Meniu: (ciorbă de conopidă, ardei umpluți, pișcot cu vișine)

1.Aperitiv: salată de crudități:

-2 morcovi dați pe răzătoarea fină se amestecă cu puțină lămâie și puțin zahăr (opțional)

-țelină se dă pe răzătoarea fină și se amestecă cu puțină sare

-punem într-un castron țelina (stoarsă puțin), morcovii (nestorşi), potrivim de sare și piper și amestecăm cu un măr dat pe răzătoarea mare

-se pune măcar ½ oră la rece

2.Ciorbă de conopidă:

-o conopidă potrivită, o curățăm, o desfacem în buchete și o lăsăm în apă rece

-1-2 morcovi dați pe răzătoarea fină îi călim în puțin ulei, adăugăm conopida și apa și punem la fiert

-adăugăm condimentele: sare, piper, puțin cury, praf de chimen, praf de coriandru, praf de lemon gras

-dacă vă place când căliți morcovii puteți căli și o ceapă tăiată mărunt

-când legumele sunt fierte adăugați amestecul de verdeață şi mai lăsați câteva clocote

-dregem cu smântână sau smântână frecată cu gălbenuș de ou

3.Ardei umpluți (Vero):

-Un kilogram carne de porc, 250 gr orez, 2 cepe, boia, piper, vegeta, sare, pastă de bulion, pastă de gulaș iute, 15 ardei mici…. Se călește ceapa cu 1 lingură de boia, se adaugă peste carne orez și condimente ( condimentat după gust), se umplu ardeii, se pun la foc mic.

Când sunt aproape fierți se adaugă pasta de tomate câtă doriți, se pune într-un bol 4 linguri de făină și se amestecă cu zeamă de la ardeii fierți răcită. Se adaugă în oală și se pune 1 lingură de pastă iute. Se mai lasă câteva minute la fiert și se oprește focul.

4.Pișcot cu vișine:

-4 gălbenușuri de ou le frecăm cu 300 gr zahăr +10 linguri apă fiartă (se pun în 3 ture) +1 praf de copt +1 zahăr vanilinat +8 linguri de ulei +14-16 linguri de făină

-4 albușuri de ou le batem spumă tare cu 100 gr zahăr

-amestecăm cele două compoziții

-punem compoziția în tava tapetată cu hârtie pergament unsă

-deasupra presăram vişinele (bine stoarse și date prin făină) sau felii de piersică, de caise, de prune

-tăiem prăjitura rece presărată cu zahăr praf

-dacă vreți să fie mai festivă puneți deasupra o cremă rece de vanilie și presărați nucă de cocos sau ciocolată rasă

Poftă Bună!
***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

7 COMMENTS

  1. Arci, îmi plac foarte mult rețetele tale de salate. Nu eram adepta acestor tipuri de salate, dar acum le fac și eu mai des. Și pișcotul de astăzi e fantastic. Vero, mi-ai dat o idee numai bună de weekend – ardei umpluți!

    PS. Carnea cu sos făcută după rețeta ta, Arci, de săptămâna trecută n-a mai apucat să fie fotografiată. Alor mei le-a plăcut foarte mult rețeta!

    • Ma bucur Rodica!piscotul se poate face si cu alte fructe felul de piersici,caise sau prune .
      Poti sa ne trimiti si tu retete.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.