Trilogia My Dilemma is you - Cristina Chiperi

Trilogia My dilemma is you – Cristina Chiperi

  Trilogia My Dilemma is you – despre  trăiri, emoții, așteptări, povești de dragoste și incertitudinile adolescenței. 

My dilemma is you – Cristina Chiperi (volumul 1) – Editura Litera

Cristina Chiperi, o liceană din Padova, a devenit una dintre cele mai citite autoare în rândul tinerilor după ce poveștile sale, publicate pe platforma online wattpad, au ajuns în librării sub forma unei trilogii: My dilemma is you.

My dilemma is you - Cristina Chiperi - Editura Litera

  Cristina Chiperi are șaisprezece ani. Într-o după-amiază de august, în timp ce toți prietenii ei sunt plecați, iar ea se plictisește groaznic, Cristina se așază pe pat cu căștile la urechi și o ascultă pe Selena Gomez cântând My dilemma. Deodată, în mintea ei începe să prindă contur o poveste… Telefonul mobil este la îndemână, la fel și wattpadul… Nici nu-i trece prin minte că, în curând, mii de fete vor dori cu nerăbdare să citească My dilemma is youTrilogia My dilemma is you

   Cristina Evans trăiește la Los Angeles și crede că are o viață perfectă, până în ziua în care părinții ei hotărăsc să se mute la Miami. Totul se năruie pentru adolescenta de șaisprezece ani, care se vede obligată să-și părăsească prietenii dintotdeauna și să ia totul de la capăt într-un alt oraș, la o altă școală. Deși Los Angeles-ul și cei mai buni prieteni de acolo rămân permanent în gândurile ei, Cristina reușește foarte repede să se acomodeze în noua casă și să se împrietenească cu câțiva dintre cei mai populari elevi ai liceului. Trilogia My dilemma is you

    Toți o primesc în cercul lor, mai puțin Cameron și Susan, iubita lui, care o privesc amândoi cu ostilitate. Și astfel, printre tot felul de întâmplări mai mult sau mai puțin plăcute, Cris reușește să-și facă o nouă prietenă, Sam, și se îndrăgostește de Matt. Deși lucrurile par să meargă din ce în ce mai bine în viața ei, ițele inimii ajung să se încurce tot mai mult când Cris și Cameron încep să-și dea seama că antipatia pe care o simt unul față de celălalt ascunde, în realitate, un sentiment complet diferit. Vor accepta oare cei doi tineri să privească în față această descoperire și să lupte pentru a fi împreună?

My dilemma… este senzația internetului și a librăriilor, deopotrivă. Cititorii și fanii au înnebunit complet: nimic altceva nu mai există.“ – La Repubblica

“Este ultima zi din noiembrie și e duminică. Au trecut cinci zile de la ziua aceea îngrozitoare marți în care i-am descoperit pe Matt și pe Tamara sărutându-se. Nu l-am mai văzut de atunci. Întrucât a fost suspendat de la școală pentru că s-a certat cu Cam, nu va fi chiar așa de ușor să mă întâlnesc întâmplător cu el, ceea ce e un lucru foarte bun.
    De miercuri încoace mi-a scris mai multe SMS-uri în care îmi cerea să vorbim, dar nu i-am răspuns și cred că a priceput deja că nu am chef să vorbesc cu el. Ultimul mesaj l-am primit vineri seară, după care nu am mai primit nimic, așa că se prea poate ca în clipa asta să fie cu Tamara, în timp ce eu sunt aici și îmi ling rănile…
    De când i-am văzut împreună, am plâns întruna și m-am tot gândit la cât de proastă am fost că nu mi-am dat seama ce se întâmplă. Nu știu cât îmi va lua să îl uit…
    Din fericire, cred că lucrurile s-au terminat cu bine în privința părinților mei: sunt aproape sigură că nu s-au prins de cutremurul care mi-a străbătut viața.
    Kate, în schimb, a înțeles totul și m-a întrebat o mulțime de lucruri; trebuie să recunosc că a fost o ușurare să vorbesc cu surioara mea. Chiar dacă e mai mică decât mine, în anumite circumstanțe știe să fie foarte matură și înțeleaptă. Evident însă, nu a pierdut ocazia să îmi spună că mă avertizase și nu am putut să o învinovățesc pentru asta. 
    Miercuri nu mi-a fost deloc ușor să mă întorc la școală și chiar nu știu cum m-aș fi descurcat fără sprijinul lui Sam. Marți seară, după ce Cameron i-a povestit totul, m-a sunat și am stabilit să mergem la școală împreună în dimineața următoare.”

My dilemma is you – Cristina Chiperi (volumul 2) – Editura LiteraMy dilemma is you - Cristina Chiperi -(volumul 2) - Editura Litera

   Dacă povestea de dragoste dintre Cris și Cam a prins aripi în timpul vacanței de Crăciun, odată cu începerea școlii reapar suspiciunile și neînțelegerile. Secretul despre Carly, fosta iubită a lui Cameron, îi pune la încercare tinerei atât curiozitatea, cât și dragostea. Va reuși oare Cris să depășească noile probleme care apar în viața ei? Trilogia My dilemma is you

   „My dilemma… este senzația internetului și a librăriilor, deopotrivă. Cititorii și fanii au înnebunit complet: nimic altceva nu mai există.“ – La Repubblica

 

