Salată de conopidă - ciorbă de conopid - friptură la cuptor cu orez

Meniu (salată de conopidă,ciorbă de conopidă, friptură la cuptor cu orez, pişcot cu fructe)

Salată de conopidă – ciorbă de conopid – friptură la cuptor cu orez

1. Aperitiv: salată de conopidă

-fierbem conopida în apă cu sare, o scurgem, o zdrobim și o punem într-un castron

-adăugăm sare, piper, după gust, opțional puțin usturoi, mărar tăiat fff fin și 4-6 linguri de maioneză (făcută cu cartof)

-mixam totul bine și punem la rece

-când servim putem orna cu felii subțiri de gogoșar și praz

2.Ciorbă de conopidă

-desfacem buchețelele de conopidă și le lăsăm să stea în castron în apă rece

-curățăm doi morcovi îi dăm pe răzătoarea fină, îi călim în puțin ulei, opțional puteți pune ceapă tăiată mărunt

-adăugăm apă și punem la fiert

-când apa clocotește adăugăm conopida, potrivim de sare, piper, curry și lăsăm să fiarbă

-când conopida e aproape fiartă adăugăm amestecul de verdeață și mai lăsăm câteva clocote.

-se poate servi așa sau dreasă cu smântână

3. Friptură la cuptor cu orez (Vero)

Friptură la cuptor

Zece bucăți cotlet de porc, se pun la marinat cu vegeta, piper și boia (dulce sau picantă) cu o zi înainte.

Se așează în tavă cu o cană de apă și ulei puțin.

Se ține la foc mic 45 minute ( dacă e necesar mai adăugați un pic de apă). Opriți focul și pisați 3 căței de usturoi și o mai țineți la cuptor 15 minute ( cu focul stins).

Orez

2 cepe, 2 morcovi, 250 gr orez, 2 foi dafin, vegeta, piper.

Se călește ceapa cu morcovii date prin răzătoare adăugându-se câte un strop de apă. Se pune apă cam 500 ml, când fierbe se adaugă orezul și foile de dafin. Se fierbe la foc mic, dacă e necesar adăugați apă fiartă. Când e aproape fiert opriți focul și puneți capacul pentru 15 minute.

4. Pişcot cu fructe:

-300 gr zahăr +4 gălbenuşe de ou +10 linguri apă fierbinte (se pune pe rând 3+3+4) +1 praf de copt +1 plic de zahăr vanilat +8 linguri ulei +14-16 linguri de faină

-cele 4 albuşe se bat cu 100 gr zahăr să fie spumă tare

-se amestecă cele două compoziții (amestecați încet cu mișcări de jos în sus)

-punem în tavă hârtie pergament sau folie de aluminiu unsă cu ulei

-punem compoziția în tavă (mărime A4)

-punem fructele fie vișine (fără sâmburi și scurse bine), sau felii de piersică, caise, prune

-când s-a copt o lăsăm să se răcească, o presăram cu zahăr praf cu vanilie și o tăiem bucăţi

-dacă vreți când s-a răcit puteți pune deasupra o cremă rece de vanilie sau frișcă

Poftă Bună!

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

6 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.