Pateuri cu brânză sărată, Supă cremă de năut, Năut cu telemea și...

Pateuri cu brânză sărată, Supă cremă de năut, Năut cu telemea și usturoi verde

by -
0
retete culinare

Pateuri cu brânză sărată, Supă cremă de năut, Năut cu telemea și usturoi verde, Plăcintă cu aluat răzuit și cremă de iaurt

1. Aperitiv: Pateuri cu brânză sărată:

-200 gr brânză telemea sărată+200 gr cașcaval le dăm pe răzătoarea fină și le amestecăm;
-1 foaie de aluat foietaj o întindem puțin, tăiem în pătrate potrivite, punem umplutura;
-punem pateurile pe hârtie de copt în tavă;
-ungem pateurile cu ou bătut și puteți presăra susan, apoi le punem la copt.

2. Supă cremă de năut (Iliuţa):

-o ceapă și 3 căței de usturoi, toate tocate fin se sotează cu puțin unt;
-adăugăm un cartof tocat cubulețe și 100 g bacon, sare după gust, frunze de dafin, piper alb, busuioc și oregano;
-se lasă pentru 2-3 minute la foc mic;
-punem năutul din conservă și apă ( 700 ml ) și le lăsăm la fiert pentru 15-20 minute;

-supa obținută și 100 g smântână de 20% grăsime le punem în blender;
-la final putem adauga și pătrunjel tocat;
-se servește cu crutoane de pâine date prin usturoi și rumenite în cuptor.

3. Năut cu telemea și usturoi verde (Iliuţa);

-500 g năut fiert se sotează cu puțin unt pentru 5 minute într-o tigaie cu capac;
-se adaugă sare după gust, piper negru și boia iute;
-o legătură de usturoi verde (3-4 buc ) tocat feliuțe se adaugă peste năut;
-se lasă încă 2 minute;
-după ce năutul a căpătat o ușoară crustă maronie, îl lăsăm să se răcească pentru 2-3 minute și adăugăm 100 g telemea tare răzuită în prealabil;
-la final punem ceapă verde tocată feliuțe;
-se servește cu crutoane sau lipii făcute în tigaie.

4. Plăcintă cu aluat răzuit și cremă de iaurt (Iliuţa):

-gălbenușurile de la trei ouă se mixează cu 100 g zahăr;
-adăugăm unt topit 100 g, coaja de la o lămâie, 200 g făină albă și un pliculeț praf de copt;
-amestecăm până obținem un aluat pufos pe care îl lăsăm pentru 30 de minute la frigider;

-albușurile de la cele trei ouă se mixează cu 500 g iaurt gras, 100 g zahăr și 100 g făină albă;
-tapetăm cu unt o tavă rotundă cu pereți detașabili;
-aluatul îl împărțim în două;
-întindem prima foaie, adăugăm crema și punem cea de-a doua foaie de aluat răzuită deasupra;
-lăsăm prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 40 minute.

Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.