Să aducem online-ul în offline!

   Voi cu ce asociați cuvântul ștampilă? Cei mai mulți dintre noi se gândesc automat la ștampila din cabina de vot sau la hârțogăraie: acte, legalizări, parafe, adeverințe medicale, atestări, contracte, diplome de absolvire… De câte ori nu am alergat după o ștampilă pe o hârtie, fără de care documentul respectiv nu poate fi valid? Cel mai elocvent exemplu este legalizarea la notar: o simplă ștampilă transformă o hârtie în copie legalizată, având aceeași valoare ca un act.

   Nu știu din ce motive, oamenii relaționează ștampilele în mod eronat doar cu persoanele juridice. Cu firme, cabinete medicale, birouri de avocatură sau notariale, în general, cu instituții. Probabil pentru că în situațiile date, le întâlnim cel mai des. Nu suntem obișnuiți cu utlilizarea creativă a lor, așa că inevitabil, când spunem „ștampilă”, ne gândim la un munte de hârtii stivuite în dosare.

   Dar de ce întrebuințarea lor s-ar opri aici? De ce nu le-am găsi ștampilelor și alte destinații mai interesante decât acte, dosare medicale, buletine de vot sau lucruri plictisitor de serioase?

  De ce, de exemplu, un site precum Literatura pe Tocuri n-ar folosi ștampile? Un brand care se respectă are nevoie de ștampilă. Ar deveni o formă de autograf, în loc de a ne semna pe ceva, am aplica ștampila. Ar arăta așa frumos pe colete, atât pe cele trimise între noi, cât și în cazul celor pregătite pentru câștigătorii concursurilor organizate pe site…

   Atunci când am dărui o carte, în loc să ne semnăm pe ea, cum se procedează de obicei, am aplica o simplă, dar grăitoare ștampilă: cuvintele „Literatura pe Tocuri”, însoțite de logo-ul site-ului și eventual de un citat dintr-o operă literară. Mai reprezentativ decât o carte de vizită!

   Pixuri, semne de carte, ecusoane, căni, magneţi, brelocuri,  tricouri inscripționate „Literatura pe tocuri” avem. De ce nu și ștampilă? Cum în ultimii ani site-ul nostru s-a dezvoltat destul de bine, simțim nevoia să ne facem cunoscuți și prin personalizarea diverselor obiecte cu numele și logo-ul caracteristic. Să aducem online-ul în offline. Nu vreau să sune clișeic, dar e dovedit faptul că o imagine face cât o mie de cuvinte, o siglă perfect conturată de o ștampilă poate oferi mai mult feedback decât o reclamă costisitoare din punct de vedere financiar. Ce frumos ar arăta sigla ștampilată pe felicitările trimise colaboratorilor, editurilor partenere și cititorilor fideli de Crăciun!

   Foto arhiva personală

   Deja ne-am gândit la cine să apelăm: Colop, companie producătoare de ștampile, probabil cea mai răspândită în România. Nu m-am gândit până acum, dar multe persoane pe care le cunosc dețin sau au deținut vreodată ștampilă Colop. Inclusiv eu dețin o ștampilă de traducător Colop, aceeași de mai bine de șapte ani.

 Foto arhiva personală

  Am făcut o vizită pe site-ul lor și am observat că au o gamă largă de produse, împărțită în mai multe categorii: printer line (ștampilele clasice, autotușante, de toate formele și mărimile, aici incluzând, printre alte tipuri, datiere și numărătoare), heavy duty (conțin dispozitive de marcare deosebit de fiabile), ștampile ecologice, ștampile cu protecție antibacteriană Microban, gama EoS (Flash), pentru imprimări numeroase și pe suprafețe mari, ștampile portabile, ce au avantajul că te pot însoți cu ușurință în geantă, ștampile cu set de litere, în cazul cărora poți schimba inscripția după cum dorești, cifriere și datiere manuale (cel mai elocvent exemplu cred că este cel al inscripționării datei de expirare pe anumite produse), timbre sec (portabil și de birou), pixuri și stilouri cu ștampilă, ștampile electronice.

  Sursa foto: Colop

   În afară de ștampile, Colop ne pune la dispoziție și alte produse: tușuri și tușiere, tehnologii consumabile, numărătoare și înseriatoare REINER, accesorii, servicii. În plus, oferă suport, materiale și echipamente pentru procesul de design, producție și vânzare.

 Sursa foto: Colop

  Îmi place la Colop, printre altele, faptul că produsele lor conțin protecție antibacteriană; ștampilele sunt transmise din mână în mână, așa că numărul microbilor crește considerabil.

   Alt aspect pe gustul meu este grija pentru mediu: ștampilele lor sunt realizate din plastic reciclat și biopolimeri biodegradabili, cu amprentă de carbon neutră.

   Dacă mă gândesc bine, am putea comanda și pixuri cu ștampilă sau ecusoane, tot de la Colop. Sau o ștampilă cu set de litere. Ce-ar fi ca pe lângă inscripția numelui site-ului, „Literatura pe Tocuri” să adăugăm un citat, ce se va schimba în fiecare zi? Este o idee la care ne vom gândi, cred că ne-ar reprezenta bine munca…

Articol scris pentru competiţia SuperBlog 2017. Proba 8.

Foto arhiva personală

9 COMMENTS

  1. Interesant articol ! Folosesc stampile Colop de mulți ani ! Sunt rezistente și au un aspect plăcut !

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.