  “Începe o melodie stranie, majoretele aleargă pe teren și își încep acrobațiile. Băieții din public nu reușesc să-și ia ochii de la ele.
    Susan dă din mâini ca o gâscă, și cred sincer că fetele din echipă s-ar putea descurca și singure, fără tot teatrul acesta făcut de ea, sigur reprezentația lor ar fi mult mai plăcută de privit.
    — Faceți-o să tacă, vă rog! exclamă Sam de lângă mine.
    Eu și Cloe izbucnim în râs.
    — Haide, Susan! strigă un băiat în spatele nostru.
    Ea sare și fustița de pe ea se ridică complet, arătându-i fundul. Băieții se înveselesc și scot diverse sunete ciudate. Acum înțeleg de ce e atât de populară Susan la școală.
    În cele din urmă, spectacolul se termină și băieții intră pe teren. Cameron ia poziție în centru, în timp ce arbitrul fluieră începutul meciului.
    Taylor reușește să ia mingea imediat și să înainteze în jumătatea de teren a adversarilor, însă e oprit de linia de apărare. În ajutorul lui sare Carter, care reușește să paseze mingea și să o facă să ajungă la Cameron.
    — Hai! strigă Cloe.
    Cameron fuge la poartă driblându-și adversarii, dar, cu câteva secunde înainte de a trage, arbitrul fluieră un fault. Numărul doi al echipei adverse e întins la pământ și țipă ținându-se de un picior.
    — Trevor… strig, și el se întoarce spre mine încuviințând.
    Dă filmul înapoi și se vede clar că a fost o simulare. Chiar așa cum prevăzuse Matt.
    Trevor ia telecamera și se duce la arbitru, să-i arate filmarea.
    Cameron aleargă în direcția noastră, evident bulversat de situația creată.
    — Ce se întâmplă?
    — Numărul doi a simulat un fault, dar Trevor a filmat tot. Îi arată înregistrarea arbitrului, îi explică Sam apropiindu-se.
    — De ce îl filma?
    — Fiindcă e atât de cool, încât vrea să îl folosească la o publicitate pentru chiloții Calvin Klein pe care îi are acasă. Ce naiba, nu înțelegi? întreabă Cloe.
    Jack izbucnește în râs, iar Cameron se uită la el fără să spună un cuvânt.”

My dilemma is you – Cristina Chiperi (volumul 3) – Editura Litera – Trilogia My Dilemma

My dilemma is you - Cristina Chiperi -(volumul 3) - Editura Litera
Literaturapetocuri.ro

   „Povestea aia blestemată cu Carly, trecutul care pare să se repete…“

   Presentimentul care a însoțit-o pe Cris la petrecerea organizată de ziua ei a fost ceva mai mult decât un ecou al unor întâmplări îndepărtate. Când află secretul pe care Cam și prietenii lui l-au ținut ascuns de ea atâta vreme, tânăra se simte trădată și nu-și mai dorește decât să ia distanță și să înceapă totul de la zero, ca și cum Cam, Sam, Cloe și toți ceilalți n-au existat vreodată în viața ei… chiar dacă drumurile lor continuă să se intersecteze pe coridoarele școlii. Dar chiar când lucrurile par să se îndrepte, un incident neașteptat o obligă pe Cris să facă o ultimă, dar foarte importantă alegere.

   „My dilemma… este senzația internetului și a librăriilor, deopotrivă. Cititorii și fanii au înnebunit complet: nimic altceva nu mai există.“ – La Repubblica

 

În timpul încălzirii, când Susan urlă: „Sus picioarele!”, eu nu mă mișc. Refuz să mă expun în felul ăsta.
    Nu se poate că, dintre toate fetele care sunt în școală, Cloe să fi avut geniala idee s-o aleagă pe cea mai nepotrivită ca majoretă, adică pe mine.
    În schimb, ea și Sam sunt foarte liniștite și dansează fără nici un efort.
    Între timp, se încălzesc și jucătorii, alergând în jurul terenului.
    De fiecare dată când îmi întâlnește privirea, Cameron zâmbește, probabil ca să mă încurajeze. Dar problema e că dorința mea de a face pe clovnul țopăind e egală cu zero.
    — Evans! strigă Susan la câțiva centimetri de mine. Fă bine și încălzește-te cu fetele în loc să stai să te zgâiești la jucători! E o zi importantă. Încearcă să faci ce ți-am spus: sări pe loc și urmează deplasările grupului! Crezi că poți sau e prea greu?
    Nici nu-i răspund.
    Când pe teren intră majoretele și jucătorii echipei adverse, toată lumea înlemnește și se uită cu gura căscată la ei, aproape ca la niște celebrități.
    — Și ăștia sunt…? întreb apropiindu-mă de Sam.
    — Cea mai tare echipă de fotbal din Miami. Școala noastră n-a reușit niciodată să-i bată, explică ea.
    — Pregătiți-vă! strigă Susan. Evans și Samantha, stați pe margine și zâmbiți în timp ce săriți! Evans, te rog! Nu strica totul, altfel o să mi-o plătești!
    Mă mulțumesc să încuviințez. În fond, trebuie doar să flutur niște pompoane. Nu e greu, nu?
    Mă ridic de pe bancă și mă apropii de Cameron care, stând pe iarbă ceva mai departe de coechipierii lui, se uită la echipa adversă cu îngrijorare.
    — Cam… zic așezându-mă lângă el.
    — N-o să reușim niciodată, declară el cu glas scăzut, masându-și mușchii de pe umeri.
    — Nu fi pesimist, fiindcă e clar că, dacă gândești așa, așa o să fie. Mă ridic ca să mă duc în spatele lui și să-i fac eu masaj. Concentrează-te nu te lăsa! Gândește-te că e un meci oarecare și că nu e imposibil să-i bateți.”

Verifică disponibilitatea cărţilor din Trilogia My dilemma is you  în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

1 COMMENT

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.