Papricaș de cartofi – Salată de varză dulce simplă sau în diferite combinaţii – Napolitane cu cremă de biscuiți
Papricaș de cartofi – Salată de varză dulce simplă sau în diferite combinaţii – Napolitane cu cremă de biscuiți
1. Aperitiv: salată de varză dulce simplă sau în diferite combinaţii
- 1 căpățână de varză dulce o tăiem fideluţă(sau o dăm pe răzătoarea mare), o amestecăm cu 1 linguriță de sare și 2 linguri de zahăr și o lăsăm să stea puțin, apoi o stoarcem și o punem în castron
- adăugăm 1 ardei mare tăiat felii subțiri și 1-2 roșii tăiate felii
- potrivim de sare, piper, lămâie și un pic de ulei și amestecăm, apoi punem la rece
- dacă vă place puteți adăuga în compoziție și mărar tăiat fff mărunt
- puteti s-o combinaţi cu ouă fierte tari si tăiate rondele, cu şuncă taiată mărunt sau cu o conservă de ton în ulei = aşa ca puteţi face trei aperitive
2. Papricaș de cartofi (Vero):
- 200 gr carne de porc tăiată cubulețe, 1 kg cartofi, boia, piper, sare, vegeta, marar/leuștean,1 gălbenuș de ou
- se pune o lingură de ulei în oală și când e încins se adaugă o linguriță de boia apoi 1 litru de apă.
- când fierbe apa punem carnea și condimentele.
- lăsăm sa fiarbă 20 min la foc mediu apoi adăugăm cartofii.
- când totul este fiert punem verdeața, oprim focul și adăugăm gălbenușul frecat cu apă rece.
3. Napolitane cu cremă de biscuiți:
- caramelizăm 200 gr zahăr
- separat frecăm 4 ouă întregi cu 200 gr zahăr și 200 gr margarină sau unt
- amestecăm cele două compoziții și le lăsăm să fiarbă pe foc până se îngroașă (atenție amestecați continuu)
- se ia crema de pe foc adăugăm 200-250 gr biscuiți măcinați și esență de rom
- cu compoziția umplem 2 foi de napolitatne
- punem deasupra ceva să țină foaia până se răcește
- tăiem cu cuțit ud când crema e întărită
- dacă vreți ceva mai festiv puneți deasupra o glazură de ciocolată
-
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri