Salată de vară, Supă cremă de legume coapte, Conopidă la tigaie cu usturoi și bacon
Salată de vară, Supă cremă de legume coapte, Conopidă la tigaie cu usturoi și bacon, Macaroane cu brânză dulce
1.Aperitiv: salată de vară:
-2-3 roșii tăiate felii mai mari;
-2 castraveți tăiați bucăți mai mari;
-2 ardei tăiați felii;
-punem ingredientele în castron, adăugăm după gust sare +piper+puțin oțet+puțin ulei=amestecăm bine punem pe patou;
-când servim putem pune deasupra brânză telemea sau cașcaval rase.
2. Supă cremă de legume coapte (Iliuţa):
-2 vinete, 4 ardei și 6 roșii se coc în coajă în cuptor;
-în 1,5 litri apă punem legumele coapte după ce am îndepărtat coaja acestora;
-adăugăm o ceapă tăiată cubulețe, sare, piper și busuioc verde;
-lăsăm la fiert la foc mic pentru 15 minute;
-la final adăugăm 2 căței de usturoi răzuiți;
-mixăm conținutul cu 300 g smântână cu 20% grăsime;
-adăugăm după preferințe, crutoane sau cubulețe de telemea atunci când o servim.
3. Conopidă la tigaie cu usturoi și bacon (Iliuţa):
-o conopidă se desface în buchete, se spală în apă rece, după care adăugăm sare cu amestec de verdețuri mediteraneene și o lăsăm pentru câteva minute pe blatul de lucru;
-într-o tigaie cu capac topim 50 g unt, adăugăm buchetele de conopidă, oregano, turmeric, piper alb și le lăsăm pentru 10 minute la foc mic, amestecând din când în când;
-4 buc usturoi verde tocat feliuțe și 100 g bacon feliat le adăugăm în tigaie și mai lăsăm pentru 5 – 7 minute compoziția rezultată la gătit;
-la final putem adăuga crutoane aromate și cubulețe de cașcaval.
4. Macaroane cu brânză dulce (Vero):
– 500 gr macaroane, 1 kg brânză dulce, 3 pliculețe de zahăr vanilat, 2 linguri zahăr tos, 1 pungă de stafide, 3 ouă de casă;
-o lingură smântână grasă;
-se fierb macaroanele și se lasă la răcit;
-separat punem celelalte ingrediente și apoi le amestecăm;
-le punem peste macaroane, le învârtim și băgăm la cuptor aproximativ 25 de minute;
-să fie o crustă maronie;
-se pot servi reci sau calde.
Mulțumesc pentru rețete!