Carte/Film: Marțianul de Andy Weir

Marţianul este un roman science fiction, al doilea roman al autorului şi primul publicat sub nume propriu. Iniţial a fost publicat în  2011. În anul 2014 drepturile de publicare au fost achiziţionate de Crown Publishing şi re-lansat.

Marţianul: Povestea unui astronaut american, Mark Watney ce ajunge să eşueze pe Marte, singur, în anul 2035 şi unde va trebui să supravieţuiască.

Cartea a apărut în septembrie 2015 la Editura Paladin.

„Membrii echipajului Ares 3 ajung pe Marte pentru o misiune programată să dureze două luni, dar o furtună puternică le da planurile peste cap şi sunt nevoiţi să părăsească planeta după doar câteva zile. Însă numai cinci dintre cei şase membri ai echipajului se vor lansa spre Pământ. Mark Watney, pe care ceilalţi îl cred mort, rămâne singur, cu resurse limitate de apă şi de hrană. Şi astfel porneşte într-o uimitoare cursă pentru supravieţuire, reuşind să facă ceea ce nimeni până atunci nu ar fi crezut că este posibil pe o planetă fără viaţă. Inteligenţa şi umorul, stăpânirea de sine şi ingeniozitatea îl vor ajuta pe Watney să facă faţă rând pe rând problemelor aparent insurmontabile. Dar va reuşi el să se întoarcă teafăr pe Pământ? Şi de unde îi poate veni salvarea?”

                                           Goodreads Choice Award pentru cel mai bun roman 2014

Cartea Marţianul poate fi cumpărată împreună cu ziarul Libertatea şi de la chioşcurile de presă începând cu data de 11.01.2016/ Preţ: 22,90 lei (Sursa: blogulcolectionarului.net)

Parteneriat Libertatea şi Editura Paladin

Filmul a fost lansat în octombrie 2015 în  regia lui:  Ridley Scott

În rolurile principale: Matt Damon (Mark Watney)/Jessica Charstain(Melissa Lewis)/Kristen Wiig (Annie Montrose)/Kate Mora (Beth Johanssen)/Jeff Daniels (Teddy Sanders)

Este considerat unul dintre ele mai bune filme ale anului 2015.

Voi ce părere aveţi?

Trailer Cinemagia.ro: http://www.cinemagia.ro/trailer/the-martian-12999/

6 COMMENTS

  1. Luni îmi cumpăr cartea și sunt tare curios s-o citesc și mai apoi să văd filmul 😀

  2. Multumim! Daca nu ati fi publicat acest articol, nici nu as fi avut habar ca aceasta cartea va aparea cu ziarul Libertatea. Stiti ce pret are?

  3. Hmmm… sa mi-o iau, sa nu mi-o iau?! Pot sa-l pacalesc pe iub sa si-o ia el?! 😀 M-a atras sinopsisul de mult, am aflat de carte cam pe vremea cand am vazut primul trailer oficial al filmului… dar l-am tot dat mai la urma, mai la urma… si… nici filmul nu m-am sinchisit sa ma uit la el… dar stiu ca iub l-a vazut de 2ori de cand a aparut si a reusit performanta sa nu adoarma la el (are o problema cu adormitul la filme :D), o data dintre ele eram chiar langa el, dar citeam o carte 😀 El a fost super incantat de film asa ca o sa-i bag si cartea la inaintare luni… poate m-oi apuca si eu de ea candva…

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.