Meniu - salată de morcovi cu măr, ciorbă de cartofi, clătite cu pui la cuptor, compot de fructe

Meniu (salată de morcovi cu măr, ciorbă de cartofi, clătite cu pui la cuptor, compot de fructe)

salată de morcovi cu măr, ciorbă de cartofi, clătite cu pui la cuptor, compot de fructe

1. Aperitiv: salată de morcovi cu măr

-2 morcovi îi dăm pe răzătoarea fină, punem un pic de sare și lămâie și lăsăm să stea puţin

-dăm pe răzătoarea mai mare mărul, îl adăugăm peste morcovi

-potrivim de sare, piper multicolor, lămâie dacă mai e nevoie

-se poate servi și cu feliuțe de pâine prăjită

2. Ciorbă de cartofi:

-curăţăm cartofii, îi tăiem cubulețe și-i lăsăm să stea puțin în apă

-1-2 morcovi, 1 pătrunjel, 1 păstârnac le curățăm și le dăm pe răzătoarea fină

-dacă vă place puteți pune și o ceapă tăiată mărunt sau o bucată de praz

-călim legumele cu puțin ulei, adăugăm apă, potrivim de sare, piper, coriandru praf, chimen praf și lăsăm să fiarbă

-când cartofii sunt fierți adăugăm amestecul de verdeaţă

-dregem cu smântână

3. Clătite cu pui la cuptor (Alexandra):

-Clătite cu pui la cuptor: Compoziția obișnuită de clătite (cu făină, ouă, lapte/apă carbogazoasă, sare). Umplutura am pregătit-o din carne de pui tocată, cu legume- ceapă, ardei roșu, ciuperci, condimente. Toate trebuie călite într-o tigaie cu ulei încins. Când carnea și-a schimbat culoarea, se adaugă legumele, se călesc și ele, apoi se adaugă cașcaval ras fin, smântână și puțină făină ca să se închege compoziția. Se lasă la răcit câteva minute. Pe fiecare clătită în parte se pun cam 2-3 linguri din compoziția rezultată, se împăturesc sau se rulează și se pun în tavă. Peste ele se toarnă un sos realizat din ulei, făină, puțină brânză de burduf sau altă brânză moale și sărată, smântână și apoi se dau la cuptor cam 30-35 de minute la 150 de grade.

4. Compot de fructe

-curăţăm două pere, două mere, le tăiem cubuleţe

-punem întâi perele cu apă și 3-5 linguri de zahăr să fiarbă puțin apoi adăugăm merele și 2 felii de lămâie cu tot cu coajă (mie îmi place cu lime)

-adaugam scorțișoară sau cuișoare (după preferințe), zahăr vanilinat și dacă mai e nevoie puțin zahăr

– se poate servi rece sau cald

Poftă Bună!

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

3 COMMENTS

  1. Fiecare rețetă postată aici, e fabuloasă! Mulțumim din suflet pentru idei! Nici nu știi ce bine prind!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.