napolitane cu cremă de biscuiți

1. Aperitiv: salată de varză dulce simplă sau în diferite combinaţii

  • 1 căpățână de varză dulce o tăiem fideluţă(sau o dăm pe răzătoarea mare), o amestecăm cu 1 linguriță de sare și 2 linguri de zahăr și o lăsăm să stea puțin, apoi o stoarcem și o punem în castron
  • adăugăm 1 ardei mare tăiat felii subțiri și 1-2 roșii tăiate felii
  • potrivim de sare, piper, lămâie și un pic de ulei și amestecăm, apoi punem la rece
  • dacă vă place puteți adăuga în compoziție și mărar tăiat fff mărunt
  • puteti s-o combinaţi cu ouă fierte tari si tăiate rondele,  cu  şuncă taiată mărunt sau cu o conservă de ton în ulei = aşa ca puteţi face trei aperitive

2. Papricaș de cartofi (Vero):

  • 200 gr carne de porc tăiată cubulețe, 1 kg cartofi, boia, piper, sare, vegeta, marar/leuștean,1 gălbenuș de ou
  • se pune o lingură de ulei în oală și când e încins se adaugă o linguriță de boia apoi 1 litru de apă.
  • când fierbe apa punem carnea și condimentele.
  • lăsăm sa fiarbă 20 min la foc mediu apoi adăugăm cartofii.
  • când totul este fiert punem verdeața, oprim focul și adăugăm gălbenușul frecat cu apă rece.

3. Napolitane cu cremă de biscuiți:

  • caramelizăm 200 gr zahăr
  • separat frecăm 4 ouă întregi cu 200 gr zahăr și 200 gr margarină sau unt
  • amestecăm cele două compoziții și le lăsăm să fiarbă pe foc până se îngroașă (atenție amestecați continuu)
  • se ia crema de pe foc adăugăm 200-250 gr biscuiți măcinați și esență de rom
  • cu compoziția umplem 2 foi de napolitatne
  • punem deasupra ceva să țină foaia până se răcește
  • tăiem cu cuțit ud când crema e întărită
  • dacă vreți ceva mai festiv puneți deasupra o glazură de ciocolată

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.