Salată de conopidă, Ciorbă de ştevie, Musaca de cartofi cu carne tocată...

Salată de conopidă, Ciorbă de ştevie, Musaca de cartofi cu carne tocată de vită, Tartă cu brânză

by -
0
Salată de conopidă

Salată de conopidă, Ciorbă de ştevie, Musaca de cartofi cu carne tocată de vită, Tartă cu brânză

1.Aperitiv: salată de conopidă:

-1 conopidă potrivită se curăţă, se pune la fiert, se scurge;
-1 cartof se taie bucățele şi se zdrobește;
-mixăm conopida cu cartoful, puțină sare și piper să fie ca o pastă;
-amestecăm pasta cu maioneză (cu cartof) și mai adăugăm sare și piper dacă e nevoie, și un cățel de usturoi mărunțit, apoi punem la rece;
-servim cu pâine proaspătă sau prăjită.

2. Ciorbă de ştevie (Vero):

-se pune apa la fiert cu 100 de grame costiţă afumată tăiată mărunt, după 15 minute se adaugă ştevia si condimentele: piper, delicat, sare;
-când e fiartă se sparg ouă întregi în zeamă;
-se pune într-o tavă puţin ulei, o ceapă mărunţită se dunstuie cu o lingură de făină, puţină boia şi un pahar mare de lapte;
-se pune prăjeala în oală, se mai fierbe 5 minute după care adăugăm frunze de leuștean, pătrunjel, 3 linguri de smântână frecată cu puţină apă rece;
-oprim focul si adăugăm o lingură de oţet.

3. Musaca de cartofi cu carne tocată de vită (Iliuţa):

-6 cepe verzi tocate mărunt se sotează în puțin unt;
-adăugăm 700 g carne tocată de vită, sare, piper, boia dulce și busuioc verde;
-lăsăm compoziția pentru 5 minute la foc potrivit;
-un kg cartofi se curăţă de coajă și se feliază;
-într-o tavă pentru cuptor așezăm un strat de cartofi, un strat din amestecul de carne, doi ardei roșii tocați feliuțe și încă un strat de cartofi;
-printre cartofii din ultimul strat punem roșii Cherry, frunze de dafin și adăugăm apă cât să acopere și ultimul strat de ingrediente;
-dăm tava la cuptor pentru 45 minute la 180 grade;
-presărăm 150g cașcaval răzuit și le mai lăsăm pentru încă 30 minute.

4. Tartă cu brânză (Iliuţa):

-tapetăm o tavă de tartă și așezăm în ea aluat foietaj apoi umplutură;
-umplutură: 1/2 kg brânză dulce o frecăm cu 50 gr unt+150-200gr zahăr+2 gălbenușuri de ou și albuşul bătut spumă+stafide muiate în rom;
-umplem tarta cu compoziția și punem la cuptor;
-o scoateți rece din tavă și o tăiați.

Reţete culinare

Culinar

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.