concurs Editura Tritonic

Concurs Tritonic!

 Bună, prieteni! În concursul de astăzi aveţi posibilitatea de-a câştiga două cărţi oferite de Editura Tritonic.

         Premiul: Cultura motocicletelor. Studii de sociologia moto-mobilități de Gabriel Jderu şi Lumina de M.John Harrison

Cultura MotocicletelorCartea Cultura motocicletelor. Studii de sociologia moto-mobilității aparută de curând la editura Tritonic este o lucrare de sociologie și în același timp o confesiune. Autorul, Gabriel Jderu este doctor în sociologie și profesor universitar la Departamentul de Sociologie, Universitatea din București și este, după cum declară în carte, pasionat de motociclete. Ambele calități ale autorului se reflectă în modul în care acestă lucrare este scrisă. Numai o privire aruncată pe cuprinsul acestei cărți și veți deveni curioși în legătură cu conținutul.
Ce a însemnat motocicleta în perioada comunistă, cum se descurcau motocicliştii într-un context de auto-mobilitate caracterizat de lipsuri, ce a însemnat în trecut pasiunea pentru motociclete, reprezintă întrebări la care autorul răspunde în primul capitol – “Vorbeam toți aceeași limbă, limba motocicletei. Context social și moto-mobilitate în România socialistă. Este analizat contextul de auto-mobilitate de după război și rolul jucat de motocicletă în societate. Sursele cu care autorul lucrează sunt diverse, prezintă date statistice, analizează filmele românești în care apar motociclete, utilizează informații din jurnale și interviuri realizate cu motociclişti veterani sau foşti motociclişti aflaţi la vârste venerabile. În acest capitol sociologia și istoria sunt puse la lucru în construirea unei poveşti, pe alocuri cu accente romantice, despre comunitatea motocicliştilor din trecut.

Gabriel Jderu abordează cultura motocicletelor într-un stil narativ viu, cartea fiind presărată cu descrierea unor întâmplări și relatări interesante ale unor motociclisti și inglobează armonios datele istorice cu explicațiile sociologice, este un exemplu reuşit de popularizare știintifică. Tenta umoristică pe care adesea poveștile spuse de autor o iau și prezenţa fotografiilor fac lucrarea foarte plăcută la citit.

Lumina de M .John HarrisonLumina

Acţiunea romanului Lumina se situează în două planuri: unul în anul 1999, unde fizicianul Michael Kearney ascunde secrete tenebroase în timp ce în cel de-al doilea plan, într-un viitor îndepărtat -anul 2400-, omenirea s-a împrăştiat în Univers în parte datorită descoperirilor lui Kearney. Acest personaj, foarte puternic conturat, este deopotrivă un suflet măcinat de teroare şi o persoană amorală, aflată la limita către nebunie, aceste caracteristici datorându-se unor evenimente traumatizante din copilăria sa, lucru foarte bine evidenţiat de către Harrison, care sondează în profunzime acest personaj, lăsând cititorului posibilitatea de a înţelege sau de a condamna acţiunile sale.

                                  Cerinţe obligatorii
1. Răspundeţi la întrebarea. Intrebare: Cum se numeşte ultima carte citită?

2. Like paginii de facebook–Literatura pe tocuri
3. Like paginii de facebook–Editura Tritonic
4. Share (distribuire) publică la postarea de concurs pe pagina voastră personală. Vă rugăm să schimbaţi setările la profilul personal pentru a putea vizualiza dacă aţi îndeplinit primele condiţii şi aţi apreciat paginile menţionate. În cazul în care nu putem verifica, premiul va fi alocat altui câştigător.
5. Într-un comentariu pe site vă rugăm să precizați răspunsul la întrebare, menţionaţi numele pe care l-aţi folosit pentru a îndeplini condițiile de pe facebook, dar şi link-ul de distribuire.

ATENŢIE CONDIŢIILE DE PARTICIPARE!

Participanţii care nu îndeplinesc cerinţele vor fi descalificaţi. 

Câștigătorul va fi desemnat în urma unei extrageri la sorți prin programul random.org

Se poate înscrie oricine are domiciliul stabil în România.

Perioada de desfăşurare: 18.09.2015-27.09.2015.

Sponsorul concursului Editura Tritonic

Editura TritonicVă rugăm să folosiţi adrese de e-mail valide şi să urmăriţi anunţarea câştigătorului, poate fi oricare dintre dvs. Câştigătorul să îşi verifice adresa de e-mail (validă), având la dispoziţie 5 zile să răspundă, dacă nu, premiul se reportează şi va fi alocat altui câştigător printr-o nouă extragere prin random.org. Adresa de livrare unde trebuie să ajungă coletul să fie una validă. În cazul în care coletul nu va fi ridicat de la poşta română, nu se mai retrimite.

ATENŢIE: ANUNTĂM CÂŞTIGĂTORUl O SINGURĂ DATĂ PRIN E-MAIL
Şi nu uitaţi, vă rugăm după ce ridicaţi premiul să ne anunţaţi.

Mulţumim pentru înţelegere!

Succes!
Cu drag,
Mili şi Iasmy!

12 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.